Sâmbătă,
01.10.2022
Cer Senin
Acum
25°C

Peste 3.000 de cazuri de viroză în județ. Cu aproape 20% mai multe decât anul trecut

Peste 3.000 de cazuri de viroză în județ. Cu aproape 20% mai multe decât anul trecut

Rămân în continuare cursuri suspendate la câteva dintre unitățile de învățământ din Sibiu. Centralizarea prezentată de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu (ISJ) arată că sunt peste 100 de cazuri de gripă și peste 1.700 de cazuri de viroze. De asemenea, în perioada 24 februarie – 1 martie, pe durata unei singura săptămâni s-au înregistrat la nivelul județului Sibiu peste 3.000 de cazuri de infecții acute de căi respiratorii superioare, cu aproape 590 de cazuri mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor oferite de Direcția de Sănătate Publică Sibiu (DSP). Nu există cazuri de gripă confirmate.

Și în zilele următoare cursurile sunt suspendate la clasele a I-a, a III-a și a III-a C de la Școala Gimnazială Nr. 13 Sibiu, iar în perioada 05 – 06 martie la clasa Pregătitoare C de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Sibiu. Reprezentanții inspectoratului explică faptul că în fiecare dintre clase sunt cel puțin 3 elevi cu suspiciune de gripă, cu nivel pozitiv la testarea rapidă. De suspendarea acestor cursuri sunt afectați 104 de elevi.

În urma centralizării pe care ISJ Sibiu a realizat-o astăzi, 05 martie, la nivelul unităților de învățământ din județul Sibiu se înregistrează, în rândul elevilor, 112 de cazuri cu suspiciune de gripă, cu nivel pozitiv la testarea rapidă, și 1.776 de cazuri de viroză. Totodată, reprezentanții DSP spun că la nivelul județului Sibiu, în urma centralizării datelor comunicate de către furnizorii de servicii medicale, în cadrul Sistemului de supraveghere de rutină a infecțiilor respiratorii acute și a gripei, au fost înregistrate 3.005 cazuri de Infecții Acute de Căi Respiratorii Superioare, cu circa 7% mai puține față de cazurile din săptămâna precedentă, când au fost raportate 3.226 cazuri. Numărul acestora este mai mare, însă, față de cel înregistrat în aceeași perioadă a sezonului trecut, când s-au raportat 2.418 de cazuri.

În aceeași perioadă au fost înregistrate 560 pneumonii, iar cazurile de gripă raportate au fost în număr de 271, față de 363 cazuri în săptămâna anterioară. Nu s-au recoltat probe pentru confirmarea gripei.

„Rămân valabile toate recomandările privind măsurile de igienă personală (spălarea cu apă și săpun a mâinilor și folosirea batistelor pentru strănut sau tuse) și respectarea unui regim de viață sănătos (alimentație bazată pe legume și fructe, odihnă și mișcare), esențiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii și gripă, ținându-se cont în special de evitarea oricăror aglomerații din spațiile publice”, transmit reprezentanții DSP.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus