Luni,
03.10.2022
Parțial Noros
Acum
12°C

Spitalul Județean și cel de Pediatrie devin spitale COVID - 19

Spitalul Județean și cel de Pediatrie devin spitale COVID - 19

Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu a hotărât ca Spitalul Clinic Județean Sibiu să fie Spital COVID la nivelul Județului Sibiu. Totodată, Spitalul de Pediatrie va prelua cazurile COVID copii pe strada Pompeiu Onofrei, iar cazurile fără COVID pe strada Gh. Barițiu și pe strada Transilvaniei. Spitalul Militar, Spitalul CFR și spitalele din Mediaș și Cisnădie sunt spitale suport. 

În completarea ordinului de ministru, nr. 533/29.03.2020 pentru aprobarea planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de COVID-19 și a listei spitalelor de suport pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS-COV-2, reprezentanții Prefecturii Sibiu fac precizări cu privire la spitalele din județul Sibiu și rolul lor în lupta cu virusul.

Astfel, în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, din 29 martie s-a hotărât, ca Spitalul Clinic Județean Sibiu să fie Spital COVID la nivelul Județului Sibiu. În aceeași locație vor continua să funcționeze secțiile ce se află în clădirea Secției de Obstetrică și Ginecologie; Secția de Oncologie va fii relocată în spațiile Secției ORL, ambele având acces direct din Bulevardul Corneliu Coposu. Spitalul Militar de Urgență Sibiu va prelua cazurile de chirurgie, oftalmologie și ORL. Totodată, Spitalul CFR va prelua cazurile de endocrinologie, medicină internă, diabet, gastroenterologie, precum și Medicală I și II, iar Spitalul Orășenesc Cisnădie va prelua cazurile de nefrologie fără dializă. În ceea ce privește Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, acesta va prelua cazurile COVID copii pe strada Pompeiu Onofrei, iar cazurile fără COVID pe strada Gh. Barițiu și pe strada Transilvaniei. Spitalul Municipal Mediaș va constitui rezervă pentru secția de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Județean Sibiu și pentru Spitalul Militar de Urgență Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

UN VECIN

Acum 2 ani

Foarte bune masurile luate . O recomandare pentru spitalul din str. Pompeiu Onofreiu: accesul cu ambulantele sa se faca prin curtea interiora din str. Gh. Lazar, in felul acesta ar putea fii protejati cei ce locuiesc in zona, precum si persoanele care circula pe strada Pompeiu Onofreiu. Cu multumiri
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus