Joi,
19.09.2024
Ceata
Acum
11°C

Simulările examenelor naționale se amână, înscrierea în clasa pregătitoare se face doar on line și au fost anulate toate activitățile extrașcolare

Simulările examenelor naționale se amână, înscrierea în clasa pregătitoare se face doar on line și au fost anulate toate activitățile extrașcolare

Simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat se amână, se sistează înscrierile în clasa pregătitoare, acestea mai putând fi făcute doar online și sunt anulate toate activitățile extrașcolare, inclusiv activitățile din cadrul programului „Școală după școală” (afterschool) care funcționează în unitățile de învățământ de stat sau particulare. Acestea sunt doar o parte din măsurile anunțate astăzi, 10 martie, de Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării. La nivelul României sunt afectați aproximativ 3 milioane de elevi de aceste măsuri.

O serie de noi măsuri au fost anunțate astăzi, de Monica Anisie, ministrul Educației, într-o videoconferință cu inspectorii școlari generali și inspectorii școlari generali adjuncți. Măsurile au fost luate ca urmare a Hotărârii nr. 6 a Consiliului Național pentru Situații Speciale de Urgență. Astfel, pe lângă suspendarea cursurilor din toate unitățile de învățământ preuniversitar, se amână simulările pentru Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat, dar și diferite probe practice sau diverse concursuri. Data până la care sunt amânate nu a fost precizată, cu urmează să fie comunicată ulterior.

O altă măsură importantă este suspendarea înscrierii în clasa pregătitoare în săptămâna în care unitățile școlare sunt închise. Aceasta se va realiza în continuare, online, iar validarea înscrierii se va prelungi cu o săptămână, după deschiderea școlilor. Totodată, și activitatea de evaluare psihosomatică pentru clasa pregătitoare se va amâna până după reluarea cursurilor.

Modul în care vor fi recuperate orele pe care copiii le pierd în perioada în care școlile sunt închise se va stabili de membrii Consiliilor de Administrație ale unităților de învățământ. Aceștia vor decide modalitatea legală de recuperare a procesului educațional afectat de suspendarea cursurilor în perioada 11-22 martie 2020.

„Ministerul Educației și Cercetării încurajează realizarea de cursuri-suport pentru elevi, asistate de tehnologie. Chiar dacă ele nu înlocuiesc cursurile clasice, acestea au rolul de a menține comunicarea între elevi și cadrele didactice”, se arată în comunicatul referitor la modificările impuse de minister.

De asemenea, toate activitățile extrașcolare sunt anulate până la o dată ce va fi comunicată de minister. Suspendate vor fi și activitățile din cadrul programului „Școală după școală” (afterschool) care funcționează în unitățile de învățământ de stat sau particulare. Totodată programele de studii privind schimbul de experiență, respectiv stagiile de practică în spitale ale studenților și cursanților școlilor postliceale sanitare se suspendă până la data de 31 martie, dacă nu au fost începute anterior datei adoptării hotărârii. În cadrul videoconferinței de astăzi, Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a solicitat inspectorilor generali și inspectorilor generali adjuncți să existe o informare și o comunicare continuă între cadrele didactice, părinți și elevi. Este foarte important ca în această perioadă în care cursurile sunt suspendate, elevii să nu se expună în spațiile aglomerate.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

dr. alban

Acum 4 ani

De simulari ne mai arde acum, cand putem muri pe capete?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus