Vineri,
30.09.2022
Cer Senin
Acum
11°C

Spitalul confirmă primul caz Covid-19 din județ. Un asistent care ar fi lucrat la o familie revenită din Germania

Spitalul confirmă primul caz Covid-19 din județ. Un asistent care ar fi lucrat la o familie revenită din Germania

Un asistent al secției ATI din cadrul Spitalului județean de urgență Sibiu este prima persoană din județ confirmată de autorități ca fiind infestată cu noul coronavirus. Situația este departe de a fi una limpede: asistentul a susținut, inițial, că nimeni din conducerea secției nu i-a luat în calcul starea febrilă, în timp ce reprezentanții Spitalului îl acuză că a ascuns faptul că a acordat asistență medicală, în ultimele două săptămâni, unei familii revenită din Germania.

Actualizare ora 12:40. Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a transmis o informare privind cazul asistentului medical din cadrul secției ATI. Potrivit managerului Cornel Benchea, ancheta este încă în desfășurare. Totodată, acesta spune că asistenul nu s-ar fi putut infecta în spital, întrucât primul caz adus în secția ATI cu suspiciune de infecție cu Covid-19 „a sosit la spital în izoletă, intubat și a fost primit pe secție doar după ce s-a echipat corespunzător tot personalul. Prin urmare șansele de infectare din această sursă sunt minime”. Acest caz la care se face referire este cel adus în cursul zilei de joi, 26 martie, de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibu, caz despre care conducerea Spitalului județean susține că ar fi fost refuzat a fi preluat de spitalele din Cluj-Napoca și, respectiv, Timișoara.

Managerul Spitalului județean, Cornel Benchea, mai transmite că asistentul Sergiu Danciu, confirmat a fi infectat cu noul coronavirus,  „a intrat în contact cu o familie revenită în țară din Germania, dar nu a informat spitalul”. Acest lucru s-ar fi petrecut începând cu data de 16 martie.

Redăm mai jos întregul răspuns al unității medicale. 

„Unul dintre asistenții medicali de la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Județean Sibiu fost diagnosticat pozitiv cu COVID-19 și se află acum internat la Secția de Boli Infecțioase, starea sa fiind staționară.

Spitalul desfășoară ancheta pentru a determina cum s-a produs infectarea și va reveni cu date îndată ce se pot trage concluziile. Totodată,  se află în curs de realizare ancheta epidemiologică de către Direcția de Sănătate Publică pentru a determina și izola toate persoanele cu care asistentul a avut contact în interiorul și în afara spitalului. Din primele date disponibile, se știe că asistentul efectuează în timpul liber și îngrijiri la domiciliu, iar începând din 16 martie a intrat în contact cu o familie revenită în țară din Germania dar nu a informat spitalul, expunându-i astfel la risc pe colegii din secție.

Menționăm că la data de 26 martie, la care primul pacient suspect de COVID -19 a ajuns la secția ATI a Spitalului Județean, fiind refuzat de spitalele din Cluj și Timișoara, secția ATI avea disponibil echipamentul necesar de protecție și anume:

  • 280 măștiFFP2 și FFP3 (la dispoziția medicului de gardă);
  • 260 combinezoane impermeabile;
  • 25 viziere;
  • 30 ochelari de protecție;
  • 3000 mănuși nitrilex;
  • 1408 buc. protecție încălțăminte;
  • Pacientul a sosit la spital în izoletă, intubat și a fost primit pe secție doar după ce s-a echipat corespunzător tot personalul. Prin urmare șansele de infectare din această sursă sunt minime.
Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu face eforturi zilnice  pentru menținerea unui flux de aprovizionare constantă și pentru suplimentarea stocurilor de materiale sanitare si de protecție, în ciuda disponibilității reduse pe piață a produselor. De la începutul anului, s-au achiziționat constant astfel de materiale menționate în lista de mai sus, iar fondurile necesare sunt disponibile.”

În replică la afirmațiile conducerii Spitalului, persoane din cadrul asistenților arată că ”nu știa nimeni că acel pacient a fost refuzat de două spitale. Au anunțat, mai apoi, că nu mai vine din cauză că a decedat, dar după 20 de minute era la ușa terapiei. Pacientul a fost adus fără a fi în izoletă, ventilat mecanic cu balon ruben. Medicul de gardă nu știa nimic, asistenții au fost cei care au cerut unei rezidente să aducă măști din vestiarul medicilor”.

Știre inițială. 

Un angajat al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu este internat, după ce a fost infectat cu coronavirus, spun surse oficiale. Bărbatul acuză spitalul că ar fi fost chemat la muncă deși avea febră și că virusul l-ar fi luat din spital. Potrivit surselor Turnul Sfatului, asistenul și-ar fi continuat activitatea de servicii medicale la domiciliu, lucru interzis de la intrarea României în stare de urgență, astfel că nu ar fi putut contracta virusul din spital, ci din afară.

Bărbatul relatează, într-o postare pe pagina personală de Facebook, că a anunțat că ar avea febră și totuși a fost chemat la muncă. Totodată, povestește că au așteptat mai multe ore pentru materiale și că nu s-ar fi acționat corect într-unul din cazurile suspecte de îmbolnăvire cu COVID-19 de la Sibiu, astfel că personalul ar fi intrat în contact cu bolnavul, nepregătit.

„În bătălia covid trebuia început cu testarea personalului și apoi a tuturor pacienților care veneau la spital nu să intri în contact fără să știi. Să stai în terapie să ți se spună că nu mai vine cazul și în 20 min apare la ușă.... Bine că șefii stau acasă și vorbesc doar prin telefon, materiale închise la șeful de secție în vestiar... medici care stau în cabinet și asistenții și infirmierele să intre la pacienții suspecți.... stați 8 ore că nu sunt materiale! Nu se știe dacă are covid, dar nici nu l-am testat! Rușine Spitalul Clinic Județean Sibiu secția ATI #pozitivcovid19☹asistent medical. Poate vă treziți la realitate dl manager”, este mesajul asistenului medical generalist principal Sergiu Danciu.

Sursele Turnul Sfatului spun însă că bărbatul nu ar fi luat virusul din spital, întrucât primul caz suspect de coronavirus a ajuns la spital joi, iar asistentul ar fi avut febră de duminica trecută. Totodată, reprezentanții Spitalului bănuiesc că asistenul ar fi luat virusul într-una din vizitele la domiciliu pe care a continuat să le facă, inclusiv după intrarea României în stare de urgență.

De asemenea, oficiali din cadrul Spitalului au arătat că „se pare că avea febră de câteva zile și nu a declarat-o în registrul epidemiologic”. În replică, Sergiu Danciu susține, pentru Turnul Sfatului, că ”are și martori” care pot confirma că a completat date despre starea sa de sănătate.

Contactat de reporterii Turnul Sfatului, managerul Spitalului Județean, Cornel Benchea, a declarat că în acest moment se află în curs o anchetă, pentru a determina cine a greșit în acest caz.

„Facem o anchetă și o să vă transmitem exact ce s-a întâmplat și cine va fi găsit vinovat – șeful secției sau asistenta șefă sau el că nu a spus adevărul. Vom vedea ce sancțiuni li se pot da. Astăzi vă vom transmite rezultatele anchetei”, a transmis managerul.
Colegii asistentului îl condamnă pe bărbat pentru decizia de a continua să meargă la muncă deși a avut febră. „Sergiu, de ce ai venit la lucru cu febră și nu ai purtat mască și te-ai plimbat și la etajul 1 și în sală, DE CE? Noi, personalul ATI, ar trebui să fim o echipă, responsabili, pregătiți pentru ce va veni în săptămânile următoare. Și tu vii la lucru cu febră?? De ce nu ai anunțat, inconștientule? Acum stăm toți cei care am avut contact cu tine, izolați, și nu mai putem lucra. Dacă noi, personalul medical, nu suntem responsabili, atunci să cerem de la oameni care nu sunt în sistem să stea acasă și să fie responsabili? Și acum postezi în rol de victimă?”, spune o angajată a Spitalului Județean Sibiu.

O secție precum ”un butoi de pulbere”

Acuzațiile pe care asistentul medical le face vin pe fondul unor tensiuni mai vechi care există în secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean Sibiu. Tensiunile s-au creat între asistenta șefă, Nicoleta Popa, și o mare parte dintre asistenți, care au arătat că de la instalarea acesteia în funcție ”s-a instaurat dictatura”. Asistenții o acuzau inclusiv de faptul că ține materialele sanitare sub cheie, că vorbește urât cu restul personalului față de care își manifestă adesea disprețul, că nu își respectă programul de lucru și că toate acestea se întâmplă sub protecția conducerii secției ATI. Disputele au ajuns inclusiv în fața Comisiei de etică a Spitalului, care a confirmat cea mai mare parte a acuzațiilor ce îi erau aduse asistentei-șefe. Sancțiunea aplicată în urma activității Comisiei de etică a fost cea de ”mustrare scrisă”, sancțiune care nu a mulțumit asistenții și a menținut starea de tensiune din cadrul secției ATI a Spitalului clinic județean Sibiu. Citește mai multe pe acest subiect aici: Scandal fără precedent în cea mai grea secție a Spitalului Județean. “Ori noi, ori ea!“

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

36 comentarii

Hai,hui,pe mai departe......

Acum 2 ani

Nu am văzut vreun comentariu la adresa acestui asa zis Asistent medical.El rezista acolo pe ATI indiferent cine conduce Spital.Intrebare: Cum și când face EL îngrijiri la domiciliul?Cine este de fapt in spatele lui? El este și decontator la CAS de servicii medicale.
Raspunde

Ghiță

Acum 2 ani

Are și el partea lui de vină, dar ce ziceți de asistenta șefă, va place cum o da cotita? Știa ca Sergiu are febra și totuși l-a adus la muncă. Asta se numește incompetenta și inconștiență criminală. Oricum singurul țap va fi Sergiu. Dar ar fi frumos să vă puneți niște semne de întrebare despre capacitatea asistentei șefe de pe ATI.
Raspunde

Soimarul

Acum 2 ani

Nu mai il periati pe inconstientul ala. Oare cu cati oameni a intrat in contact toate zilele astea in afara de familie? Dar aia veniti din Germania cu cati au intrat in contact si daca ei au fost bolnavi cati au mai imbolnavit deja? Prea destepti ne credem toti si nu respectam ice trebuie ,mintim cu locul de unde venim ,etc,etc.
Raspunde

NEMER NICK

Acum 2 ani

Eu imi pun semne de intrebare despre capacitatea asistentului in cauza , daca este adevarat ca a intrat in contact cu persoane sosite din zona rosie. Ca nu anunti ca lucrator la ATI acest lucru din moment ce ai intrat cu ei in contact este iresponsabilitate de grupa mica. Cand ai facut si febra si continui sa ascunzi contactul, esti penal iar profesional esti zero. Ce sa facem noi ceilalti daca "profesionistii" se imbolnavesc primii. Vai si amar.
Raspunde

Ion Ionescu

Acum 2 ani

Spitalul județean e o cloaca ordinara. Mai presus de asta șochează faptul ca omul a intrat in contact cu alti oameni, infectand probabil si pe cei din jur. In alta ordine de idei avem Covid-19 si la Sibiu. Ce este revoltător este faptul ca prin oras se vorbea cumva ca Sibiul este ferit de acesta molimă, cumva cu superioritate fata de restul țării si chiar al omenirii. Nici in al doispelea ceas unii concetățeni sibieni nu au renunțat la mandria locală si la orgoliu, crezând ca astfel vom combate virusul. Trist, insa realitatea ne va arăta ca in fata bolii suntem toti egali. Multa sanatate tuturor celor îmbolnăviti si sper ca vom intelege faptul ca avem un sistem medical putred la Sibiu si nu numai iar acum tragem ponoasele investitiilor in spectacole si alte gratuități pe cand la spital totul a fost lasat de autoritatile locale de izbeliște.
Raspunde

Erlkonig

Acum 2 ani

nu stiu cu cine vorbeai tu din oras, de se mandreau ca nu poate aparea virusul la Sibiu, cam suna a venetic ce scrii. Oricine cu putina logica era constient ca nu putem fi ocoliti, mai ales ca avioanele de Madrid si Germania au zburat pana acum doua saptamani
Raspunde

Cristian

Acum 2 ani

Dixit,D-le Ionescu! Iubesc Sibiul dar nu inteleg nici eu aroganta unora care se bat cu caramida in piept si cred ca aici e buricul universului,capitala nu stiu cui si a nu stiu ce... Suntem la fel de expusi virusului,nimeni nu face o triere corespunzatoare in comunitatile din Marginime, revenite din tari cu focar.. Iata ca si in oras oamenii sunt la fel de inconstienti ca cei din sate,ca cei din Italia si Spania(vezi meciurile disputate in pandemie),din Londra, Bucuresti si Suceava si de oriunde.. Lipsa investitiilor in sanatate isi arata coltii acum...vreti sa nimiciti un popor ii luati Educatia si Sanatatea si gata.. Vinovati sunt si toti politicienii in frunte cu presedintii alesi de 30 de ani care doar si-au facut averi si faima....ca asta le trebuia. Dar si noi ca i-am rabdat.. Scotienii au un cantecel care s-ar traduce cam asa'daca tara arata cum arata vinovati suntem si noi/meritam sa traim in noroi'...
Raspunde

Hai,hui,pe mai departe......

Acum 2 ani

Oricum in acest Spital sunt multe cadre medicale pe "persoana fizica"acestea prestează diferite alte activități în Spital.Exemple:fost Dir.ingrijiri recoltează la Laborator analize pe care le duce mai apoi la propriul laborator și decontează de la CAS.Altul și mai tare,medic la Radiologie și cu alte funcții mai mari,face meditații ale studenților în timpul gărzilor,etc.
Raspunde

Un alt om

Acum 2 ani

Asta ne trebuie acum!? Dupa scandalul initial persoana inca e in post? Vreti sa ziceti ca noi asa o sa ne imbolnavim si murim pentru ca o asistenta medical este tinuta in functie chiar daca nu este responsabila si isi cheama angajatii la munca sa infecteze pe alti oameni? Multi oameni din sb au donat bani pentru a ajuta, donam bani sa va ajutam pe voi, sa ne ajutam pe noi. Vrem sa fiti in siguranta ca apoi sa fim si noi.
Raspunde

Cetățean

Acum 2 ani

Chiar ați crezut ca la Sibiu nu e covid19?? Ha, ha. Nu s-a anunțat niciun rezultat al testarilor de la Sibiu. Nu s-au făcut, nu s-au dat rezultatele sau nu trebuia sa avem și noi virusul? Ce jenant.. Asa din senin a apărut, tocmai la ATI. Trezirea Câmpeanu și Fodor. Implicați-va cu adevărat în situația grava care e la un pas. Ce se întâmplă în satele din jur unde au venit din occident omulțime de cetățeni ?? Știe cineva? Sau ciocu mic, ca - s votanții noștri?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Erlkonig

Acum 2 ani

pesedache, si in cazuri din-astea trebuie sa semnalizezi ca n-ai minte?
Raspunde

totedati

Acum 2 ani

E la fel peste tot prin țară! Testele pentru covid19 se fac doar cu mitraliera în fund cînd e clar că sunt șanse mari de a avea virusul cutare pacient și există riscul să fie descoperit de ... dușmani, care dacă te prind îți fură scaunul de șef de sub fund! Așa s-au infectat ăia din Suceava, ăia din nu știu care spital militar, inclusiv personalul medical NU e testat! Și nu primesc echipamentul necesar COMPLET! La unul o mască, la altul o mănușă la al treilea un halat. Că n-avem pentru toți!
Raspunde

Alina

Acum 2 ani

Pe bune? Zilnic se face aviz epidemiologic la intrate in tura, nu s-a descoperit ca are febra? Asistenta sefa care a mai avut din proces cu sectia ca le tine sub cheie medicamentele, ce a facut in situatia asta, cum si-a protejat echipa? Tot cu cheia? Si atunci a primit doar avertisment ca e tinuta in palmade sefu, asa se speculeaza:)! Pana unde se mai merge asa cu niste oameni care nu isi fac treaba? Pe ei cine ii trage la raspundere, sa lase posturile pentru alti oameni profesionisti si sper ca toate concursurile de conducere sa fie pe bune in spital, si cel mai bun sa castige pentru ca chiar sunt oameni bine pregatiti in cadru medical care nu au loc de pilosi, ceea ce e foarte trist! Si asta sa fie o palma pentru tot sistemul medical cu care nu e de glumit!!!
Raspunde

totedati

Acum 2 ani

El zice că de cînd are febră mare a menționat asta în avizul epidemiologic dar tot a fost chemat la muncă. Mie nu mie încă clar dacă a cerut și testare pentru covid19 din timp și a fost refuzat oricum după ce au primit primul pacient confirmat cu covid19 a explodat covid19 exact ca la Suceava. Sau început testele la toți, el acuză faptul că pacientul cu covid19 a fost primit necorespunzător, fără a fi echipați complet și fără să le spună că are covid19! După care au intrat în panică, sa descoperit că e pacient cu covid19 sau apucat de făcut teste la personalul medica și așa l-au descoperit și pe el cu covid19. Și au mai descoperit că făcea muncă suplimentară pe lîngă scîrbici, îngrijea pacienți la domiciliu, care acum în contextul actual epidemiologic e interzis prin lege. Și de aici au început să curgă acuzațiile, el că s-a infectat atunci, cînd au adus acel pacient din cauză că n-au fost echipați corespunzător și n-au fost informați că are covid19, șefii că avea deja covid19 de la familia din Germania pe care o îngrijea la domiciliu
Raspunde

Cata

Acum 2 ani

Pai cei din spital sunt atat de naivi incat sa realizeze ca la Sibiu nu au fost cazuri covid confirmate doar pentru ca nu s-au facut teste? Oras cu zeci de mii de turisti in primele luni ale anului cu rute zilnice catre germania, anglia si israel, sa nu aiba niciun caz? Chiar asa putem sa fin de inconstienti? Sa punlice conducerea spitalului cate decese au avut loc si cate dintre ele au avut probleme de respiratie.
Raspunde

Soimarul

Acum 2 ani

Aia veniti din Germania nu sunt verificati??? Nesimtiti ordinari
Raspunde

Mihai R

Acum 2 ani

Bună ziua dumneavoastră și cititorilor dumneavoastră. Suntem într-un moment de cumpănă, următoarea săptămâna e un punct critic în lupta cu pandemia la nivel național. Trebuie urgentate noile măsuri, trebuie elaborată de îndată o nouă ordonanță care prevede suspendarea transportului public, închiderea magazinelor și înăsprirea pedepselor ce țin de circulație rutieră și publică și asta pentru o săptămână - două, până reușim sa stabilizam un bilanț al focarelor și să izolam cât mai corect potențialii purtători. Trebuie lăsate doar urgentele medicale și cele de ordin farmaceutic. În maxim două săptămâni o sa ne confruntăm cu cel puțin 300 de cazuri la nivel local, liniile de testare nu fac față momentan iar rezultatele de la laboratorul din Cluj-Napoca nu sunt prioritare încă pentru Sibiu, ceea ce ne pune într-o dilemă mare. Mai grav e ca s-a întors și gripa, e o perioadă prolifica ei din acest punct de vedere. Acest lucru îngreunează mult munca medicilor. O după amiază frumoasă și multă sănătate!
Raspunde

Acum 2 ani

Cred ca la sibiu o sa avem o explozie de cazuri de Corona, mai ales in randul personalului medical din prima linie: spital, medici de familie! In spitale nu sunt materiale de protectie suficiente iar medicii fe familie sunt pe cont propriu: nu au primit nimic da la DSP!!!
Raspunde

Ana

Acum 2 ani

Vă spun cum sta treaba chiar din interior. Asistenta șefă de pe ATI este depășită total de situație. Știa de starea asistentului și l_a adus la muncă printre noi, ceilalți. Este inconștiență, de o nesimțire crasă cu noi, angajații de pe secție. În plina criza ea este acasă, în concediu. Angajații sunt pentru ea negrii pe plantație. Habar nu are cum sa conducă secția. Urlă, are aere de superioritate, dar realitatea e că, habar nu are pe ce lume trăiește. Își face programul după bunul plac, s-a înconjurat de pile care o pupa în fund, și iată rezultatele. Trebuia schimbata de mult, iar acum a dat examenul incompetenței ce o caracterizează. Repet, vă spun aceste lucruri, lucrând pe acea secție. Credeți că v-a fi schimbata din funcție acum? Nu va fi, chiar dacă a dovedit încă o data cât e de incompetenta, chiar dacă a făcut rău colegilor cu bună știință.
Raspunde

NEMER NICK

Acum 2 ani

In concediu ? Serios ? Si voi cei din "interior" efectuati munca de acasa ? Ridicol
Raspunde

Elena

Acum 2 ani

Asistenta șefă de pe ATI ar trebui sa își dea demisia de onoare... Doar ca nu are onoare, așa cum nu are nici bun simț.
Raspunde

Iooo

Acum 2 ani

Pe langa ea trebuie sa-si dea demisia si minunatul asistent care cunostea riscurile, dar totus s-a aventurat sa trateze persoane venite din afara pe persoana fizica. Inainte sa vedem vina asistentei sefe, sa nu uitam ca acest virus poate fi purtat fara simtome. Stim foarte bine ca atunci cand apar simptomele poate fi tarziu si multe persoane pot fi deja infectate. Aceste doua persoane sunt bune exemple de profesionisti angajati in sistemul medical. Cu siguranta fiecare padure are uscaturile ei, dar din pacate, uscaturile au inceput sa predomine. Daca personalul medical care teoretic este instruit sa actioneze preventiv face asemenea gafe, ce asteptari sa am de la mine sau alti cetateni.
Raspunde

iubirea de semeni

Acum 2 ani

o simpla prezentare a unui articol din codul penal, raportat la postarile de mai sus :Art. 295. - (1) Constituie acte de terorism următoarele infracțiuni atunci când sunt săvârșite în scopul tulburării grave a ordinii publice, prin intimidare, prin teroare sau prin crearea unei stări de panică:...e) introducerea sau răspândirea în atmosferă, pe sol, în subsol sau în apă de produse, substanțe, materiale, microorganisme sau toxine de natură să pună în pericol sănătatea oamenilor sau animalelor ori mediul înconjurător;
Raspunde

Un covid

Acum 2 ani

Asa este Ana,si din pacate nu este singura sefa depasita de situatie.Toti musamalizeaza,se ascund in birouri sau pleaca din sistem pe usa din spate.Nu sunt materiale!!Avem masti din hartie ordinara mai subtiri decat hartia igienica!!! Ni se pune pumnul in gura sa nu rasufle NIMIC! Pe prapaditul ala o sa il infunde ca a indraznit sa spuna presei ceva! Au avut atata timp la dispozitie sa se pregateasca...s-au ingropat in protocoale! RUSINE!!!O sa faca anchete...din care tot ei o sa iasa bine!
Raspunde

calator

Acum 2 ani

Aici nu e vorba de asistenta sefa ! Individul asta cu siguranta banuia ca a fost contaminat, dar nu a spus nimanui fiindca era in culpa. Cum se poate ca un asistent de la ATI sa umble prin tot oras , la diverse adrese in plina epidemie ? Este un inconstient lacom. Pentru el Ordonantele Militare erau glume ? Familia din Germania trebuia sa fie in izolare, de ce a intrat la ei ? II doresc sa se insanatoseasca si apoi sa merga la inchisoare asa cum merita.
Raspunde

adi

Acum 2 ani

"Daniela Cîmpean, a fost testată pentru coronavirus în cursul zilei de vineri (13.03) și apoi a rămas acasă, în izolare, timp de două săptămâni." Pentru ea si alti pnl-isti s-au gasit teste, care au fost lucrate rapid. Pentru personalul medical... NU! Nici acum nu s-a anuntat rezultatul testelor recoltate acum 2 saptamini (peste 100 teste...) Madam Cimpean a putut sa stea acasa, personalul medical NU! Ce masuri a luat protejatul doamnei - dr Grosu - pentru protectia personalului medical??? Pina cind il mai tineti in functie doamnă Cimpean??? Dvs cind va dati demisia???
Raspunde

Irina

Acum 2 ani

Am ajuns la astfel de situații pentru că angajările s-au facut fictiv, pe relații , cu concursul murdar al managerilor si a sefilor de sectii,, care au folosit spitalele ca pe niște afaceri personale..Au fost angajate persoane în multe cazuri neprofesioniste, mincinoase,fara coloană vertebrală. Există in tară în acest moment sute de medici specialisti de la 1 ianuarie 2020, care nu au un loc de muncă în spitalele din acestă țară , medici excelenți, care au fost plecați în străinatate în perioada rezidențiatului cu burse, cu mastere și cursuri postuniversitare, doctoranzi. De ce nu au loc de muncă în spitalele românesti? Pentru că șefilor de secții și managerilor care trebuiau să scoată la concursi posturi le este teamă de pregătirea lor, profesionalismul, ordinea și corectitudinea lor. Concursurile sunt aranjate de aceeași indivizi pentru proprii copii, gineri, nurori, nepoți, nepoate care sunt inofensivi și pot fi manevrați ușor.Il rog cu respect pe domnul președinte al țării să solicite urgent o statistică cu medicii care sunt medici specialiști din 1 ianuarie 2020 și să verifice câți lucrează și câți sunt fără un loc de muncă.
Raspunde

Iuliana

Acum 2 ani

Mare dreptate aveti,Irina
Raspunde

Hai,hui,pe mai departe......

Acum 2 ani

Alina +Ana,vă întreb: daca aceasta Șefa pe care voi nu o aveți în gât deloc ar lăsa "la liber"tot ce se ridica de la magazii?Oricum de la magazia consumabile se distribuie mai puțin decât se scrie pe bon,apoi pe traseu până pe secție "se mai pierd prin auto personale din ele".Oare Sergiulica la care-i țineți parte,cu ce materiale merge la pacienți în privat?Chiar le cumpără?Pai la ieșirea din Spital controlează cineva angajații in troscolete?(sacose burdușite,etc)dealtfel fostul menajer Vasile ,a zis că "nu se fura de la el",actualul când a văzut sacul de 20 kg detergent dispărut de la magazia consumabile a făcut pe prostu-n cucuruz. Așa că Sergiulica este chiar vinovat pentru situația creată.Buboiul e plin și infect dar,coace și nu scoate puroiul afara din păcate.
Raspunde

Claradi

Acum 2 ani

Asistenta sefa si asistentul inconstient trebuiesc dati afara, nu sa isi dea demisia. Deci daca sunt 7 cazuri de care stim ×10 cel putin (contacti) deja avem 70 de persoane pozitive din start.
Raspunde

Noname

Acum 2 ani

Inseamna ca tot personalul secție ATI si numai este infestat cu COVID19! Rusine conducerii spitalului!
Raspunde

vasile v. vasile

Acum 2 ani

hopa, ce făcea domnu' asistent în particular? http://www.turnulsfatului.ro/2019/04/10/scandal-fara-precedent-cea-mai-grea-sectie-spitalului-judetean-ori-noi-ori-ea/#comment-322343
Raspunde

Joooohanis LNP

Acum 2 ani

Suceava va fi mic copil pe langa Sibiu. Așteptați si vedeti in urmatoarea saptamana ce va fi in spital. Prevăd ca in 2 saptamani numarul infestatiilor cu COVID-19 in spitalul județean sa ajunga la 150-200. Multumim conducerii si partidului unic din care fac parte!
Raspunde

Ian

Acum 2 ani

Sper ca ala nu s-o tot dus la munca cu febra doar-doar s-o zboare pe sefa.
Raspunde

io de la tara

Acum 2 ani

daca e confirmat cu Covid de ce nu a fost trimis intr-un centru regional de tratare Covid? din cate stiu inca nu suntem in scenariul 4... ca de obicei, regulile sunt facute sa fie incalcate? apropo, cine poate dona masti si manusi chirurgicale este rugat sa doneze la sectia de oncologie. ei nu primesc materiale care vin pt UPU si ATI si oamenii care merg acolo(oricum fiind din categoriile de risc, cu sistemul imunitar slabit) sunt expusi unui mare risc daca personalul medical care ii trateaza nu foloseste echipamente de protectie. :( cihar daca zilele astea pare la moda sa porti masca si/sau manusi unii ar avea mai mare nevoie de ele...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus