Vineri,
02.12.2022
Partial Noros
Acum
6°C

Sibiul participă la Street Delivery 2020. Piața Schiller și strada Arhivelor, eliberate de mașini pentru a treia oară

Sibiul participă la Street Delivery 2020. Piața Schiller și strada Arhivelor, eliberate de mașini pentru a treia oară

Timp de trei zile, cetățeni din 10 orașe, alături de ONG-uri, inițiative cetățenești, artiști, asociații, arhitecți, autorități locale și alți actori relevanți, vor dezbate în stradă problemele orașului din perspectiva schimbărilor climatice. Ediția își propune să găsească, alături de participanți, soluții reale pentru patru dintre cele mai de impact servicii publice - energie, spații verzi, mobilitate și managementul deșeurilor. În Sibiu, Street Delivery 2020 va avea loc între 10 și 12 iulie și va elibera pentru a treia oară Piața Schiller și strada Arhivelor de mașini.

NATURE - Copy Dan perjovschiEdiția din acest an își propune să găsească soluții reale pentru patru dintre cele mai de impact servicii publice cum sunt cele de energie, spații verzi, mobilitate și managementul deșeurilor. „2020 e anul alegerilor și vrem ca revendicările noastre, ale cetățenilor, să ajungă la viitorii candidați la primărie și mai departe de atât. Vrem ca problema schimbărilor climatice și a calității vieții urbane să fie puncte centrale pe agenda lor. Vrem să le arătăm decidenților politici că există presiune publică, dar și dorință de colaborare din partea societății civile. Un oraș conștient de impactul pe care îl are asupra mediului este un oraș mai bun pentru locuitorii săi”, a adăugat Cristian Neagoe, unul dintre fondatorii Street Delivery.

Street Delivery Sibiu 2019 3După cele trei zile de brainstorming în stradă, ștafeta va fi predată autorităților fiecărui oraș, alături de revendicările și soluțiile cetățenilor lor ca răspuns la criza climatică. Organizatorii, alături de comunitatea Street Delivery, cer ca aceste măsuri să fie asumate și implementate în următorii 4 ani, pentru a reduce impactul imediat asupra mediului. Pe lângă cele patru servicii publice, în stradă vor fi și proiecte care vor ilustra bune practici din sfera alegerilor personale: alimentație, consum responsabil, vestimentație și multe altele. Plus doza firească de fun, însă fără a compromite posibilitatea la distracție a generațiilor următoare.

Ilustrație: Dan Perjovschi

Foto: Street Delivery Sibiu

Street Delivery Sibiu 2019 5 Street Delivery Sibiu 2019 4 Street Delivery Sibiu 2019 1 CLIMATE - Copy Dan perjovschi

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus