Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
0°C

Bilanțul Poliției Locale: Aproape 2.200 de mașini ridicate și amenzi în valoare de peste 4.400.000 lei

Bilanțul Poliției Locale: Aproape 2.200 de mașini ridicate și amenzi în valoare de peste 4.400.000 lei

Polițiștii locali au aplicat mai multe sancțiuni contravenționale în anul 2019, față de 2018, se arată într-un raport al instituției. De asemenea, raportul spune că, anul trecut au fost ridicate peste 2.100 de mașini, iar peste 570 de persoane au fost amendate pentru cerșetorie. Pe întreaga perioadă a anului trecut s-au încasat amenzi de aproximativ 2.200.000 lei, din totalul de aproximativ 4.400.000 aplicate.

UntitledUntitled 1Poliția Locală Sibiu și-a publicat raportul pe anul 2019. Acesta arată că numărul sancțiunilor contravenționale a crescut în anul 2019 cu 2,5% comparativ cu anul 2018. Astfel, pe parcursul anului trecut, au fost aplicate 12.894 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.422.800 lei. Din totalul acestor sancțiuni, 2.869 au fost avertismente. De asemenea, 12 persoane au fost surprinse în flagrant și predate organelor de poliție pentru furt și consum de produse etnobotanice. În ceea ce privește acțiunea de ridicare a mașinilor care au fost parcate în spații nepermise, polițiștii locali au avut 2.818 intervenții, dintre care în 2.189 dintre cazuri autoturismul a fost ridicat și transportat la locul de depozitare. Au fost și 79 din cazuri în care proprietarul a fost de acord cu plata contravalorii taxei de ridicare și atunci autoturismul a fost restituit la fața locului. În 550 de cazuri utilizatorul vehiculului s-a prezentat până la ridicarea mașinii, aceasta fiind sancționat contravențional, fără a-i mai fi ridicată mașina. Totodată, 245 de persoane au fost sancționate pentru contravenții privind parcarea pe locurile cu folosință exclusivă, iar 375 de persoane au fost sancționate pentru contravenții privind blocarea căilor de acces. Au fost și 273 de sancțiuni, în valoare de 216.100 lei aplicate pentru parcare pe locurile rezervate persoanelor cu handicap. În 152 de cazuri, s-a aplicat și măsura de ridicare a mașinii. Polițiștii locali au aplicat și 6.769 de sancțiuni contravenționale în valoare de 2.171.0 85 lei și 15.994 puncte de penalizare pentru contravenții la regimul rutier în conformitate cu atribuțiile lor. Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea semnificației indicatorului oprirea interzisă și pentru oprirea pe trecerea de pietoni la mai puțin de 25 de m înainte și după aceasta.

În ceea ce privește normele de conviețuire socială și respectarea ordinii și liniștii publice au fost aplicate 868 sancțiuni, cele mai multe sancțiuni în număr de 574 fiind date pentru cerșetorie. De asemenea, 70 de sancțiuni fost aplicate pentru amenințări, acte, fapte gesturi obscene, 11 sancțiuni au fost aplicate pentru provocare și participare la scandal, iar pentru tulburarea ordinii și liniștii publice au fost sancționate 89 de persoane. 87 de sancțiuni au fost aplicate pentru consum de băuturi alcoolice în locuri publice, cum ar fi parcuri, locuri de joacă și străzi sau drumuri publice. Cele mai tensionate zone au fost Piața Mare, Aleea Fântânele, Bulevardul Nicolae Bălcescu și Ștrandului.

Comercianți fără acord de funcționare și construcții fără autorizație

Cei de la Compartimentul control comercial au aplicat 313 sancțiuni contravenționale pentru comercianții care nu dețineau un acord de funcționare sau aveau termenul de valabilitate al acestui acord, expirat. Pe de ală parte, Compartimentul Disciplină în Construcții a aplicat un număr de 103 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 594.500 lei, din care 98 au fost aplicate pentru executarea lucrărilor de construcție fără autorizație, 2 sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor autorizației și a proiectului tehnic și 3 amenzi pentru împiedicarea sau sustragerea de la efectuarea controlului. Pe întreaga perioadă a anului trecut, au fost încasate 7.008 procese verbale de contravenție în valoare de 2.201.822 lei, ținând cont de faptul că la anumite acte normative se dă posibilitatea contravenientului de a achita în termen de 15 zile, jumătate din minimul amenzii primite. Au fost trimise către serviciile de executare silită 4.889 procese verbale de contravenție în valoare de 2.157.140 lei. De asemenea, s-au înregistrat și un număr de 323 contestații la procesele verbale întocmite de polițiștii locali ceea ce reprezintă un proces de 2,5% din numărul total.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

8 comentarii

Radu soarin

Acum 4 ani

Frumoasă propagandă, nu ne mai facem bine.
Raspunde

mihai

Acum 4 ani

Trebuie adăugata la bilanț, în dreptul "mari realizări", amenda data copiilor nesimțiți care au avut tupeul sa demonstreze în Piata Mare...
Raspunde

Guardian

Acum 4 ani

Ar trebui sa faceți și o medie a greutății corporale/pe cap de gardian furajat, nu am văzut polițist comunitar sub 100 kg , indiferent ca e bărbat sau femeie... Poliția locală e plină de pile și nepoți , iar una din atribuții e asigurarea ordinii și liniștii publice, dacă vreunul din acești obezi trebuie sa alerge 10 m sau sa imobilizeze vreun infractor am mari îndoieli ca ar putea-o face! Dacă scopul principal al lor e sa dea amenzi și sa ridice mașini , atunci ar trebui sa se autofinanțeze , nu sa fie plătiți din bani publici. Eu cred ca Poliția Locală e cea mai inutila și ineficienta instituție din România.
Raspunde

Alzara 1918

Acum 4 ani

Deci : facă nu era poliția locală mașinile rămâneau parcate ilegal ! Așa o fi la Oradea-Mare unde a fost desființată ?
Raspunde

cititor

Acum 4 ani

"Politia" locala actioneaza cam asa: in urma cu cateva zile vad o patrula in zona "Dioda", le atrag atentia asupra unor masini percate neregulamentar care blocheaza complet un trotuar. Imi raspund sa reclam telefonic la dispecerat intrucat ei nu pot sa actioneze doar daca primesc "ordin". Oamenii astia sunt un fel de gluma a naturii. Ei nu au capacitatea intelectuala sa se autosesizeze sau sa actioneze conform regulamentului daca nu primesc ordin "de sus"...
Raspunde

Anonymus

Acum 4 ani

exact la fel mi-au raspuns si mie cand am oprit un echipaj sa le arat ca trotuarul era ocupate de masini si a trebuit sa merg pe strada. Pe langa ca mi-au cerut sa fac sesizare (desi eu i-am sesizat atunci verbal) mi-au spus ca daca amendeaza pe unul trebuie sa amendeze pe toti de pe acea strada si sunt prea multi (adica au prea mult de lucru). Astia sunt militienii de la locala care nu sunt in stare de nimic. i-am chemat sa ridice niste masini aflate in intersectie si mi-au raspuns (prin aplicatia primariei) ca o sa vada daca ii poate identifica si atunci le poate da amenda. Le-am si scris: daca le ridica, vine omul sa isi ia masina si atunci stie si cine este si ii da si amenda si masina o recupereaza doar daca plateste nu ca in cazul amenzii unde poate nu o plateste nici in 10 ani. dar ei nu stiu sa isi faca datoria decat cu sesizare in sediu si atunci iti cere sa stai acolo ca sa te vada cei care au parcat gresit sa te mai si bata apoi. prostie la superlativ militia locala. azi maine vor vrea sa prinzi si sa dai tu amenda in locul lor si ei sa isi ia banii doar (1000 euro/luna minim si net).
Raspunde

Dabija

Acum 4 ani

Se aude ca se desfiinteaza, nasol
Raspunde

Calin

Acum 4 ani

O gramada de mancatori de fasole cu ciolan care nu au mobilitatea necesara de a se misca din parcari sau locuri in care e interzisa stationarea ... cartofari cu biroul mobil dintr-o parcare in alta . Ca pentru altceva nu sunt buni .. in Sibiu a ajuns un trend .. zici Politie Comunitara si automat de gandesti "oare unde am parcat masina?" .. Martzafoilor !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus