Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
13°C

Cazul medicului de familie cu Covid-19: cele două asistente cu care lucrează au fost testate negativ

Cazul medicului de familie cu Covid-19: cele două asistente cu care lucrează au fost testate negativ

În urma materialului apărut în Turnul Sfatului cu privire la medicul de familie din Alțîna, confirmat ca fiind infectat cu COVID-19, mai multe persoane din localitate au semnalat faptul că nicio autoritate nu a mers la fața locului să facă o anchetă epidemiologică. Sătenii spun că nu știu care sunt persoanele cu care medicul a intrat în contact. Pe de altă parte, reprezentanții Prefecturii Sibiu, informează că, potrivit celor de la DSP, singurele persoane cu care a intrat medicul în contact sunt cele două asistente ale sale care au fost testate, rezultatele fiind negative în ambele cazuri, iar astfel, izolarea acestora nu s-a impus.

Mai mulți locuitori din Alțîna spun că, în urma testării pentru Covid-19 cu rezultat pozitiv, a medicului de familie, care avea în circumscripție opt sate, nu a fost făcută nicio anchetă epidemiologică în urma căreia să se semnaleze contacții, iar aceștia să fie izolați.

„Nu a venit nimeni, asta este și problema. Nu mi se pare normal ca în momentul în care domnul doctor a fost internat în 19 aprilie, iar el în săptămâna aceea a fost la serviciu, a intrat în contact cu oameni. Suntem totuși o comună cu opt sate. Sunt consăteni care s-au întors din străinătate și au stat în izolare timp de 14 zile, aici de ce nu este nimeni izolat? Nu am văzut pe nimeni care să vină și să vadă cu cine a intrat în contact medicul, nu este nimeni izolat”, spune una dintre femeile din sat.

Un alt bărbat vorbește despre faptul că se teme pentru părinții săi care sunt oameni în vârstă și cu probleme.

„Nu s-a făcut nicio anchetă epidemiologică în sat de când s-a îmbolnăvit doctorul și oamenilor le este frică cu epidemia asta, vă dați seama. Sunt oameni bătrâni acum pe sate și eu am părinții, tata este la 78 de ani, mama are 73, cu probleme și nu înțelegem. La noi a mai fost un caz, cel al pastorului și apoi a mai fost o femeie de 80 de ani, care și ea are coronavirus”, spune un alt sătean.

În urma solicitării făcute către prefectură, reprezentanții DSP precizează că ancheta epidemiologică a fost făcută, iar singurii contacți ai medicului sunt cele două asistente ale sale. Acestea au fost testate, iar rezultatele testelor au fost negative, drept urmare, nu s-a impus izolarea acestora.

„Conform informațiilor oferite de către Direcția de Sănătate Publică, în cazul medicului de familie, confirmat pozitiv în urma testării SARS CoV-2, a fost demarată o anchetă epidemiologică. Din datele colectate până în prezent, s-a constat că medicul a avut doi contacți, cele două asistente din cabinetele medicale. Întrucât toți trei au avut în permanență echipament de protecție, nu s-a impus izolarea la domiciliu a celor două asistente. Acestea au fost testate, iar în urma testării ambele au avut rezultate negative. În prezent ancheta este încă în desfășurare”, spune Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Sursa foto: Arhivă

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus