Marţi,
19.03.2024
Parțial Noros
Acum
1°C

PSD Sibiu: Avem decese și cadre medicale infectate cu COVID-19 în Sibiu. Responsabilii trebuie să plătească!

PSD Sibiu: Avem decese și cadre medicale infectate cu COVID-19 în Sibiu. Responsabilii trebuie să plătească!

PSD Sibiu solicită demisia imediată a președintelui Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a directorului Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, Gabriel Budescu și demiterea în regim de urgență a Prefectului Județului Sibiu, Mircea Crețu, pentru gestionarea iresponsabilă a actualei situații provocate de pandemia de COVID-19.

Această solicitare este motivată de lipsa de comunicare transparentă a celor trei instituții care au avut rolurile principale în gestionarea actualei crize dar și de numeroasele dovezi de incompetență și iresponsabilitate ale șefilor care le conduc. Astfel, după mai bine de o lună de pandemie, situația din județul Sibiu este departe de a fi ținută sub control și riscă să devină critică, deoarece autoritățile conduse de membri PNL nu testează populația și nu au luat din timp măsurile care se impuneau pentru gestionarea eficientă a acestei pandemii:

  • La nivelul județului Sibiu au fost testate până miercuri, 22 aprilie, un număr infim de persoane, raportat la populația județului, respectiv 1316, în condițiile în care avem deja 195 de persoane confirmate cu COVID-19, 15 decese și foarte multe persoane aflate în izolare sau carantină. Organizația Mondială a Sănătății recomandă insistent testarea masivă a populației, iar țări care au depășit deja apogeul crizei medicale provocate de Coronavirus au reușit această performanță tocmai testând în masă populația. Consilierii Județeni ai PSD Sibiu au solicitat insistent conducerii Consiliului Județean Sibiu în ședința extraordinară din 03.04.2020 o estimare a costurilor și a duratei de ”testare rapidă” a întregii populații a județului, însă nici până în acest moment nu am primit un răspuns, semn că PNL nu dorește testarea populației, manifestând o atitudine criminală în acest
 
  • La ora actuală la nivelul județului Sibiu avem 33 de cadre medicale infectate cu COVID-19, ceea ce demonstrează că oamenii din linia 1 nu au fost echipați corespunzător de către autoritățile tutelare, respectiv Consiliul Județean Sibiu, condus de PNL, prin doamna președintă Daniela Cîmpean.
 
  • Deși la nivelul Consiliului Județean Sibiu au fost primite încă din luna ianuarie informări și avertizări cu privire la iminenta izbucnire a pandemiei de COVID-19, conducerea acestei instituții nu a luat din timp măsuri pentru asigurarea necesarului de echipamente de protecție și de testare pentru acest virus, singura preocupare a doamnei Cîmpean fiind campania electorală pentru alegerile anticipate și alegerile locale. Norocul sibienilor a fost că o societate privată a donat o linie de testare Spitalului Județean Sibiu, însă, pentru o bună bucată de timp această linie nu a fost folosită, deoarece Consiliul Județean nu a achiziționat teste.
 
  • Deși PSD Sibiu a solicitat în repetate rânduri Prefecturii și Consiliului Județean Sibiu să dea dovadă de o comunicare transparentă și corectă a populației în această perioadă, cele două instituții continuă să ascundă informații și să mintă cetățenii. Cel mai elocvent exemplu în acest sens este chiar unul recent, cel al angajatei de la Serviciul de Evidența Populației Sibiu confirmată pozitiv la COVID-19, în data de 16 aprilie. Colegii persoanei respective au fost trimiși în izolare la domiciliu fără a fi testați. Cu toate acestea prefectul Județului a mințit în mod deliberat că persoanele au fost testate imediat, rezultatele fiind negative. Facem precizarea că după declarația prefectului, în cursul zilei de marți, 21 aprilie, angajații Direcției de Sănătate Publică Sibiu au prelevat testele, urmând ca rezultatele să fie comunicate, motiv pentru care persoanele posibil infectate au fost nevoite să își ia zile din concediul legal de odihnă, pentru a lipsi motivat de la muncă. Nu este prima dată când oamenii aflați în izolare sau în carantină nu au fost testați deloc sau în timp util, excepție făcând doamna președinte a Consiliului Județean și membrii marcanți din conducerea PNL Sibiu, care au fost testați imediat după ce au făcut solicitarea, iar rezultatele le-au sosit cu celeritate.
Chiar inspectorul-sef al ISU Sibiu, Cosmin Balcu a făcut acuzații grave, probate prin faptul că atât DSP-ul cât și Prefectura au ascuns date legate de îmbolnăvirile cu COVID-19 în Sibiu și, conform spuselor inspectorului-șef, au fost puse astfel în pericol sănătatea și viețile angajaților ISU și implicit a populației județului Sibiu.

Considerăm că în această perioadă autoritățile responsabile la nivelul județului Sibiu de gestionarea crizei provocate de COVOD-19 trebuie să dea dovadă de responsabilitate și eficiență, deoarece sunt în joc viețile sibienilor. Până acum locuitorii județului au avut parte doar de incompetența unor oameni care, fiind incapabili să gestioneze situația, preferă să ascundă adevărul și să-i mintă.

Cu toate acestea sibienii au dovedit că sunt conștienți de pericolul resprezentat de acest virus și au respectat restricțiile impuse prin starea de urgență. Le mulțumim și facem apel în continuare la responsabilitatea fiecărui cetățean pentru a trece cu bine peste această criză.

Biroul de Presă al PSD Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

Octavian

Acum 3 ani

Bravo PNL nu testati! Lasati oamenii sa se imbolnaveasca cat mai multi si eventual sa si moara! Asta e politica liberala cu Campean la presedintia consiliului judetean? Bravo! Sa veniti sa va mai votam! 0,1 % o sa mai luati la viitoarele alegeri!
Raspunde

Vivi Dragan

Acum 3 ani

Dobitocii astia de la PSD nu se mai trezesc la realitate. Si se mai mira ca au ajuns la Sibiu la 9 la suta.
Raspunde

rosu

Acum 3 ani

Intr-o zi, pe un camp, un cal pastea. Din greseala, la un moment dat, calul a inghitit o musca. La care musca, in plina panica, a strigat: Ajutoooor! Dar era prea tarziu, calul plecase deja.
Raspunde

Tudor

Acum 3 ani

Cand apele curg repede, ies rahatii la suprafata!
Raspunde

vasile

Acum 3 ani

Sa mearga la Cisnadie de acolo au aparut cele mai multe cazuri in ultimul timp
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus