Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
0°C

Se face dezbatere pentru Rectorat. Fără întrebări anonime, fără microfoane de fond, fără musafiri nepoftiți

Se face dezbatere pentru Rectorat. Fără întrebări anonime, fără microfoane de fond, fără musafiri nepoftiți

La solicitarea studenților reprezentanți în Senatul ULBS, cei cinci candidați la funcția de rector vor participa la o dezbatere în care vor răspunde la întrebări și își vor prezenta programul managerial.

Dezbaterea electorală se va desfășura joi, 30 ianuarie, de la ora 18, în Aula Magna a Facultății de Medicină. Timpul estimat pentru dezbatere: două ore și jumătate. Întâlnirea se va transmite online pe Facebook, pe pagina ULBS și distribuită în grupurile Facultăților și al Universității. Candidații au cerut însă ca pe transmisia live să lipsească microfoanele de fond, singurele  microfoanele din sală fiind cele unidirecționale de la tribună sau cele mobile care vor prelua întrebări din sală. Dezbaterea va fi moderată de către Sergiu Lazăr, student reprezentant în Consiliul de Administrație al ULBS, Senatul Universitar și Consiliul Facultății de Inginerie.

La dezbatere sunt invitați pe lângă candidații pentru funcția de Rector al ULBS cadre didactice cu drept de vot și studenții reprezentanți în CF și Senat. Vor fi invitate și ONG-urile studențești din ULBS, personalul administrativ al ULBS și reprezentanți mass-media. În rest, accesul va fi restricționat.

Întrebărilor din afara ”dezbaterilor academice”, nu li se va oferi un răspuns

Pe scenă se vor afla doar cei cinci candidați, în fotolii cu mese pe care își pot pune hârtiile și apa. În prima parte, fiecare candidat va avea la dispoziție patru minute pentru a se prezenta, iar în a doua etapă a dezbaterii cuprinde prezentarea ideilor candidaților pe baza întrebărilor formulate de către moderator. Tematica întrebrilor cuprinde: Activitatea didactică, Serviciile sociale și problemele studențești, Finanțarea, Cercetarea și Relațiile cu comunitatea, iar pentru fiecare întrebare, candidații trebuie să ofere un răspuns în cel mult trei minute.

În a treia etapă a dezbaterii, persoanele invitate în sală au posibilitatea de a adresa întrebări atât individuale – destinate unui candidat anume – cât și o întrebare comună. Fiecărui interogator îi este permis să adreseze o singură întrebare, fie comună, fie adresată unui singur candidat. ”La întrebările de natură să pună în pericol încadrarea acestei dezbateri în sfera dezbaterilor academice nu se va oferi un răspuns – prin intervenția moderatorului și a echipei tehnice a Studenților reprezentanți în Senat”, se arată în documentul pregătit de organizatori.

În plus, la solicitarea unuia dintre candidați s-a cerut să nu existe întrebări provenite de la persoane care nu doresc să-și decline identitatea.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus