Vineri,
30.09.2022
Cer Senin
Acum
8°C

Spitalul Județean are cea mai mare parcare din Sibiu

Spitalul Județean are cea mai mare parcare din Sibiu

Angajații Spitalului Județean Sibiu se bucură de o parcare cu peste 500 de locuri din care pot alege atunci când vin la muncă, de două ori mai multe locuri decât cea mai mare parcare amenajată în orașul nostru.

535 de locuri de parcare sunt amenajate în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, toate fiind în administrarea unității medicale. Prin comparație, cea mai mare parcare amenajată în orașul nostru, cea de la Cazarma 90, are 210 locuri, diferența fiind că aceasta din urmă este deschisă publicului, în timp ce parcarea de la spital este dedicată doar personalului.

„Accesul personalului Spitalului Județean Sibiu se face pe bază de permis acces auto și card magnetic nominalizat pentru bariere. Parcarea autovehiculelor se face pe baza repartizării pe secții și pavilioane. Există atât locuri de parcare nominalizate pentru medicii șefi de secție sau alți medici, cât și locuri de parcare nenominalizate, pentru angajații spitalului, posesori de card magnetic. Autovehiculele personale sau alte autovehicule care transportă persoane care nu se pot deplasa au acces permanent în spital  în zona pavilionului UPU fără a afecta accesul ambulanțelor. Ambulanțele au acces permanent și nerestricționat”, explică Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu.

În cazuri deosebite, paznicii sunt instruiți să permită accesul în parcare și aparținătorilor pacienților care sunt internați aici. „Ținând cont de faptul că SCJU Sibiu este un spital pavilionar, în situațiile în care pacienții cu dificultăți de deplasare au nevoie de un mijloc de transport la internare sau externare în cadrul pavilioanelor situate dincolo de bariere, agenții firmei de pază sunt instruiți să permită accesul auto al aparținătorilor, cu timpul limitat necesar internării sau preluării pacientului”, arată sursa citată.

Din cele 535 de locuri de parcare disponibile în total, aproximativ 80 sunt nominale.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Observator

Acum 2 ani

Cred ca glumiți! Ireal sa încapă atitea mașini!
Raspunde

Cosmo 2000

Acum 2 ani

Pai are, dar nu e destul. S-ar putea face o parcare subterana sau supraetajata. Dar cine sa o faca !?Oamenii aia abia daca mai au bani de spalat pe jos dupa ce sifoneaza spagarii tot bugetul local sau cumpara viorele in loc sa repare spitalul. Daca consiliul local are in subordine spitalul, ar trebui sa stim si noi cine se impotriveste dezvoltarii spitalului judetean si din cauza cui arta in halul ala ? Inteleg ca, alesii se duc la spital in Viena sau la privat, dar totusi, asa si pentru vite chiar nu mai ramane nimic ? Domnii analfabeti cu mercedes.... puteti citi asta ? Sau cititul nu e necesar, poti sa tai frunze la caini pe bani multi si sa te faci ca faci si fara... corect ? Aparent corect.
Raspunde

iubirea de semeni

Acum 2 ani

extraordinara stire, fabuloasa, incredibil de bine documentata. Si pozele sunt elocvente, de o nemaipomenita claritate.Dar am auzit ca in Mongolia, noul spital din Ulan Bator are vreo 50000 de locuri de parcare, toate in desert !
Raspunde

Eu sibianul de 54 de ani

Acum 2 ani

Merg in fiecare lună la spital la sectia de oncologie cu soția mea pentru a i se administra o perfuzie. Soția mea se deplasează in scaun cu rotile. Am pe mașină ecuson eliberat de Primărie pentru a beneficia de loc de parcare pt. persoane cu handicap. De fiecare dată locurile rezervate acestor persoane sunt parcate mașini aparținând probabil angajaților spitalului. Deci despre ce vorbim?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus