Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
7°C

Astrid Fodor: vom analiza sensurile unice de pe Andrei Șaguna – Banatului

Astrid Fodor: vom analiza sensurile unice de pe Andrei Șaguna – Banatului

La interpelarea unui sibian care a venit să vorbească în fața aleșilor locali, primarul Sibiului, Astrid Fodor, a răspuns că impactul asupra mediului a celor mai importante sensuri unice din centrul orașului va fi analizat.

”Locuiesc pe strada Tilișca, am doi copii care sunt la Școala «N. Iorga» și mă interesează aerul pe care îl respirăm în acest oraș. Calea Dumbrăvii am înțeles că nu se poate rezolva. Dar e o nedumerire foarte mare pentru mine și, probabil, pentru 90% dintre cetățeni: de ce ați făcut acea deviere de sensuri unice, pe străzile Banatului și Andrei Șaguna, unde mii de mașini stau la semafoare și poluează acest oraș? În Germania ești amendat dacă îți ții pornit motorul cât timp cureți mașina de zăpadă”, este rezumatul unei expuneri susținută de Viorel Moldovan, un sibian care a cerut cuvântul în fața consilierilor locali reuniți în ședință ordinară. Motivul pentru care Viorel Moldovan a cerut să se revină asupra decizie de a implementa un inel de sensuri unice care se suprapune, parțial, peste străzile Andrei Șaguna – Dealului – Banatului – Victoriei este cel legat de mediu. ”Să ții la semafoarele de pe acest traseu între 1.000 și 2.000 de mașini cu motoarele pornite în apropiere de centrul orașului, în fiecare zi, mi se pare ne-permisibil. Tot speram că această poveste cu sensuri unice pe A. Șaguna și Banatului se va schimba”, a mai adăugat sibianul.

Cea care i-a răspuns a fost primarul Astrid Fodor, potrivit căreia – până acum – nu i-au fost semnalate disfuncționalități referitoare la acest sistem de circulație. ”Am notat, vom analiza. La noi nu a apărut această informație că ar crea probleme. Noi am crezut că e bine, sigur în Comisia de circulație s-a discutat această problemă cu cea mai bună intenție. Să știți că multe sugestii bune le primim de la cetățeni”, a răspuns Astrid Fodor.

”Inelul” de sensuri unice Andrei Șaguna – Dealului – Banatului – Victoriei a fost implementat în toamna anului 2012.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

29 comentarii

Nea’

Acum 4 ani

E bine așa. Fără sensurile unice ai paraliza orașul in orele de vârf pana in celălalt capăt pe Milea si pana după Mihai Viteazu pe Dumbrăvii. Singura varianta pt a decongestiona ar fi un pasaj, dar pana acolo mai trec 2-3 generații de sibieni.
Raspunde

un sofer

Acum 4 ani

E complet stupid actualul sens unic de pe Saguna si Dealului. Pe langa ocol si poluare, la ora de varf in trafic pana si ambulantele ce vin dinspre aeroport se impotmolesc in traficul blocat. Tot beneficiul cred ca au fost cele vreo 10 locuri de parcare din fata prefecturii, alfel ar merge lejer 2 benzi in ambele sensuri.
Raspunde

!!!!!

Acum 4 ani

TI-ai uitat cum stateai la coada la semaforul de la Bulevard pana pe alba iula jos, aia nu era poluare? Atunci ambulantele nu stateau blocate in trafic? Pe vremea respectiva si la 12 daca mergeai prindeai o coada de toata frumuseteta. Acum inafara de orele de varf 7-8 respectiv 16-15 nu prinzi coada pe Banatului.
Raspunde

Mirce

Acum 4 ani

nu vezi situatia in ansamblu... cum s-ar face stanga pe banatului?
Raspunde

SK

Acum 4 ani

"Am notat, vom analiza." Adica - nu se va modifica nimic! Indrazniti sa ne contraziceti "specialistii"??? Doamna Fodor - sa va aduc aminte de episodul cu parcarile de pe inelul central? Cand "specialistii" primariei nu au fost in stare sa aplice indicatiile adevaratilor specialisti in domeniu, veniti din Germania (de la "Institut für Verkehrsforschung") ca sa le explice cum sa semnalizeze parcarile? Si au facut rahatul praf... dar banuiesc ca stiti la ce ma refer!
Raspunde

Doru

Acum 4 ani

Pai si unde sa parcheze alesii neamului daca nu la usa prefecturii??? Eu daca eram prefect, puneam sa te si aresteze pentru ultraj...
Raspunde

Tudor

Acum 4 ani

Las doar un link spre un articol scris in toamna anului 2012, culmea, chiar din perioada in care au fost instituite sensurile astea unice. Nu cred ca va va fi prea greu sa va prindeti de ce a fost nevoie ca Saguna sa fie sens unic care sa faciliteze traficul si accesul pentru un anume investitor: http://www.turnulsfatului.ro/2012/10/14/saguna-demolata-in-favoarea-birourilor/
Raspunde

Tudor

Acum 4 ani

Ok, ok, statul la semafor polueaza. Dar faptul ca trebuie sa ocolesti pe 8 strazi pentru a ajunge din de pe Alba Iulia spre Teatrul Gong desi se afla la distanta de 200m nu e poluare? Detalii: https://cemerita.ro/sensuri-unice-sibiu/
Raspunde

Aurel

Acum 4 ani

Ar fi minunat sa se revină la varianta inițială. Ideea acestor sensuri unice a fost sa fluidizeze traficul, dar se pare Str. Banatului a devenit cea mai aglomerata artera a orașului. E un calvar începând de la prima ora a dimineții si pana dupa ora 17:00. Este un calvar pentru Salvări, pompieri si pentru oricine care are o urgentă. Si mai presus de toate, este o zona foarte poluata. Sper din tot sufletul sa se schimbe ceva!
Raspunde

1111

Acum 4 ani

Strada respectiva este aglormerata doar la orele de varf, in rest si la 12 daca treci prinzi 6 masini in fata ta la semafor. Cum era inainte andrei saguna blocata pe ambele sensuri? aia nu era aglomeratie? Vrei sa muti capra in curtea vecinului. Haide stimate domn pe strazile adiacente centrului sa vezi poluare. Rahova, Semaforului, Argesului, etc. Pe tribunei nu e poluare ca trec masini non stop pe o strada foarte ingusta? Haide sa interzicem accestul tuturor masinilor in zona A si atunci stim o treaba
Raspunde

Nicu

Acum 4 ani

Nu e nicio școală in valea aurie de ăla trebuie să vină până pe iorga? D-aia e blocat orașul... toți bizonii trebuie să-și ducă beizadelele la școală...
Raspunde

Sofer

Acum 4 ani

Aici este un cumul de factori pentru aglomeratia creata. Lumea inca nu stie sa foloseasca giratoriile, folosesc banda din mijloc pentru inainte cand banda din dreapta este libera,blocajul din giratoriul de la dumbrava trece de banatului, semafoarele ar trebuii sa aibe mai multe secunde pentru verde, pot fii inteligente iar in momentul de blocaj sa se faca rosu, pentru pietoni verde. Daca andrei saguna devine cu 2 sensuri blochezi bld victoriei si dealului
Raspunde

Alzara 1918

Acum 4 ani

Soluția pentru Calea Dumbrăvii ( sensul unic centripet și bandă exclusiv pentru autobuz ) este eronată . Altfel , greu de optimizat un oraș cu nucleu medieval și cu număr nelimitat de autoturisme ( multe neînmatriculate SB ) .
Raspunde

LaFlemme

Acum 4 ani

Locuiesc pe strada Tilișca, am doi copii care sunt la Școala «N. Iorga» . Ceva nu se leaga. De ce naiba ti-ai duce copii la o scoala in celalalt capat al orasului cand ai langa tine alte scoli?
Raspunde

Sim

Acum 4 ani

Scoala ca scoala...dar ce mama smeului cauta pe ruta Valea Aurie - Hipodrom prin centru? Normal ca e aglomeratie daca toti vor sa treaca prin centru cand pot merge si pe alte 10 rute.
Raspunde

Erlkonig

Acum 4 ani

Poate pentru ca aia e cea mai apropiata scoală cu predare in lb. germana?
Raspunde

Iooo

Acum 4 ani

Probabil il duce cu masina, dar asta nu inseamna poluare pentr el. Toti "jupanii" is duc copii din cartiere la Goga si la Regina Maria, binenteles cu masina si apoi urla ca traficul este infernal si multa poluare.
Raspunde

un sibian

Acum 4 ani

"d-na Fodor" este cel mai incompetent si ignorant primar pe care l-a avut Sibiul!!! de ex. iluminatul de la aeroport pana in sensul giratoriu de la IFM nu functioneaza din luna decembrie...si e vorba de ZECI de stalpi...probabil n-a informat-o nimeni!!!
Raspunde

jonyjon

Acum 4 ani

Informea-o tu, exista aplicatie de sesizari online care ajung direct la Primarie.
Raspunde

v

Acum 4 ani

Jignirile nu tin loc de argumentatie.....
Raspunde

Anonymus

Acum 4 ani

asa este cand celor care au buletin de sibiu le este permis sa isi faca mutatie pe alte strazi tot din Sibiu ca sa aiba acces la anumite scoli...
Raspunde

Ion

Acum 4 ani

Peste tot în tara se întâmplă asa.
Raspunde

Mariti IMPOZITELE.....

Acum 4 ani

Ce ziceti de ceva impozite marite chiar excesiv marite pentru masinile non euro euro I, II, III, IV si progresiv in functie de cate masini ai. Este absurd.....totusi sunt familii cu 2 -3 masini plus una de serviciu toate de cate 1000 euro bucata. Nu se poate, asta ca sa nu mai vorbim de asigurari care este o adevarata aventura te paleste piti de 18 ani cu masina de 500 euro si scoate Rcaul bineinteles cel mai ieftin si sa vezi aventura. Locuri de parcare nu sunt suficiente si nu o sa fie, trebuie eliminate rablele de pe drumuri prin impozitare, efectuate controale la masinile fara DPF care credeti-ma sunt multe, ITP uri facute pe bune si asa mai departe. Era sa uit masinile de scoala circula de la ora 7 dimineata prin tot orasul la fel si masinile de gunoi care nu se sincronizeaza cu nimic. Adica brambureala care o sa devina HAOS in curand.
Raspunde

Oier cu ștaif

Acum 4 ani

Pentru Sibiu, un orasel relativ mic, se nasc foarte multe discutii referitoare la trafic. Mai ales, pentru ca Sibiul are maxim 3 strazi cat de cat mai mari. Dar, in aceasta urbe, se intalnesc hipsterismul biciclistilor de rit rezistent, cocalarismul localnicilor dar si al noilor sibieni cu masini de cefe late, graba si nesimtirea localnicilor medii care isi cara odrasla 50 m la scoala si profesionalismul muncitorilor la banda, care au tras in jos salariile din Sibiu, care, 75% merg la intreprindere cu masina personala. Nu e usor de gestionat problema asta, dar trebuie taiat in carne vie. La rromanii nostri, poti lua autobuze Ferrari, ei tot cu troaca din Germania se misca 100 m pana la Transagape sa-si ia bere la pet.
Raspunde

Bobby

Acum 4 ani

Solutia este cu pasaje sub si supraterane la intersectiile cheie ale Sibiului ! Cate aveti in Sibiu ? Chiar nu se gandeste nimeni la asta ? Penibili......
Raspunde

Andu

Acum 4 ani

Dar oare nu macar pe jumatate din strazile Sibiului este situatia aceasta? Cu masini cu motoare pornite stau fie la semafor, fie la cedeaza, fie in sensuri giratorii.. peste tot! Masini vechi, poluante. Cu cate un singur om de cele mai multe ori.. Si masinile in general s-au inmultit peste masura, tot ore de varf sunt mai nou, fie ca e centru, Vasile Aaron, zona garii cu noul mall, Calea Cisnadiei, Dumbravii, Piata Cibin, da tot orasul! Si se aduna pt sanatate..
Raspunde

McD

Acum 4 ani

Circulatia reglementata cu sensuri unice a dat rezultate si este in continuare singura optiune pentru un oras aproape sufocat. Dar nu inteleg de ce trebuie sa amenajam parcari pe ambele parti ale strazilor, acolo unde s-au implementat sensurile unice??? Asta este problema care cred ca blocheaza mai mult traficul pe aceste artere!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus