Luni,
26.09.2022
Ploi Scurte
Acum
16°C

Evenimentele de până în 200 de persoane nu mai au nevoie de avizul DSP pentru a fi organizate

Evenimentele de până în 200 de persoane nu mai au nevoie de avizul DSP pentru a fi organizate

Noi reglementări la normele prevăzute în Hotărârea nr. 6, din 6 martie a Grupului de Suport Tehnico-Științific, privitoare la organizarea de evenimente. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sibiu (DSP) anunță că organizatorii care au evenimente la care participă până în 200 de persoane nu mai au nevoie de avizul instituției. De asemenea, cei care depun solicitări pentru evenimente cu participarea a mai mult de 200 de persoane vor primi avizul favorabil sau nefavorabil în decurs de 24 și până la 48 de ore. În momentul de față sunt peste 80 de solicitări pentru obținerea de avize depuse la DSP, iar numărul lor crește. 

Evenimentele de până în 200 de persoane nu mai au nevoie de avizul Direcției de Sănătate Publică pentru a se desfășura, anunță reprezentanții instituției. Situația se sichimbă, însă, dacă vorbim despre evenimente care au între 200 și 1.000 de participanți. În acest caz, organizatorii au datoria de a completa o cerere tipizată cu toate condițiile de organizare și caracteristicile manifestării, document care va fi înaintat spre analiză DSP-ului, la adresa de e-mail: aviz_evenimente@dspsibiu.ro / pe fax: 0269217092 / la sediul instituției - birou Registratură - parter. Cererea tipizată o găsiți AICI.

Este important de știut că personalul de specialitate al DSP Sibiu va evalua nivelul de risc al evenimentului în contextul răspândirii infecțiilor cu COVID-19 și va da o rezoluție cu privire la oportunitatea organizării adunării publice, iar avizul favorabil sau nefavorabil va fi pus la dispoziție între 24 și 48 de ore de la data depunerii cererii.

Vă reamintim că o serie de norme prevăzute în Hotărârea nr. 6, din 6 martie a Grupului de Suport Tehnico-Științific, interzic organizarea de evenimente la care participă mai mult de 1.000 de persoane și prevedeau avizarea către Direcția de Sănătate Publică a tuturor evenimentelor organizate la care participă mai puțin de 1.000 de persoane. Potrivit reprezentanților DSP, din momentul intrării în vigoare a acestor norme, au fost depuse peste 80 de solicitări în vederea obținerii avizului de organizare și se depun în continuare.

Foto arhivă

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Prostia Mioritica

Acum 2 ani

Asa...dati drumul la cumetrii si botezuri !.... Cum si-ar mai arata romanii prostia, decat la asemenea evenimente, in timp de criza ? Foarte frumos, ce sa zic !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus