Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
3°C

Cronică de restaurant în vremea coronavirusului: Colțunași delicioși făcuți în casă

Cronică de restaurant în vremea coronavirusului: Colțunași delicioși făcuți în casă

Vremurile de restriște impun soluții de restriște. Din moment ce regulile de sănătate publică ne obligă la evitarea restaurantelor - care oricum s-au închis, în cea mai mare parte, am căutat soluții alternative. Și nu, să cumperi un cărucior întreg de pachete cu făină nu este o soluție, nici măcar pe timp de Stare de Urgență.

Așa se face că am descoperit de câteva zile pagina de facebook ”Colțunași Handmade” în Sibiu, făcuți în casă și transportați la domiciliu cu bicicleta. Comenzile se fac pe facebook și îi aduce o domnișoară amabilă.

Vin în trei variante, cu brânză, cartofi și carne, apoi durează maxim zece minute până poți să-i mănânci. Căci aici e șpilul, vin înghețați și trebuie să-i fierbi câteva minute, până încep să se ridice de pe fundul oalei, apoi lăsați la foc mic încă puțin. Cum toți stăm în casă și avem timp berechet la dispoziție, chiar nu e greu deloc să fierbi niște colțunași câteva minute.

Eu am pregătit rapid două ”garnituri” pentru colțunași, gata la fel de repede. Pentru cei cu cartofi și brânză am pregătit smântână cu  parmezan ras, iar pentru colțunașii cu carne am făcut un scurt sos de roșii cu busuioc. O nimica toată.

Rezultatul? La început toată lumea ia ”de gust” câte unul: ”Să vedem cum sunt cei cu brânză!” sau ”Oare cum sunt cei cu carne?”. În câteva minute toată lumea prezentă la masă deja nu mai ține cont de garnituri și-i amesteca după i se părea mai bun. În aproape la fel de mult timp cât mi-a luat să-i fierb au și dispărut din farfurii. Sunt absolut delicioși. Aluatul este elastic, aduce ușor cu pastele al dente, iar conținutul este bogat, astfel încât simți la fiecare îmbucătură aroma. Combinația cu diferite sosuri sau garnituri sporește și mai mult diversitatea lor. O bucurie!

WhatsApp Image 2020-03-15 at 17.22.25 (1)

Un sortiment de colțunași costă cam 25 de lei și, din păcate, nu poți cumpăra la jumătate. Cine-i pregătește spune că sunt suficienți pentru a sătura două persoane. Inițial am vrut să iau câte o jumătate din fiecare, dar la final mi-a părut bine că nu s-a putut. Cu aproximativ 75 de lei am săturat o familie cu patru persoane.

WhatsApp Image 2020-03-15 at 17.22.25

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus