Vineri,
19.04.2024
Ceata
Acum
2°C

PSD: Concursul pentru noul director al Spitalului județean, ilegal. Nota 9,82 ar fi fost dată de nespecialiști

PSD: Concursul pentru noul director al Spitalului județean, ilegal. Nota 9,82 ar fi fost dată de nespecialiști

Doi din cei trei membri ai comisiei de concurs pentru ocuparea postului de director al Spitalului județean Sibiu nu au pregătirea necesară pentru a face parte dintr-un astfel de juriu, susțin consilierii județeni din partea PSD. Comisia la care fac ei referire a acordat nota 9,82 unicului candidat pentru acest post: dr. Liliana Coldea, încă manager al Spitalului CF, închis pentru dezinfecție în urma unor îmbolnăviri cu noul coronavirus.

Concursul organizat în cursul acestei luni pentru ocuparea postului de manager al Spitalului clinic județean de urgență Sibiu a avut parte de o comisie a cărei componență nu a respectat regulamentul elaborat de conducerea Consiliului Județean Sibiu (în subordinea căruia funcționează spitalul). Liderul de grup al consilierilor județeni din partea PSD, Cătălin Stanciu, indică faptul că au fost încălcate prevederilor Cap. II, art 6, alin. 2, din Dispoziția Președintelui Consiliului Județean Sibiu nr. 16/2017, dispoziție prin care a fost adoptat regulamentul concursului amintit. Articolul respectiv face referire la componența comisiei de concurs, care trebuie condus de cel care deține funcția de președinte al Consiliului de administrație – în cazul concursului de la Județean, președinte al comisiei a fost Gabriel Budescu, președinte al CA al Spitalului și, totodată, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Sibiu.

Ceilalți doi membri trebuie să aibă ”experiență de minimum trei ani ca manager de spital sau având calitatea de cadru didactic universitar în specialitatea management sau sănătate publică și management”, mai prevede articolul invocat de social-democrați. Or, juristul Rodica Țârlea și medicul Alina Liliana Pintea (membră a consiliului de administrație a Spitalului) nu îndeplinesc aceste condiții, susțin social-democrații.

”Doi dintre cei trei membrii cu drept de vot și notare a candidaților din comisia întocmită pentru concursul organizat în luna aprilie a.c. pentru ocuparea postului de manager al SCJU Sibiu, respectiv doamna jurist Rodica Târlea și doamna doctor Alina Liliana Pintea, nu îndeplinesc niciuna dintre condițiile cerute de Dispoziția Președintelui Consiliului. În această situație concursul nu a fost desfășurat în mod legal iar rezultatul său este nul”, spune Cătălin Stanciu, liderul de grup al consilierilor județeni PSD, într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului.

extras din regulamentul de organizare a concursului Extras din Regulamentul de organizare a concursurilor pentru managerii spitalelor din subordinea CJ Sibiu

Turnul Sfatului a solicitat reprezentanților CJ Sibiu o reacție pe tema solicitărilor PSD Sibiu, reacție care, cel mai probabil, va fi oferită în cursul zilei de miercuri.

Celelalte acuzații

Social-democrații subliniază ca ”interesant” și faptul că în cadrul acestui concurs s-a înscris un singur candidat – este vorba dr. Liliana Coldea, managerul Spitalului CF din Sibiu, cel care acum este închis pentru dezinfecție din cauza infectării cu SARS-CoV-2 a patru angajați și a doi pacienți. ”E o situație care pune sub semnul întrebării capacitățile manageriale ale doamnei Coldea. Afinitatea pe care o are conducerea Consiliului Județean Sibiu, dispusă să-și încalce propriile dispoziții pentru doamna Liliana Coldea, managerul spitalului CF Sibiu, cea care a promovat în mod îndoielnic concursul pentru ocuparea postului de manager al SCJU Sibiu, este mai veche. Doamna Daniela Cîmpean, în calitate de avocat este cea care a reprezentat în instanță, Spitalul CF și a pierdut procesul pentru revendicarea pavilionului principal al unității sanitare”, mai arată social-democrații.

Consilierii județeni ai PSD cer un control de legalitate asupra organizării concursului pentru șefia Spitalului județean Sibiu Consilierii județeni ai PSD cer un control de legalitate asupra organizării concursului pentru șefia Spitalului județean Sibiu

Referitor la închiderea temporară a Spitalului CF, managerul acestuia, dr. Liliana Coldea a arătat într-un interviu acordat Turnul Sfatului că decizia a fost una ”comună DSP Sibiu și Spital General C.F. Sibiu conform procedurilor recomandate de medicii epidemiologi în cazul în care în Spitalul de sprijin este depistat un caz Covid 19 pozitiv”. ”Spitalul General CF Sibiu are un număr redus de paturi comparativ cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, iar după semnarea protocolului de colaborare între spitale a funcționat doar secția de Medicină Internă, deci nu se poate concluziona că închiderea spitalului se datorează incompetenței managerului așa cum se deduce din întrebarea dumneavoastră. Și în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, de exemplu, a fost închisă secția de Gastroenterologie și efectuată dezinfecție terminală unde un număr crescut de personal medical a fost depistat Covid-19 pozitiv. Activitatea mea managerială este de peste opt ani de zile, consider că am destule cunoștințe și experiență pentru a manageria și Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu”, declara dr. Liliana Coldea în interviul acordat Turnul Sfatului.

Dr. Liliana Coldea Dr. Liliana Coldea

Proiect de 9,82

Comisia de concurs pentru funcția de manager al Spitalului județean Sibiu a acordat nota 9,82 proiectului de management depus de dr. Liliana Coldea. În cursul zilei de azi, conform calendarului concursului, Consiliul de administrație al Spitalului județean a înaintat președintei CJ Sibiu, procesul-verbal cu rezultatele concursului. Iar în cursul zilei de marți, 28 aprilie 2020, Daniela Cîmpean, în calitate de președintă a CJ, ar urma să emită dispoziția de numire în funcția de manager a Spitalului județean Sibiu a dr. Liliana Coldea.

Descarcă de aici Proiectul de management al dr. Liliana Coldea pentru Spitalul judetean Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

Spitalul Judetean de nebuni

Acum 3 ani

Cred de nervi ca o strange de gat Turcan pe Campean. Cat de prost sa fi sa nu poti face o comisie de concurs legala. Si d-na Campean se mai lauda ca e mare jurist. Turcan sa nu faci spume, pt ca e vina ta. Cu mana ta ai pus-o pe Campean la CJ Sibiu. Ha ha ha. E toanta ta.
Raspunde

Marius Popa

Acum 3 ani

Membrii comisiei de concurs sunt desemnați de către Consiliul de administrație al spitalului. Ca urmare a actelor normative emise in perioada stării de urgență, numirea managerului se face prin ordin de către ministrul sănătății, si nu prin dispoziția președintelui CJ.
Raspunde

Cosmin

Acum 3 ani

Același atac la persoana, același autor PSD-ist. Pai stimabililor domnilor PSD-iști, atât o inflorit și o întoarceți ca la Ploiești.... Pai de ce nu v-ați trimis un om la concurs? Concursul a fost perfect legal, făcut public, doar omul competent va trebuia, dar se pare ca nu l-ați avut pregătit. Vreți sa va reamintesc eu ca partidul dumneavoastră a demiso de 2 ori pe Dr Coldea, și tot de 2 ori a fost redepusa în funcție? Și asta pentru ca legea și - a făcut datoria, și a demascat mizeriile făcute de PSD.,iar a doua oara, executata politic de ministrul Transporturilor Cuc, în complicitate cu domnul Trif, dar spre surprinderea tuturor celor din PSD, concursul de manager la spitalul CF Sibiu s-a ținut, și managera a luat o nota mare și în ultima zi de mandat a lui Cuc care anterior a demis-o, a trebuit sa o numească din nou în funcție.,cred ca i-a tremurat rău mana când a semnat noul act de numire. Cat despre comisie, ar trebui sa știți ca se votează în ședința de consiliu județean, unde și PSD-ul are consilieri, și culmea, se pare ca nu i-ați instruit bine, ca se pare ca comisia a fost votata cu unanimitate de voturi. Cred ca este unul din anemiile atacuri din partea PSD Sibiu, iar Managera rămâne cu funcția și PSD-ul cu scrisul. Oricum, asta caracterizează partidul dumneavoastră, sa denigreze și sa dezinformeze lumea.
Raspunde

Gilucu

Acum 3 ani

Daniela Campean, d-na presedinta cum ii place ei sa isi spuna si sa inventeze cuvinte. Asa praf esti ? Am inteles ca administrator de judet esti praf dar chiar asa sa nu faci o comisie in baza legii a regulamentului, regulament pe care tu l-ai aprobat. Cat de incapabila sa fi ? Turcan du-te ia-o de mana si sariti cap in Cibin ca sunteti la fel de tute amandoua
Raspunde

tica

Acum 3 ani

la ce bani ia câmpeana din cfr ce vreți cabinetul de avocatura are contract cu spitalul plus alte contracte pe diverse servicii plus angajăriile fictive, plus, plus ,plus DNA are de lucru serios
Raspunde

sibianca

Acum 3 ani

Nu cred ca aceasta doamna va face o mare branza la conducerea spitalului. Trebuia un om care stie cu ce se mananca toate problemele ridicate de acest post si mai ales acum in pandemie. Cred ca se gaseau oameni dar acestia trebuie cautati nu dati la o parte. La noi toate posturile cheie se pun politic. Cand vom invata sa nu mai practicam acest viciu?
Raspunde

Cos

Acum 3 ani

Daca ar fi candidat o persoana de la PSD nu ati mai fi spus nimic! Spitalul nu ar trebui sa fe o politica si toti ar trebui sa se gandesaca la binele pacientului....,, Sper ca Dr Coldea care este un dr profesionist si cu o vasta experienta manageriala sa faca ceva bun pentru binele pacientului si a personalului cae lucreaza acolo! Medicii sefi si asistentele sefe ( care multe sunt incompetente si tinute pe post datorita sefilor de sectie) sa fie pusi la locul lor ca prea urat vorbesc cu pacientii si cu superiorii! Toate astea sa iasa la lumina si mai ales ca sunt asistenti fara Bacul luat in spital si care lucreaza pe sectii, oare cum e posibil? Puneti sa isi dea Bacul prima data!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Toma

Acum 3 ani

Nenorocitilor,voi vorbiti de ilegalitati?Voi,care ati calcat in picioare orice urma de dreptate si adevar si ati pus in functii cheie parasute,oameni de casa fara minte si fara educatie dar fideli?Politica voastra dezastruoasa a lasat urme care nu se vor vindeca in decenii si acum cereti socoteala altora?De ce sunteti cinici?Pretindeti masuri pe care voi nu le-ati fi facut nici in vremuri normale,fara pandemie!Chiar daca cei pe care-i acuzati sunt uneori naivi sau calca in strachini,voi nu va veti reabilita niciodata!
Raspunde

Neutru

Acum 3 ani

Las-o ca macane...n-ai cum s-o scoti pe tuta asta zicand ca si aia care comenteaza sunt prosti/sinecuristi/incompetenti...asta nu justifica mafia numirilor in functii importante a tuturor incompetentilor care au carnet de partid cu stampila PNL.
Raspunde

motanul garfield

Acum 3 ani

Zi mai tare si fa si spume!
Raspunde

Cosmin

Acum 3 ani

Presa libera, opinii libere....., atunci de ce ați șters opinia scrisa de mine? PSD-iști dați naibii, lăsați doar ce va place vouă, adevărul doare, dar va învinge!
Raspunde

Erlkonig

Acum 3 ani

iar s-or pornit pesedeii pe postat si votat. Tot maxim 9% scoateti, ba,
Raspunde

///

Acum 3 ani

Iar vorbesti in somn...
Raspunde

hai,hui pe mai departe....

Acum 3 ani

Problema este tot mai complicata! Daca priviti cu atentie in stanga imaginii de la inceputul articolului,veti gasi un domn grizonat,cu ochelari,ganditor cu ceva ani trecuti peste dansul. Va rog sa nu-l subestimati caci are o"tiitoare" la acest Spital,la Aprovizionare.El, este cu state vechi acolo,a fost??? Director Adm.acolo.Mai multe mandate.Prieten cu multi,chiar si cu cel ce conduce DSP(dintarul),desi acolo ar trebui sa fie un medic specialist Epidemiolog?Mai conteaza? La SB,unde conduc toti incompetentii nu trebuie decat sa fi din "Gasca Nebuna"",URRRRRRRAAAA".
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus