Luni,
26.09.2022
Ploi Scurte
Acum
17°C

Primăria Sibiu a depus proiecte pentru obținerea de fonduri europene în valoare de peste 75 de milioane de euro, toate fiind aprobate

Primăria Sibiu a depus proiecte pentru obținerea de fonduri europene în valoare de peste 75 de milioane de euro, toate fiind aprobate

Începând din a doua jumătate a anului 2017, Primăria Municipiului Sibiu a depus proiecte pentru obținerea de fonduri europene în valoare de 345,527 de milioane de lei, adică peste 75 de milioane de Euro, toate fiind aprobate. Implementarea proiectelor a început în 2019, ultimele proiecte fiind planificate să se încheie în 2022, conform termenelor contractuale.

Până în prezent au fost semnate contracte de finanțare în valoare de 140 de milioane de lei pentru următoarele proiecte:

- Construcția unei creșe lângă grădinița nr. 36 din cartierul Țiglari - Construcția unei creșe lângă grădinița din cartierul Ștrand - Extinderea școlii Nicolae Iorga și construcția unei săli de sport - Extinderea școlii I.L. Caragiale și construcția unei săli de sport - Reabilitarea Liceului Constantin Noica pentru îmbunătățirea eficienței energetice – lucrări în curs - Reabilitarea școlii gimnaziale nr. 1 pentru îmbunătățirea eficienței energetice – lucrări în curs - Reabilitarea școlii gimnaziale nr. 21 pentru îmbunătățirea eficienței energetice – lucrări în curs - Reabilitarea școlii gimnaziale Radu Selejan pentru îmbunătățirea eficienței energetice - Reabilitarea internatului Liceului Independența - Îmbunătățirea serviciilor medicale de urgență în cadrul Spitalului de Pediatrie - Dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului de Pediatrie - Modernizarea străzii Calea Dumbrăvii, proiect care include reabilitarea carosabilului și trotuarelor, reconfigurarea parcărilor, crearea unei benzi dedicate pentru transportul public și amenajarea de piste sigure pentru biciclete, separate de trotuar și carosabil. - Achiziționarea a 9 autobuze electrice împreună cu stații de încărcare (proiect în parteneriat cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației) - Reabilitarea termică a trei blocuri de locuințe pentru îmbunătățirea eficienței energetice - SALT Sibiu – proiect pentru continuarea digitalizării serviciilor oferite de municipalitate

Proiecte în valoare de 205,55 milioane de lei au trecut cu bine de etapa de evaluare și așteaptă semnarea contractelor în următoarea perioadă, în funcție de planificare:

- Modernizarea transportului public din Sibiu prin achiziția a 40 de autobuze ecologice, construcția unei stații de alimentare cu gaz pentru acestea, crearea unei aplicații pentru mobilitate, instalarea de sisteme de afișaj electronic în unele stații și implementarea unui sistem integrat de ticketing, precum și un sistem modern de gestionare a parcului auto al societății de transport public; în cadrul acestui proiect este inclusă și modernizarea străzii Podului, o arteră importantă pentru transportul public, făcând legătura dintre centru, zona industrială est și ieșirea din municipiu. - Achiziția a 5 microbuze electrice pentru transportul public în zona centrală - Amenajarea unui traseu pietonal și pentru biciclete de-a lungul malurilor râului Cibin - Crearea unui coridor pentru biciclete care leagă cartierul Ștrand de parcul Sub Arini și zona centrală – pentru a grăbi realizarea acestuia, Primăria Sibiu a contractat deja realizarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor. - Crearea unui sistem automat de închiriere de biciclete în sistem de self-service – Sibiu Bike City, incluzând achiziția a peste 500 de biciclete și 12 triciclete pentru seniori, crearea a peste 40 de stații de închiriere, precum și achiziția sistemelor software și hardware pentru gestiune. - Crearea unui parc de peste 60.000 de metri pătrați în cartierul Tilișca - Construcția unui centru multifuncțional în zona străzii Oțelarilor care va putea fi utilizat de copii din familii defavorizate, dar și de seniori - Construcția unui spațiu multifuncțional de recreere, sport și educație activă în cartierul Gușterița

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

Raluca

Acum 2 ani

Moaaaaaama ce si-a luat-o peste bot Trifalăul :)))))))
Raspunde

Bravos

Acum 2 ani

Vesti bune de la primarie, in sfarsit. Sper sa se faca lucruri faine, daca tot sunt bani...
Raspunde

Un Sibian

Acum 2 ani

Proiectele sunt contractate deja, ultimele din ele urmând să fie finalizate în 2022, se pare. Cu banii de la UE durează un pic.
Raspunde

netz

Acum 2 ani

Subtire suma, sub ceea ce a atras Ciugudul de exemplu, ca pana la ceea ce atrage Oradea, e cale lunga.... Si apropo, marea majoritate a proiectelor sunt "spoieli", investitiile care conteaza pt oras lipsesc cu desavarsire!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus