Joi,
18.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

Ministrul Educației Monica Anisie: „Elevii și studenții nu vor repeta anul școlar sau pe cel universitar”

Ministrul Educației Monica Anisie: „Elevii și studenții nu vor repeta anul școlar sau pe cel universitar”

Anul școlar sau cel universitar nu va fi înghețat, iar elevii și studenții vor avea parte, în curând, de măsuri clare și eficiente ce vor fi transmise de reprezentanții Ministerului Educației, transmite ministrul educației Monica Anisie. Declarațiile au fost făcute în urma unor articole apărute în presă care vehiculau ideea înghețării anului școlar 2019 – 2020. Pe de altă parte, școlile vor rămâne închise, cel mai probabil, până după vacanța de Paște.

Ministrul Educației Monica Anisie a ținut să precizeze că orice informație cu privire la o posibilă înghețare a anului școlar sau universitar este eronată. Aceasta a transmis prin intermediul unui comunicat de presă că elevii sau studenții nu vor repeta anul școlar și că cei din minister lucrează la o serie de măsuri clare ce vor fi transmise oficial.

„Informația privind eventuala înghețare a anului școlar 2019-2020 din cauza declarării stării de urgență este una eronată! Indiferent de situația în care ne aflăm, îndemn părinții, cadrele didactice, elevii și studenții să se informeze numai din surse oficiale și să nu ia în seamă fake news-urile care au invadat spațiul online. Totodată, trebuie să dăm dovadă de calm și de responsabilitate și vă asigur că măsurile pe care le vom lua vor fi în sprijinul elevilor și al studenților. Nu s-a pus problema înghețării anului școlar! Elevii și studenții nu vor repeta anul școlar sau pe cel universitar. Înțeleg îngrijorarea celor care vor susține examenele naționale și, în acest sens, vă asigur că în aceste momente, Ministerul Educației și Cercetării lucrează la o serie de măsuri clare și eficiente pe care le va comunica public, în cel mai scurt timp, în mod oficial. Deocamdată, trebuie să fim responsabili, să arătăm solidaritate și să continuăm învățarea de acasă”, a transmis Monica Anisie.

Cu privire la perioada în care școlile rămân închise reprezentanții ministerului nu au făcut, până în acest moment, nicio notificare oficială, dar cel mai probabil toate unitățile școlare și grădinițele vor rămâne închise până după vacanța de Paști. „La inspectorat nu am primit, până în acest moment, nicio notificare oficială cu privire la perioada în care școlile vor rămâne închise, dar cu siguranță aceasta va fi prelungită până după vacanța de Paște”, spune inspectorul școlar, prof. Constantin Dincă, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

Dacă va fi așa, elevii ar putea sta acasă până în 21 aprilie, Paștele ortodox fiind pe 19 aprilie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

5 comentarii

rammstein

Acum 4 ani

eu zic sa le dati deja diplomele de terminare 8 clase,cele de bac..si cele de terminarea facultatilor!..oricum tot analfabeti ies de pe bancile scolilor...se vede in politica cine ne conduce...bine ca le dati salariile si vaucherele cadrelor didactice ...am spus-o mereu...scoala nu-i pentru copii ,ci pentru profesori...fara suparare...!!..ca sunt cazuri izolate care mai invata ,asta-i egal cu zero...
Raspunde

Gruia

Acum 4 ani

2 luni mai tarziu...
Raspunde

realistul

Acum 4 ani

Sa dea domnul sa fie asa, dar tare ma tem ca ingheata anul!
Raspunde

UnDacLiber

Acum 4 ani

:))))))))))))))))))))))))))))))))))) Tare, tare. "Sa o credem" pe cuvant pe tanti asta! "Competentii" de inspectori scolari din Sibiu le cer directorilor de scoli sa ii intrebe pe profesori ce masuri aplica pentru a tine legatura cu copiii. Cam astea sunt "masurile" luate de cei ce ne conduc. Cam atat de competenti sunt cei pe care ii platim in plus (inspectori scolari, inspectori generali, ministri) si ii trimitem pe banii nostri (ai contribuabilului) la "specializari" din care ei nu inteleg nici macar introducerea (ca neuronul ala pe care il au e ocupat cu "inspira", "expira", "inspira", "expira", ...). Asa ca, nu va mai incredeti in toti incapabilii pusi in functii de conducere pe criterii politice, si ganditi-va serios la solutii viabile de home schooling (asta daca tineti la educatia copiilor vostri, si nu i-ati trimis la scoala doar ca sa scapati de ei, sau ca sa va mai scadeti dn complexul de inferioritate personal - cum se intampla cu multi parinti de la clasele de germana). Daca avem cadre didactice competente (cu formari facute pe bune) dispuse sa le faca treaba celor din conducere si sa propuna solutii viabile, avem sanse mici sa nu repetam anul scolar. Altfel...
Raspunde

///

Acum 4 ani

Ai dreptate, dacule! Multi vin la scoala degeaba.. Acum vreo 2 saptamani o mama spunea ca informatia e la un click distanta. Acum le sugerez parintilor care se plang sa dea un click ca sa afle toate informatiile din sursa sigura, nu de la profesorii care ii chinuiesc cu materia prafuita... Ce-l intereseaza pe elev de Eminescu ssau de Iuliu Maniu cand Cruduta a luat-o in freza de la ibovnic?!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus