Joi,
30.06.2022
Cer Senin
Acum
19°C

Meciul Primăria Șelimbăr - USR intră în prelungiri. A fost sau n-a fost depusă cerere?

Meciul Primăria Șelimbăr - USR intră în prelungiri. A fost sau n-a fost depusă cerere?

Disputa dintre administrația locală din Șelimbăr și organizația USR Șelimbăr continuă astăzi cu un nou episod. USR a reclamat Primăria Șelimbăr la Prefectura Sibiu că nu a respectat legea în privința dezbaterilor privind aprobarea bugetului pe anul în curs. După ce ieri prefectura a transmis că sesizarea USR-iștilor nu are fundament, aceștia au revenit cu precizări. ”Articolele menționate de Prefectură se referă la obligațiile administrației locale față de restul instituțiilor statului, nu și față de cetățeni. Legea trebuie aplicată în integralitate, inclusiv atunci când sunt în joc interesele cetățenilor. (...) Totuși, USR Șelimbăr a cerut și în scris organizarea unei dezbateri publice, în baza art.7 alin. 9 din Legea nr. 52/2003, în termenul prevăzut de art.7 alin.4 din Legea nr. 52/2003, coroborat cu art.39 alin.3 din Lega nr. 273/2006. Solicitarea a fost ignorată de Primăria Șelimbăr care nu a trimis nici un număr de înregistrare sau răspuns. De ce Prefectura nu a fost informată de această solicitare scrisă?”, se întreabă USR-iștii.

Răspunsul administrației este că solicitarea nu a fost primită. ”Nu este înregistrat niciun fel de document de acest tip care să fi venit de la USR. Nu s-a primit așa ceva. În administrație trebuie respectate niște reguli. Dacă nu au avut timp să vină la secretariat, să primească un număr de ordine, atunci măcar se puteau folosi de portarul primăriei, unul foarte modern, care permite înregistrarea tuturor documentelor”, spun surse din cadrul primăriei. Primarul Marius Grecu nu a dorit să comenteze acest subiect.

 

Comunicatul USR Sibiu:

USR luptă pentru transparență și respectarea legii la Primăria Șelimbăr

Pentru corecta informare a cetățenilor, considerăm că este necesar să răspundem comunicatului transmis ieri de Prefectura Sibiu.

Prefectura Sibiu omite, intenționat sau în necunoștință de cauză, să precizeze toate prevederile legale ce trebuiau respectate de Primăria Comunei Șelimbăr în adoptarea bugetului. Articolele menționate de Prefectură se referă la obligațiile administrației locale față de restul instituțiilor statului, nu și față de cetățeni. Legea trebuie aplicată în integralitate, inclusiv atunci când sunt în joc interesele cetățenilor.

În conformitate cu art. 7, alineatul 2, din legea 52/2003, coroborat cu articolul 8 din legea 273/2006, proiectul de buget trebuie supus din oficiu dezbaterii publice, fără a fi nevoie de o cerere specifică.

Totuși, USR Șelimbăr a cerut și în scris organizarea unei dezbateri publice, în baza art.7 alin. 9 din Legea nr. 52/2003, în termenul prevăzut de art.7 alin.4 din Legea nr. 52/2003, coroborat cu art.39 alin.3 din Lega nr. 273/2006. Solicitarea a fost ignorată de Primăria Șelimbăr care nu a trimis nici un număr de înregistrare sau răspuns. De ce Prefectura nu a fost informată de această solicitare scrisă?

Domnul primar Marius Grecu refuză orice dialog cu cetățenii și ignoră obligația respectării legilor. El îngrădește și liberul acces la informații de interes public, prevăzut de legea 544/2001 în baza căreia USR Șelimbăr a transmis, din august 2019 până în prezent, aproape 20 de solicitări pe adresa Primăriei fără să primească vreun răspuns. Acestea sunt dovezi ale incompetenței și lipsei totale de transparență la nivelul conducerii Primăriei Șelimbăr.

Cronologie:

  1. Primăria Șelimbăr a publicat proiectul de buget pe site în 21.01.2020 (Foto 1).
  2. În data de 27.01.2019, USR Șelimbăr a transmis o solicitare scrisă pentru organizarea unei dezbateri publice pe proiectul de buget. (Foto 2 și Foto 3) Solicitarea care nu a primit număr de înregistrare și nici răspuns.
  3. Proiectul de buget a fost votat în ședința de Consiliu Local din 20.02.2020. În foto convocatorul din 14.02.2020, în care este inclusă votarea bugetului. (Foto 4)
USR Șelimbăr va continua să lupte pentru dreptul cetățenilor comunei Șelimbăr de a avea acces la informații de interes public, de a avea parte de transparență din partea administrației locale și pentru a schimba modul abuziv, la limita legii, în care este condusă comuna.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

un cititor

Acum 2 ani

Sa intelegem ca la Selimbar primaria selecteaza pe ce canale comunica? Si care sunt criteriile de selectie a canalului? Nu ar fi normal daca ca orice canal de comunicare pus la dipozitie sa aiba aceiasi valoare?
Raspunde

legal nu

Acum 2 ani

O regula elementara legata de orice administratie spune ca trebuie sa comunici pe acele canale care sunt indicate de catre administratia respectiva, de obicei la rubrica de contact al site-ului propriu. FB nu este un canal de comunicare si pot fi date alte exemple aici. Dovada comunicarii o reprezinta fie un nr. de inregistrare fie o semnatura de luare la cunostinta. Se mai poate demonstra si prin trimiterea recomandata prin posta cu confirmare de primire. Nu stiu cum este cazul de fata dar am vrut sa raspund la intrebarea pusa, din punct de vedere legal.
Raspunde

Che

Acum 2 ani

Greii de la primăria Selimbar ,continua șirul de șmecherii inventate de foștii angajați !
Raspunde

io de la tara

Acum 2 ani

informati-i pe cei de la primaria Selimbar ca in conformitate cu legea sesizarile prin email sunt legale, trebuie sa le dea nr. de inregistrare si sa raspunda la ele...nu prea cunosc legile administratiei publice cei de la primaria Selimbar... am facut si eu sesizari prin mail catre ei si nu le-au bagat in seama, n-am primit raspuns niciodata la sesizarile mele desi am mentionat ca ii rog sa considere mailul o sesizare si sa imi dea nr. de inregistrare si un raspuns in termenul prevazut de lege
Raspunde

legal nu

Acum 2 ani

Poate ca au intrat la spam sau au fost blocate de protectia sistemului. Pentru siguranta , in cazul mailurilor, se activeaza optiunea de a vedea daca a fost citit- astfel poti demonstra ca a fost primit.
Raspunde

Santa klaus

Acum 2 ani

Oare e in spate soția marelui arhitect Horotan , parca era la USR nu, s-or manca intre ei , or fi vrut să scape de arhitect acum câteva luni , nu-l mai saturau de loc vroia tot mai mult.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus