Joi,
08.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Colegiul Brukenthal și Marquardt – parteneriat de succes la Demo Robotica

Colegiul Brukenthal și Marquardt – parteneriat de succes la Demo Robotica

Prima competiție de robotică din seria FIRST Tech Challenge organizată la Sibiu s-a încheiat cu succes, ca urmare a colaborării excelente dintre organizatori și partenerul principal Marquardt România.

Competiția Demo Robotica a fost organizată de echipa Gear Maniacs a Colegiului Național “Samuel von Brukenthal“, sub coordonarea prof. Delilah Florea, și a reunit 29 de echipe din Sibiu, Cluj Napoca, Mediaș, Brașov, Târgu Mureș, Alba Iulia, Pitești, Deva, Râmnicu Vâlcea, Ploiești, Gherla, Craiova, Slatina, Stei, Calafat și Luduș. Cei peste 350 participanți au fost încântați de concurs, de atmosfera destinsă și și-au testat cunoștințele de robotică pentru concursurile regionale și naționale care vor urma în acest an.

Prof. Delilah Florea, coordonatorul echipei Gear Maniacs, a enumerat reușitele din cadrul competiției: “Echipa noastră a acumulat o experiență foarte valoroasă, ne-am testat pregătirea pentru accesul în competițiile naționale. După calificări am ajuns în cadrul unei alianțe care a trecut de semifinale și am jucat în finală”. La finalul competiției, organizatorii au acordat premiile echipelor care s-au înfruntat în finală. Alianța Învingătoare a fost constituită din echipele Byites (Sibiu), Decebal Tech (Deva) și DarkEnergy (Deva), iar Alianța Finalistă a fost formată din TehnoZ (Pitești), ROBOSMART (Slatina) și Gear Maniacs (Sibiu).

Demo Robotica a fost un succes și din punctul de vedere al partenerului principal Marquardt România. “Ne bucuram că am avut încă o dată ocazia să ne implicăm în proiecte educaționale la nivelul comunității prin susținerea acestui eveniment de amploare, care vine să consolideze parteneriatul de tradiție dintre Colegiul Național “Samuel von Brukenthal“ și Marquardt Romania. Este doar una dintre acțiunile din domeniul educației pe care ni le propunem în viitorul apropiat și sperăm ca, alături de partenerii noștri, să dezvoltăm cât mai multe astfel de proiecte“ , declară Bianca Buta – Manager Resurse Umane Marquardt România.

1

Demo Robotica a fost un concurs demonstrativ, organizat după regulile asociației americane FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology), în cadrul căreia echipele se pot pregăti pentru etapele regionale și națională. Competiția FIRST Tech Challenge, înființată în 1989, este organizată pe plan internațional de Asociația FIRST. La nivel național, în România, mișcarea de robotică la nivel de colegiu este susținută de Asociația “Nație Prin Educație”. În România sunt înscrise peste 190 de echipe de robotică, implicând peste 3.000 de elevi în domeniul educației STEM (Science Technology Engineering Mathematics).

20200124_095215 3

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

El Prazo

Acum 2 ani

Foarte multa campanie i se face acestui liceu de 2 parale de langa primarie. Oare pentru ca e plin de beizadele acolo ? Asemenea lucruri ar putea fi facute la licee tehnice, mult mai bune, comparativ cu liceul Samuel....dar din pacate ele nu se numesc "samuel von energetic" sau "samuel von independenta"... sau chiar "samuel von lazar".... de unde si dezinteresul acestor firme, pentru a investi in acele licee. Apoi mai departe, judecati si voi.
Raspunde

Republica Teleormăneană România

Acum 2 ani

Acuma doar nu te aștepți ca Marquardt să finanțeze puii de daci nevorbitori de limbă aleasă și nesorbitori de cultură înaltă germanică!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus