Miercuri,
28.09.2022
Innorat
Acum
18°C

O mamă și bebelușul ei, testați pozitiv cu noul coronavirus, transferați din Alba la Spitalul de Pediatrie din Sibiu

O mamă și bebelușul ei, testați pozitiv cu noul coronavirus, transferați din Alba la Spitalul de Pediatrie din Sibiu

O mamă și bebelușul ei de 17 zile, ambii din județul Alba, au ajuns la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului de Pediatrie din Sibiu, potrivit unui comunicat emis de Spitalul de Urgență Alba Iulia . Atât mama cât și bebelușul au fost testați pozitiv în ceea ce privește noul coronavirus. Potrivit comunicatului cei doi s-ar fi întors recent în țară, din Franța. Reprezentanții Prefecturii Sibiu au confirmat prezența în Sibiu a celor doi.

Tânăra din județul Alba are 20 de ani s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, alături de bebelușul ei de 17 zile, în data de 5 aprilie, potrivit reprezentanților spitalului.

„Pacienta prezenta tuse, iar bebeluşul era uşor febril, fiind izolaţi în cadrul secţiei de Pediatrie şi, ulterior, în cadrul secţiei de boli infecţioase, unde au primit îngrijiri medicale. Acestora li s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19, care au ieşit pozitive în cursul zilei de 06.04.2020. Având în vedere vârsta fragedă a pacientului, s-a luat decizia transferării, în dimineaţa zilei de 7 aprilie, la secţia de boli infecţioase a Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu”, se arată în comunicat.

Totodată, se precizează că cei doi au venit din Franța și au fost aduşi la spital dintr-un centru de carantină.

Reprezentanții Prefecturii Sibiu au confirmat prezența tinerei de 20 de ani și a bebelusului ei.

„Conform informațiilor oferite de Spitalul de Pediatrie, a avut loc transferul unui bebeluș din județul Alba. În prezent acesta este internat în cadrul Spitalului de Pediatrie Sibiu, împreuna cu mama sa. Atât bebelușul cât și mama sunt confirmați pozitiv cu COVID-19”, spune Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al prefecturii.

Sursa foto: Arhivă

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus