Joi,
29.07.2021
Partial Noros
Acum
27°C

Primăria Sibiu: ”Incidentul legat de hărțuirea asistentei ATI nu a avut loc în municipiul Sibiu, ci în comuna Loamneș”

Primăria Sibiu: ”Incidentul legat de hărțuirea asistentei ATI nu a avut loc în municipiul Sibiu, ci în comuna Loamneș”

Referitor la cazul asistentei ATI din județul Sibiu care a fost hărțuită de vecinii săi, facem următoarele precizări pentru corecta informare a publicului:

Incidentul legat de hărțuirea asistentei ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Sibiu nu a avut loc în municipiul Sibiu, ci în comuna Loamneș. Facem această precizare clară deoarece știrea a fost difuzată în cele mai multe publicații fără acest detaliu important. Considerăm că lipsa unei documentări temeinice a acestei știri a adus atingere imaginii municipiului Sibiu, un oraș care a arătat mereu și a excelat prin comunitatea sa tolerantă, deschisă și solidară în momente de criză.

Comunitatea municipiului Sibiu s-a mobilizat exemplar, ca de fiecare dată, în a da o mână de ajutor atât persoanelor aflate în situații dificile în contextul izolării, cât mai ales spitalelor sibiene, un număr mare de firme, persoane fizice și ONG-uri donând pentru dotarea acestora. Comunitatea noastră a înțeles rolul major pe care îl are personalul din spitale, acesta fiind prima linie de luptă împotriva acestui virus. Din acest motiv facem tot ce ne stă în putință pentru a-i proteja.

Primăria Sibiu condamnă o astfel de atitudine, care considerăm că provine din insuficienta informare cu privire la modalitatea de transmitere a acestui virus și lipsa de empatie pentru semeni.

Primăria Sibiu transmite și cu această ocazie respectul și aprecierea față de personalul medico-sanitar. Pentru a sprijini și proteja această categorie de personal din sistemul sanitar public, în baza prevederilor HG 201/18.03.2020, Primăria Sibiu a rezervat trei unități de cazare de tip hotel din Sibiu pentru personal medico-sanitar care interacţionează cu pacienţi şi care optează pentru o formă de cazare în afara domiciliului după programul de lucru, ca măsură preventivă împotriva răspândirii virusului. De asemenea, a fost rezervată o unitate de cazare de tip hotel pentru personalul medico-sanitar confirmat cu COVID-19, care nu necesită internarea, prevenind infectarea familiilor acestora.

Mirela Gligore Sef Serviciu Comunicare, Relații Externe și Marketing Primăria Municipiului Sibiu

Comentarii

3 comentarii

Sibianca

Acum 1 an

Nu are importanta unde a fost hartuita. Important este ca a fost hartuita, un gest a- si antisocial deplorabil care ne ar trebui sa se intample nimanui, nu doar unui cadru sanitar. Traim vremuri extrem de tulburi in care fiecare ar trebui sa se informeza, nu sa recada in epoca de piatra de autoconservare a propriei persoane.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

doi

Acum 1 an

Bun, dar d-na asta si-a schimbat resedinta in timpul crizei asteia. Inteleg daca mergea la o curte, da, nu cred ca sareau vecinii pe ea! Dar asa, venind in mijlocul crizei, in ap acela, chiar daca e ap proprietate, denota o lipsa de respect fata de toti vecinii! Cat de nesimtit trebuie sa fii sa faci asa ceva! SI apoi mai dai si la tv! Nu au hartuit-o deloc, daca erau alti venici... barbatu-so pleca cu salvarea de-acolo! Adica ea isi proteja familia plecand de-acasa, dar se ducea peste amaratii aia din bloc, ca acolo ii infecta pe altii, nu pe membrii familiei ei!
Raspunde

blabla

Acum 1 an

Daca statea in casa cu membrii familiei ei, presupunand ca era contaminata, era greu sa ii protejeze stand in casa cu ei. Dar tot presupunand ca era contaminata: cum putea sa va infecteze pe voi doar trecand prin scara spre apartamentul ei ? Atingand usa blocului? Pai in cazul asta puteati sa va spalati pe maini cand intrati in casa, cum facem toti (chiar si fara coronavirus). Cum naiba, din toti doctorii, asistentii si infirmierii din Sibiu, care multi stau la bloc, nu s-au gasit vecinii sa ii dea afara, numai voi. Nu iti da de gandit ca la voi e problema ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus