Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Număr record de persoane testate într-o zi, la Sibiu. 27 cazuri noi confirmate cu COVID-19

Număr record de persoane testate într-o zi, la Sibiu. 27 cazuri noi confirmate cu COVID-19

69 de persoane au fost testate pentru infecția cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, în județul Sibiu. Acesta este un număr record de testări efectuate la nivelul județului nostru. Dintre testele de ieri, 27 au fost confirmate, iar 42 de teste au avut rezultat negativ. 

În județul nostru, numărul de persoane confirmate pozitiv în urma testării COVID-19 a ajuns  la 166 de cazuri, în total 632 de rezultate fiind negative, potrivit reprezentanților Prefecturii Sibiu. Au fost declarate vindecate și externate 30 de persoane, iar 12 persoane au decedat. Numărul de testări efectuate în ultimele 24 de ore, respectiv 69, este un record în județul nostru, cel mai mare număr de testări până acum fiind de 65, efectuate pe 14 aprilie.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției monitorizează 763 persoane izolate și 294 persoane în carantină.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a pus la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail [email protected]), la care sibienii au efectuat în ultimele 24 de ore 163 de apeluri pentru a solicita diferite informații, în contextul COVID-19.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență au răspuns unui număr de 39 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 115 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Sibian SB

Acum 3 ani

65 teste, 69, parca vorbim de zecimi de secunda la curse moto. Lasati domne aberatiile astea si faceți teste serioase, sute zilnic, indiferent cat ar costa viata omului costa mai mult. Mergeti la spitalele din judet, mergeti la hipermarketuri si marketuri la vânzătoare, mergeți la firme de curierat la agenți, mergeți la politie, la prefectura, la piata, la politia locala, si faceți teste la toți cei expuși. Măcar 3-4 sute de teste pe zi. Si o sa vedeți ca vor apărea multe zeci de persoane infectate zilnic, pe care daca ii izolezi rapid si apoi le faci tratament (in izolare/hotel sau in spital, in fc de gravitate) ai sanse mari sa zici ca ai salvat persoane, ca ai acționat asupra opririi pandemiei, cu adevărat. Aia înseamnă sa iti pese de cetatean si sa faci tot ce tine de tine (instituție si doctor) si sa afirmi cu tărie ca ai făcut tot posibilul. Ca sa faci cateva teste pe zi, o vrajeala maxima pe care trebuie sa v-o asumați voi dsp/prefectura/consiliu/spital. Faceti sute de teste zilnic la acele categorii si atunci salvam vieți. Hristos a înviat!
Raspunde

kokos

Acum 3 ani

Am ajuns sa ne lăudăm cu un record de 69 teste pe zi în condițiile în care capacitatea este de 130 teste la județean si 40 la pediatrie! Rusine autorităților!
Raspunde

nedumirit

Acum 3 ani

800 testari /judet in intreaga perioada !!! mult prea putin !!! cand aveti de gand sa testati ?Alo Primaria, acum nu sunt importante pistele de biciclete, ci sanatatea imediata a cetatenilor. Dati bani pentru teste si testari ! oricum faceti piste platite enorn, dar fara nicio gandire si cu mica utilitate.In Subarini pista de biciclete este comuna cu aleea de promenada.Fiecare se fereste de celalalt pieton sau biciclist , daca apuca.
Raspunde

Petria

Acum 3 ani

Pana nu fugariti anumite etnii pe strada, cu hingherii n-ati facut nimic....au bagat boala in Suceava, apoi au venit si in Sibiu si cam peste tot. Cum nu se mai poate cersi si cum nu se spala, in mod traditional, au venit murdari si au imprastiat boli peste tot... asta se intmapla de mult, acum e doar acest virus in prim plan. Toti medicii din spitalul judetean stiu cum stau treburile de fapt, dar nu e voie sa spunem ca vezi doamne... ne acuza cineva de rasism si mai stiu eu ce. Sa vedem de ce-or sa ne mai acuze, cand peste 2-3 generatii, noi vom fi minoritati, iar lumea noastra in colaps si coplesita de acesti vesnic neajutorati.
Raspunde

Sibian SB

Acum 3 ani

"Strategia Germaniei pentru a controla epidemia de COVID. Medic: Testarea masivă ne permite să tratăm pacienții din prima săptămână". Este un titlu din media. Asadar ideea este f simpla, faci teste daca vrei sa salvezi oameni. Deocamdata România se confrunta cu un numar f mare de decese raportat la numarul de pozitivi, tratamentul vine prea târziu in multe cazuri. Avem f multe persoane tinere decedate. Faceti teste (sute zilnic in judetul Sibiu) daca va pasă de oameni si de viata lor!!!
Raspunde

mihai

Acum 3 ani

Dacă 1/3 din cei tastați sunt pozitivi, nu vreau sa ma gandesc care e realitatea de pe străzi, de la coada din supermarket, de la coada din piață... Uite asa, cei care trebuie sa își facă treaba, se laudă cu 69 testări în loc sa se ascundă în pământ de rușine pentru ca au reușit doar 69. În Germania se lăudau cu 40mii testări pe zi! E drept, comparație între RO și DE nu se poate face pe niciun plan dar măcar sa tăcem dacă ni se pare ca putem fi penibili cu ce spunem...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus