Luni,
06.02.2023
Partial Noros
Acum
-8°C

Aleșii sibienilor rămân acasă. Consilierii locali și județeni votează în ”videoconferințe”

Aleșii sibienilor rămân acasă. Consilierii locali și județeni votează în ”videoconferințe”

Consilierii locali ai Sibiului s-au reunit în ședință de urgență, în prima zi a acestei săptămâni, pentru a vota un proiect care să le permită să voteze on-line. CJ anunță că, la fel, ședințele forului legislativ județean vor fi virtuale.

”Consiliul Local Sibiu s-a întrunit astăzi în ședință extraordinară pentru a aproba o modificare a Regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului Local: posibilitatea întrunirii Consiliului Local în format de videoconferință, în cazuri de forță majoră sau de maximă urgență, precum și în cazuri excepționale (epidemii, pandemii, fenomene naturale). Modificarea a fost aprobată în contextul măsurilor din prezent, în vederea distanțării sociale pentru prevenirea răspândirii coronavirusului”, arată reprezentanții Primăriei Sibiu, într-un răspuns transmis redacției Turnul Sfatului. Prin urmare, ședința Consiliului local din luna martie, programată pentru ziua de joi, va avea loc în sistem de videoconferință.

Tot joi este programată și ședința consilierilor locali ai județului Sibiu. Pentru aceste ședințe, reprezentanții CJ Sibiu au anunțat și aplicația care urmează a fi utilizată: Microsoft Teams. ”Departamentul de IT al CJ Sibiu instruiește aleșii județeni cum să folosească această aplicație instalată fie pe telefonul mobil, pe tabletă sau pe calculator”, informează autoritățile județene într-un comunicat transmis redacției Turnul Sfatului.

Ședințele celor două consilii sunt cu atât mai importante cu cât pe ordinea de zi sunt trecute proiecte de alocare de fonduri suplimentare pentru dotarea spitalelor în contextul noului coronavirus. CJ Sibiu va suplimenta fondurile pentru Spitalul județean cu două milioane de lei, iar Primăria Sibiu va aloca 1,046 milioane de lei în plus pentru Spitalul de pediatrie.

Rămâne de văzut și dacă, în aceste ședințe din spațiul virtual, consilierii vor respecta cutumele de până acum: intonarea imnului de stat, la Consiliul local, și, respectiv, o rugăciune de început, la Consiliul Județean.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus