Joi,
08.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Sorin Radu, decanul Facultății de Științe Socio - Umane, a fost ales rector al ULBS

Sorin Radu, decanul Facultății de Științe Socio - Umane, a fost ales rector al ULBS

Prof. univ. dr. Sorin Radu a fost ales astăzi rector al Universității Lucian Blaga din Sibiu. El a câștigat turul al doilea al alegerilor din cadrul universității în fața prof. univ. dr. Livia Ilie. Sprin Radu a primit 344 voturi, în timp ce Livia Ilie a fost votată de 215 electori, spun surse apropiate ULBS.

Sorin Radu este decan al Facultății de Științe Socio-Umane din septembrie 2016. Înainte de această funcție, a fost director al Departamentului de Istorie Patrimoniu și Teologie Protestantă al aceleiași facultăți. În perioada aprilie 2012-ianuarie 2013 a fost prodecan al Facultății de Științe Socio-Umane, iar în perioada aprilie 2008 – octombrie 2011 a fost decan al acestei facultăți.

După absolvirea facultății, în anul 1995, Sorin Radu a fost profesor suplinitor la Școala Gimnazială din Săcel, iar în perioada 1995-1998 a fost muzeograf în cadrul Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia. Din 1998 este la Universitatea Lucian Blaga, fiind angajat preparator universitar la Facultatea de Litere Istorie și Jurnalism, catedra de Istorie modernă și contemporană.

Cursurile predate în cadrul ULBS de Sorin Radu sunt: ”Introducere în istoria României în prima jumătate a secolului al XX-lea”, ”Introducere în istoria regimului comunist din România”, ”Introducere în istoria partidelor și doctrinelor politice din România” și ”Elite și politici de modernizare în România (1859-1945)”.

Alegeri cu întrebări

Alegerile din cadrul ULBS nu s-au desfășurat fără scandal. Există depusă la conducerea ULBS o solicitare din partea unui candidat prin care se solicită informații legate de unele probleme legate de organizarea alegerilor. Concret, se pun întrebări legate de motivul pentru care urnele au fost închise după primul tur cu o jumătate de oră mai devreme decât ora 20, planificată pentru închiderea votării. În plus, se solicită informații legate de faptul că urnele cu voturi au fost transportate de la secțiile de votare, la rectorat, de către persoane necunoscute, din afara universității, și nu au fost însoțite de membrii ai comisiilor de vot. De asemenea, există semne de întrebare despre cum a fost organizat turul doi al alegerilor, atâta vreme nu a existat o procedură în acest sens, înaintea alegerilor.

Turnul Sfatului a solicitat lămuriri cu privire la aceste probleme vizate de candidat, însă până acum nu s-a oferit niciun răspuns.

Rectorii ULBS

Ioan Bondrea – 2012-2020

Constantin Oprean - 2004-2012

Dumitru Ciocoi Pop - 1992-2004

Moise Țuțurea - 1991-1992

Valeriu Deac - 1990-1991

Mircea Tomuş - 1990

Grațian Ștețiu - 1977-1984

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

Tomi

Acum 2 ani

Mult succes Sorine, felicitări!
Raspunde

Mesaj din București

Acum 2 ani

Felicitări!
Raspunde

Goe

Acum 2 ani

Alin Bratu, poate te mai informezi de la ce facultate vine Sorin Radu?
Raspunde

///

Acum 2 ani

Sa-l vedem la treaba!
Raspunde

Jan

Acum 2 ani

Felicitari d le profesor ... mult succes in noua munca grea dar frumoasa ... Nu recomand doar spun .... Faceti ordine in ULBS , incepeti cu directia economica Succes d le Rector
Raspunde

Asaniciodata

Acum 2 ani

DA!! Felicitări! Sperăm să nu se lase ademenit de țiplicii lui ionică și că îi va oprea.n pe moțoci
Raspunde

Klaus

Acum 2 ani

Filiera Oprean-PSD functioneaza !
Raspunde

Cosmin

Acum 2 ani

Felicitări Radu Sorin!!! Un profesionist in tot ceea ce a realizat....
Raspunde

un sibian

Acum 2 ani

deci e de la PSD?
Raspunde

Valeriu Ciorgovean

Acum 2 ani

La ULBS si doamnele de la curatenie sunt rude intre ele!
Raspunde

civis

Acum 2 ani

felicitari! sa mai fie si unul de-al nostru!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus