Miercuri,
27.10.2021
Cer Senin
Acum
-3°C

PSD Sibiu solicită public, prin intermediul consilierilor săi județeni, informații la nivel local în contextul actualei Pandemii de Coronavirus

PSD Sibiu solicită public, prin intermediul consilierilor săi județeni, informații la nivel local în contextul actualei Pandemii de Coronavirus

Grupul consilierilor județeni ai PSD Sibiu solicită convocarea urgentă a unei ședințe extraordinare de îndată a Consililiului Județean Sibiu, în care managerii celor trei spitale aflate în subordinea autorității județene să prezinte situația reală din cadrul unităților pe care le conduc și în ce măsură acestea sunt pregătite pentru preluarea și tratarea pacienților infectați cu COVID-19.

”Ne aflăm într-o situație de criză, iar autoritățile județene refuză să comunice informații concrete referitoare la stadiul dotării spitalelor aflate în subordine, respectiv a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, a Spitalului de Pneumoftiziologie și a Spitalului de Psihiatrie ”Dr Gheorghe Preda” din Sibiu, pentru primirea de pacienți infectați cu Coronavirus.

Nu știm dacă unitățile spitalicești menționate precum și cadrele medicale care lucrează aici au dotările și echipamentele necesare pentru a face față unui val de pacienți, dacă există medicamente, echipamente de protecție și personal medical suficient sau dacă măcar se iau măsuri pentru a se asigura cele necesare.

Nu știm nimic despre cazurile de Coronavirus la nivel județean sau dacă autoritățile iau măsuri pentru a depista și izola persoanele infectate și a proteja astfel cetățenii județului. Sunt numeroase întrebări adresate de presa locală și de cetățenii de rând, întrebări care nu au primit niciun răspuns de la autorități.

Toată această adevărată cenzură și lipsă de transparență în comunicare nu face decât să provoace incertitudine, frică și chiar panică în rândul cetățenilor care se simt neprotejați. Totodată, lipsa unor informații clare, corecte și concise duce la apariția în spațiul public a știrilor false și a unor veritabile teorii ale conspirației. De aceea solicităm de urgență lămuriri publice precum și adoptatea unei strategii de comunicare transparenta”, a declarat Cătălin Stanciu, liderul de grup al consilierilor Județeni PSD.

De asemenea, președintei Consiliului Județean Sibiu, doamna Daniela Cîmpean i se solicită să dea dovadă de transparență și să prezinte starea de sănătate a persoanelor aflate în izolare sau carantină în unitățile de cazare din județul Sibiu, care sunt aceste unități precum și măsurile care sunt luate pentru izolarea și monitorizarea lor, în vederea protejării restului populației.

Solicitarea, expunerea de motive împreună cu cele 12 semnături, care reprezintă o treime din totalul consilierilor județeni, conform legii, vor fi depuse luni la Consiliul Județean  Sibiu.

Comentarii

12 comentarii

Tichindelean Virginia

Acum 1 an

Da, desi ii consider pe cei de la PSD principalii vinovati pentru criza sanitara actuala, cred ca aceasta cerere exprima ceea ce societatea civila cere de zile bune. Consiliul judetean Sibiu trebuie sa insiste pe langa Presedintele Iohannis sau pe langa forurile decizionale (tinand cont ca e stare de urgenta) si sa informeze correct populatia judetului! Managerii de spitale sa spuna adevarul, sa ne prezinte situatia reala cu toate datele Transparenta!!!
Raspunde

Dumnezeu

Acum 1 an

daca nu aveati istorea pe care o aveti pote va credea cineva ca aveti intentii pozitive
Raspunde

Irina

Acum 1 an

Domnilor consilieri, pentru că aveți putere de decizie, solicitați totodată și ministrului sănătății și domnului doctor Arafat să facă urgent o statistică cu doctorii care au susținut specialitatea și sunt doctori specialiști de la 1 ianuarie 2020, și nu au u loc de muncă încă într-un spital de stat și stau acasă fără a profesa, din vina managerilor și a șefilor de secții care nu au scos posturi la concurs. Sunt medici care si-au facut rezidențiatul in centre de elită, au fost cu burse în străinătae, cu mastere și cursuri postuniversitare,doctoranzi.Știți foarte bine de ce nu au un loc de muncă într-un spital de stat și vor pleca în UE în viitorul apropiat, pentru că la concursurile aranjate au avut succes fii, fiicele, nepoții, nepoatele, ginerii , nurorile comisiilor de concurs formate din Consiliul județean-managerul spitalului-șeful de secție.E mai importantă obediența decât profesionalismul și corectitudinea?Priviți exemplul Germaniei care a făcut apel la medicii refugiați pentru ajutor și poate faceți ceva constructiv.Înainte de a trimite medici specialiști și personal specializat medical dintr-un județ în altul faceți urgent apel la medicii specialiști care nuau un loc de muncă la ora actuală în România și o să mai rezolvați din situația critică în care se află țara.
Raspunde

AM

Acum 1 an

Altceva decât să solicite și să fie foarte obraznici mai știu?Este atât de mică și neimportantă această filială din Sibiu.
Raspunde

Genu

Acum 1 an

Madame "presedinta" Campean a consiliului judetean nu a facut nimic pt spitalele din Sibiu. E jale la spitalul judetean. Nu au suficiente masti, teste etc. A interesat-o doar campania electorala. Atat ! Acum vad sibienii ce oameni au in frunte PNL! Rusine PNL cu Turcan si Campean in frunte!
Raspunde

kokos

Acum 1 an

Nu d-na Campean cumpara masti pentru spitale! Consiliul judetean asigura fondurile , materialele le cumpara fiecare spital in parte.
Raspunde

Luca

Acum 1 an

Roman fostul prefect PNL, a fost numit in fuctia director al spItalului de TBC. Spital in subordinea consiliului judetean. Nu au nimic pregatit pt a prelua bolnavii de corinavirus acolo. Nu au aparatura de ventilat plamanii in caz de coronavirus. Dl Roman pierdea timpul in fata sediului PSD la proteste in loc sa aiba grija de spital! Mai ramane director ? Il mai tibe PNL in brate ?
Raspunde

Sibian100%

Acum 1 an

Mai oameni buni, stiti ce nu ati inteles voi, aceste spitale mai ales spitalul județean prin oamenii puși în funcțiile de conducere (full PNL) ascund mișelește numarul de bolnavi COVIT19 pentru ca se apropie alegerile....
Raspunde

kokos

Acum 1 an

Nu ascunde nimeni , nimic ,nu mai vorbi prostii , crezi ca daca erau mai multe cazuri decat sunt nu se afla?
Raspunde

David

Acum 1 an

Campean mai dormi in papuci mult pe banii statului ? Ai facut umbra pamantului degeaba la consiliul juderean 4 ani! Bravo PNL acum datorita incompetentei voastre avem ce avem in spitale si in tara !
Raspunde

rosu

Acum 1 an

Asta de-o fost ministru, e precum un catelush negru-n ceru´ gurii, care mai latra mult timp dupa ce caravana a trecut.
Raspunde

@rosu

Acum 1 an

Vezi ca ti s-a galbejit limba de la.......da-te cu ruj roj, urmeaza-ti megastarul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus