Marţi,
07.12.2021
Ceata
Acum
0°C

FOTO-VIDEO Exercițiu ISU la gară. În contextul coronavirusului, a speriat câțiva sibieni

FOTO-VIDEO Exercițiu ISU la gară. În contextul coronavirusului, a speriat câțiva sibieni

ACTUALIZARE: Scenariul folosit în exercițiul de astăzi, organizat de ISU Sibiu la Gara C.F.R., a presupus producerea unui accident feroviar, respectiv deraierea unui vagon, urmat de izbucnirea unui incendiu la un tren de mare viteză aparținând CFR Călători care transporta aproximativ 40 de persoane. Conform scenariului, 20 dintre călătorii care se aflau în ultima garnitură a trenului, au rămas blocați în urma deraierii și răsturnării acesteia. Incendiul s-a manifestat inițial la locomotiva trenului apoi s-a extins rapid la vagonul de călători, iar din cauza fumului dens și a imposibilității de a ieși aceștia au fost surprinși în interior și salvați de salvatorii sibieni. De asemenea, s-a avut în vedere faptul că unul dintre pasagerii din garnitura afectată a călătorit în Italia și astfel a fost transportat în condiții de maximă siguranță la unitatea spitalicească în vederea efectuării investigațiilor specifice. Au fost mobilizați peste 60 de pompieri militari cu doua autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de transport victime multiple , trei autospeciale de serviciu, o autospecială de cercetare CBRN și două autospeciale de descarcerare. Coordonarea integrată a tuturor capabilităților a fost realizată de inspectorul șef colonel Cosmin Balcu, în calitate de comandant al acțiunii, iar conducerea în teren a forțelor a fost realizată de comandantul intervenției, domnul prim adjunct al inspectorului șef, maior Lucian Trefaș.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, a desfășurat joi dimineață un exercițiu cu forțe și mijloace în teren, la  Gara C.F.R. SIBIU. ”Acțiunea se desfășoară în cadrul unor serie de evenimente menite să marcheze Ziua Protecției Civile”, spun repreentanții instituției.

Sibienii care au trecut prin zonă nu au știut rolul evenimentului și în contextul extinderii coronavirusului, s-au temut de ce este mai rău. Mulți călători din autogara Transmixt au filmat și fotografiat desfășurarea de forțe.

”Am văzut că au încercuit zona și am crezut că au găsit pe cineva bolnav în gară, că pe aici trece multă lume. I-am văzut și pe oamenii în costumele acelea albe de carantină, n-am de unde să știu ce se întâmplă. Nu vreau să mă apropii”, spune o femeie care privea de la distanță.

Reacțiile au fost ceva mai virale în mediul online, fotografiile surprinse în timpul exercițiului răspândidu-se rapid.

85ee4b6d-d732-4c2a-a13f-8a4be966064e

Conform autorităților, exercițiul pompierilor care se desfășoară la Gara C.F.R. Sibiu este organizat în contextul Zilei Protecției Civile din România, sărbătorită pe 28 februarie, dată la care Regele Carol al II-lea semna Înaltul Decret Regal nr. 468 din 28 februarie 1930, publicat la 23 martie 1933, în Monitorul Oficial al României ca „Regulamentul Apărării Pasive contra atacurilor aeriene”, acest moment fiind considerat data de naştere a Protecţiei Civile în România.

Această zi va fi marcată  printr-o serie de activități, desfășurate în perioada 26 februarie - 04 martie a.c., specifice misiunii de salvatori și dedicate informării și modului de comportare a cetățeanului în diferite situații de calamitate, anunță reprezentanții ISU Sibiu.

54e6961f-7957-4ade-866d-b79e4282d95a

Acțiunile ISU vor urmări să atragă atenţia, în special, asupra modului de comportare al cetăţenilor în situaţia producerii unui seism. În cadrul activităților sunt aduse la cunoştinţa populaţiei informaţii despre măsurile de pregătire a locuinţei în caz de cutremur, măsurile privind pregătirea individuală şi a familiei pentru a face faţă unui seism, precum şi comportamentul care trebuie adoptat pe durata şi după producerea acestuia.

8e272914-06c6-4621-b55c-7d45c66c0349

Exercițiul de astăzi se desfășoară în colaborare cu colaborare cu Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă al Primăriei Municipiului Sibiu,  Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu, Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu, Serviciul de Ambulanță Județean Sibiu, Crucea Roşie Sibiu și Poliţia Locală Sibiu.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus