Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Școală online: Inspectorul școlar șef din Sibiu cere donații de calculatoare și telefoane pentru elevii defavorizați

Școală online: Inspectorul școlar șef din Sibiu cere donații de calculatoare și telefoane pentru elevii defavorizați

Alexandru Dumbravă, inspectorul școlar general face un apel într-o postare pe facebook către companii și către oricine poate dona echipamente de tehnologie pentru elevii care nu au și se află în imposibilitatea de a-și continua cursurile online. Până în acest moment, profesorii și învățătorii au înscris pe o listă 540 de elevi care nu au acces la tehnologie. Toate donațiile pot fi aduse la Casa Corpului Didactic (CCD) și vor fi transferate către localitățile unde este nevoie de ele, spune șeful IȘJ Sibiu. Pe de altă parte, inspectoratul anunță organizarea unor activități de formare a cadrelor didactice în utilizarea tehnologiei. De luni, 19 aprilie, învățământul online a devenit obligatoriu, prin ordin de ministru. În acest sens, Alexandru Dumbravă face apel, într-o postare pe facebook, către sibieni și către companii pentru donarea de echipamente de tehnologie pentru copiii din familii defavorizate, care nu au calculatoare, laptopuri sau telefoane și nu pot fi implicați în procesul de învățare online. Demersul este realizat de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) și de către cei ai Casei Corpului Didactic.

Donațiile sunt așteptate la Casa Corpului Didactic Sibiu, pe str. Turismului Nr. 15, în zilele de marți, miercuri și joi între orele 10.00 și 12.00. Cei care ajung acolo trebuie să sune la telefon 0269.230.259, pentru unul dintre angajații de la CCD să preia echipamentele. Acestea, vor fi transferate în localitățile în care este mai mare nevoie de ele. Până în acest moment, profesorii și învățătorii au înscris un număr de 540 de elevi care ar avea nevoie de echipamente de tehnologie. „Dragi sibieni, după cum știți, în ultima perioadă și în perioada următoare elevii județului nostru își vor desfășura mare parte a activității de învățare departe de sala de clasă, prin intermediul tehnologiilor care le permit să fie în legătură cu profesorii sau cu colegii lor. Nu este o situație cu care noi sau ei să fim familiarizați, dar încercăm cu toții să ne adaptăm din mers și să facem lucrurile tot mai bine. Din păcate, pentru foarte mulți dintre elevii sibieni, accesul la predarea online este mai dificil sau imposibil datorită lipsei unui echipament de conectare, a lipsei conexiunii sau a lipsei unor adulți care să le fie aproape. Nu putem să le facem pe toate, dar cred că unele lucruri sunt în puterea noastră de a fi îndreptate. Astfel, cred că locul unui calculator, laptop sau tabletă care poate că stă acum neutilizat/ă la dumneavoastră acasă sau la companiile din Sibiu, poate fi găsit în casele unora dintre copiii județului Sibiu care au nevoie de el. Persoane fizice și companii, sunteți așteptați să fiți alături de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu și Casa Corpului Didactic Sibiu în acest proiect în care generozitatea, educația și grija față de viitorul nostru își dau mâna. Toate donațiile dumneavoastră vor fi aduse la Casa Corpului Didactic Sibiu, pe str. Turismului Nr. 15, în zilele de marți, miercuri și joi între orele 10.00 și 12.00. Cei care ajungeți acolo sunați la tel. 0269.230.259, pentru ca să vină unul dintre colegii de la CCD să preia echipamentele pe care le aduceți. De aici, acestea vor fi transferate în localitățile în care este mai mare nevoie de ele, conform listei întocmite de către partenera noastră Alina Enache. Vă rugăm ca aceste echipamente să respecte niște caracteristici minimale. Pentru PC sau Laptop să aibă Procesor dual core sau i3, minim 4 GB RAM și placa video dedicată. Dacă este tabletă, ideal e să aibă 2 GB RAM, dar va merge și cu 1 GB RAM. De asemenea, vă rugăm să le aduceți cu sistem de operare instalat și, dacă se poate, cu pachet Office. La livrarea echipamentelor vă rugăm să respectați metodele de protecție împotriva COVID-19. Vă mulțumim și vă așteptăm alături de copiii Sibiului”, a scris Alexandru Dumbravă.

Inspectoratul anunță activități de formare în utilizarea tehnologiei

Pe de altă parte, Casa Corpului Didactic Sibiu organizează activități de formare în cadrul programului „Eficientizarea și modernizarea activității didactice utilizând instrumente digitale online”. Programul se va derula pe parcursul a 30 de ore și este furnizat în sistem blended-learning (întâlniri față în față -10 ore și activitate la distanță-20 ore), în perioada 5 - 16 mai 2020. Întâlnirile față în față se vor realiza în această perioadă utilizând aplicația Zoom.us și se vor derula câte 2 ore /zi, de regulă, între orele 14 și 16. Înscrierea la programul de formare se face prin completarea unui formular până în data de 29 aprilie, la ora 16.00. Cursul este furnizat gratuit în această perioadă și este organizat, cu prioritate, pentru cadrele didactice care predau la ciclul gimnazial sau liceal.

Toate detaliile referitoare la acest program le găsiți pe site-ul inspectoratului.

Sursa Foto: Arhivă

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

8 comentarii

Ilg

Acum 4 ani

Inteleg situatia, dar nu pot fi de acord ca eu ca si persoana contribuabila la bugetul de stat, sa donez pt aparatura medicala, sa donez pt scoli, sa donez pt tot felul de domenii unde statul nu face nimic. In opinia mea prin aceste actiuni, lasand la o parte partea filantropica si umanitara, nu face alceva decat sa incurajeze in continuare toate partidele politice se se vor afla la putete (indiferent de culoarea lor) sa fure in continuare si sa nu faca nimic pt a putea sa ajungem la un nivel acceptabil , si o economie care sa funcționeze. Inca o data mentionez ca inteleg dar nu pot fi de acord, ca tu inspector (politic instalat) sa vi si sa indemni populatia sa doneze.
Raspunde

sibianca

Acum 4 ani

Domnule inspector mergeti in comunitatile sarace din judet ( pe sate )si sa vedeti ce telefoane au ,ce televizoare au, iar in vremurile cand nu ne batuia coronavirus sa-i vedeti pe toti cei maturi cum freaca manganul prin sate la povesti si crasme, iar noi sa le dam totul ca vezi Doamne ca ei sunt saraci. Pentru ce sa ne rada in fata? Majoritatea oamenilor din Romania mucesc cinstit pentru a se face ceva bun in tara aceasta pentru noi si copii nostri, dar gunernanti vor numai s-ai votam sa dispuna de banii nostrii cum vor ei. De ce statul nu se ocupa de ei, sa-i califice, sa-i angajeze apoi. Le place aceasta patura sociala pentru ca ii voteaza..
Raspunde

Verde

Acum 4 ani

Dl.inspector să întrebe directoarea de la Liceul Economic de ce a refuzat acum ceva timp donația de calculatoare de la firma Marquardt? Si pe ce abonamente de trafic de date se vor face aceste cursuri? Cand la Liceul Economic nu se da la profesori nici macar un pix iar hartia pentru teste la elevi se plateste de profesori? Despre ce vorbim? Si ce , doriti sa faceti scoala online intr-o luna jumătate până la vacanta de vara? Ca sa arăti ce si cui? Sau e doar campanie de imagine si nu intereseaza altceva?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Erlkonig

Acum 4 ani

Daca tot intrebi, citesti ce ti se raspunde? Ca la aia cu abonamentele ti-am raspuns. Sau ai doar sarcina sa postezi dupa template?
Raspunde

///

Acum 4 ani

Mare lucru de nu ingheata anul! Situatia astanu poate fi monitorizata!
Raspunde

Un cetatean

Acum 4 ani

Bai , cei care sunteți pusi sa conduceri diverse instituții ,chiar nu va e Rușine ???!!!! Trebuia sa mergi la Primărie și la CJ sa ceri din fondurile Ptr activități culturale , ca oricum nu se mai țin ! Este de bun simt sa se direcționeze banii ! Nu sa cerșiti ca milogii și sărăntocii ! Donați voi de la stat din salariile nemuncite și barosane și neafectate de covid ca noi de la privat nu mai avem de unde ! Rușine ,Rușine ! Domnu nu știu cine te a sfătuit sa ieși in presa cu așa ceva dar dai ft prost !!!
Raspunde

sibianul realist

Acum 4 ani

Hmmm... Educatia si invatamantul au ajuns la mila publica... Trist... Ce ziceti dle presedinte de Romania educata? Cum? Cu laptopul de care se debaraseaza un corporatist?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus