Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

O antreprenoare a deschis la Sibiu primul centru Soroban din România acreditat după standardele celei mai mari școli de profil din Japonia

O antreprenoare a deschis la Sibiu primul centru Soroban din România acreditat după standardele celei mai mari școli de profil din Japonia

Din dorința de a dezvolta potențialul propriului copil și de a-l ajuta din punct de vedere intelectual într-un mod special, care sa ii ofere un real suport pentru viitor, antreprenoarea Andreea Matei a adus în Sibiu primul centru de aritmetică mentală japoneză din România certificat de școala numărul unu din Japonia.

Intitulat Logiclub Smart, centrul oferă atât copiilor, cât și adulților posibilitatea de a-și antrena și dezvolta creierul după metode testate cu succes și perfecționate timp de aproape 50 de ani.

”În primul rând Sorobanul ajută la dezvoltarea mentală, cognitivă a unui copil, la formarea unei gândiri logice și structurate și a unor competențe esențiale în viață și pentru viitor: încredere în forțele proprii, concentrare, atenție, răbdare, autodisciplină. Apoi, prin efectuarea de calcule mentale cursanții nostri vor ajunge să surprindă cu îmbunătățirea performanțelor lor pe toată lumea, într-un timp relativ scurt”, a explicat pentru Turnul Sfatului Andreea Matei.

Logiclub Smart și-a deschis porțile pentru cursanții din Sibiu începând cu 30 Septembrie 2019, fiind un start-up finanțat prin proiectul Start-UP Hub: Laboratorul antreprenorilor din cadrul programului „România Start-Up Plus”, implementat de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu în parteneriat cu Konfida.

andreea-matei-Soroban-2-1024x683

”Eu sunt sibiancă și am ajuns sa fiu antreprenor oarecum firesc, am făcut consultanță de afaceri câțiva ani înainte și am pornit acest proiect pentru și alături de copilul meu. Am văzut că are potențial și am dorit să îl ajut, am vrut să-i valorific calitățile, să-l sprijin să crească și pe viitor să poată face ce-și dorește. Apoi, m-am gândit că poate și alți părinți își doresc la fel pentru copiii lor. La momentul respectiv, acum aproape doi ani, nu exista nici o școală de Soroban în Sibiu. Astfel, am căutat variante de colaborare si de parteneriat, m-am interesat să găsesc soluții de finanțare pentru a înființa prima școala de Soroban din Sibiu. Finanțarea a fost un aspect cheie, întrucat este un proiect foarte solicitant din punct de vedere financiar, iar educația în România nu este un domeniu cu o profitabilitate atractivă” a explicat Andreea Matei.

Cei interesați de Soroban trebuie să știe că există 3 niveluri de bază și că abia după ce se parcurg aceste niveluri și se învață foarte bine tehnica de lucru pe abacul japonez se trece serios la calculul mental, iar acest tip de calcul este cel care are un rol esențial în dezvoltarea creierului.

”Activitatea noastră este predarea de cursuri de Soroban (abac japonez) și implicit cursuri de aritmetică mentală japoneză, dupa o schemă de studiu cu 12 niveluri. Cum funcționează lucrurile? Se parcurg mai întâi nivelurile de bază, unde se învață construcția numerelor și tehnica de calcul pe abac, respectiv adunări și scăderi cu numere pana la 100. Scopul este ca pe lângă abilitățile matematice, Sorobanul să antreneze mintea, creierul. Copiii, după ce ajung să stăpânească foarte bine tehnica de lucru pe Soroban, trec la vizualizarea lui (proiecția lui mentală) și reușesc să facă numeroase calcule mental. Asta înseamnă că se solicita cu preponderență emisfera dreaptă a creierului, cea care se axează pe imaginație și creativitate. Astfel se ajunge atât la maximizarea potențialului mental, cât și la performanțe de calcul extraordinare”, a mai declarat pentru Turnul Sfatului Andreea Matei.

IMG-20190413-WA0006

Logiclub Smart se adresează atât copiilor cu vârste între 5 ani și 14 ani, cat și adulților care doresc să își antreneze mintea. Un nou modul de cursuri pentru adulți debutează la 1 martie și durează până la 30 iunie, cu câte o ședință de o oră și jumătate pe săptămână.

”30 septembrie 2019 a fost prima zi de cursuri, însă cu mult timp înainte de asta am început pregătirea mentorilor. Mentorii noștri sunt foarte bine pregătiți și sunt certificați la nivelul cerințelor și conform regulamentelor ISHIDO LTD, partenerul nostru din Japonia. Mai întâi, mentorii noștri trebuie să ajungă la un anumit nivel de cunoștințe, trec prin multiple testări și abia apoi pot să predea copiilor”, mai spune managerul centrului.

andreea-matei-Soroban-3-1024x683

În România nu mai există niciun astfel de centru acreditat și certificat de ISHIDO LTD, Logiclub Smart fiind primul centru de acest fel, ”iar noi suntem foarte onorati sa fim partenerii celei mai bune scoli de Soroban din lume”. În Asia, bineînțeles, sunt foarte multe școli care învață dupa metoda Ishido-shiki - la acest moment peste 25.000 de copii studiază Soroban prin aceasta metodă – însă, în Europa, suntem printre primii care aplicăm o metodă cu rezultate dovedite.

Tocmai pentru ca centrul să îndeplinească cele mai riguroase standarde japoneze, Andreea Matei a efectuat zilele trecute o vizită la Tokyo, unde a aprofundat cunoștințele despre Soroban și a adus la Sibiu ultimele noutăți despre metode și tehnici de lucru.

”Experiența mea în Japonia a fost ceva total inedit. Am fost la invitația celor de la ISHIDO LTD și am avut astfel ocazia să iau contact direct cu metodele lor de predare, cu tehnicile de lucru, cu tradiția și cultura japoneză. Acum va fi mai ușor să transpunem în practică la Sibiu metodele de educație cu rezultate dovedite. Am avut o oportunitate fantastică și pot spune că a fost experiența vieții mele, prin tot ce am văzut acolo, în școlile Ishido-shiki, dar și prin programul meu de formare. Am avut ocazia inedită de a-l cunoaște pe multiplul campion mondial la calcul mental și este incredibil la ce performanțe a putut ajunge. Totodată, în cadrul competițiilor Ishido-shiki anuale, peste 500 de copii au concurat la multiple probe de Soroban și calcul mental și a fost uimitor să văd la ce nivel lucrează. A fost o experiență incredibilă și sunt convinsă că, în cel mai scurt timp, vom ajunge și noi acolo, cu cei mai buni cursanți de la Logiclub Smart”, a concluzionat managerul centrului educațional de Soroban din Sibiu.

Pentru detalii și înscrieri la cursurile de Soroban ale Logiclub Smart puteți accesa site-ul www.logiclub.ro sau ne puteti contacta la telefon: 0744 390 540, email: [email protected] si pe pagina noastra de Facebook: https://www.facebook.com/SorobanSibiu/.

matei in japonia

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Hipsterul pe trotineta

Acum 4 ani

dar socotitorile noastre nu va mai plac?
Raspunde

catiCaVoi

Acum 4 ani

Esti vraiste
Raspunde

Danciu Nelica

Acum 4 ani

Felicitari ptr initiativa! Bravo! Numele meu este Nelica Danciu si sant interesata intr un parteneriat cu dvs pentru deschiderea unui centru in Timisoara! Astept cu interes radpunsul dvs! Cu redpect
Raspunde

ERDELEAN IADRANCA

Acum 3 ani

Buna ziua, Ma intereseaza daca veti tine aceste cursuri si la Timisoara. Multumesc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus