Luni,
27.06.2022
Parțial Noros
Acum
16°C

Sibiul este mai sărac. A murit Don Titi, sufletul Cramei din Piața Mică

Sibiul este mai sărac. A murit Don Titi, sufletul Cramei din Piața Mică

Închiderea Cramei Național, acum câteva luni, a marcat sfârșitul unei ere de care multe generații își amintesc cu nostalgie, zâmbind. Nimeni nu ar fi crezut atunci însă că la de-abia jumătate de an distanță, însuși sufletul Cramei, Don Titi, avea să înceteze din viață.

Pierderea lui Don Titi lasă un gol în sufletele tuturor celor care au avut plăcerea să îl cunoască și să îi asculte poveștile deloc puține sau plictisitoare și să închine cu el „o pită cu fasole servită cu plăcere” în „scunda tavernă mohorâtă cu bănci”. A deschis Crama Național în 1992, și curând a devenit un spațiu care timp de 27 de ani a fost refugiu și „acasă” pentru mulți. Când într-un final Don Titi a decis să închidă și să vândă locul, s-a lăsat cu o petrecere de pomină alături de toți cei care cu nostalgie au ales să-și petreacă după-amiaza de 1 decembrie 2019 în Crama Național. Jumătate de an mai târziu, Sibiul îi plânge trista și neașteptata moarte.

don titi

Don Titi nu se mai simțea bine de ceva vreme, povestește fiul său, Bebe. „Era slăbit, arăta rău, dacă l-ați fi văzut cum era... ca o umbră”, spune acesta. „A fost greu în ultima perioadă, i-a fost greu și cu schimbarea, s-a închis Crama, ne-am mutat. Asta este... ne doare.”

Mai multe despre povestea lui Don Titi și a Cramei Naționale, puteți să citiți în Crama Național se închide după 27 de ani. Don Titi și Elena cheamă toți prietenii la ”o ultimă pită cu fasole”.

„Don' Titi și-a închis Crama Național acum câteva luni, în noiembrie. Scriam atunci: <Of…Gustul dulce-amar al nostalgiei mă bântuie… Câte nopți nu am beut, cântat, scris și recitat stihuri, cu pretini vechi si dragi dintre care mulți au emigrat în Diaspora cerească, câte dimineți nu m-a prins răsăritu’ aici întrebându-mă buimac dacă-i prea devreme sau prea târziu..> Acum a deschis-o din nou, în Ceruri... Rămas bun, colonele, ține-ne și nouă o masă, cu vin și pită cu unsoare, c-om veni și noi, mai încolo, când ne-om izbăvi de astea pământene...”, notează, cu tristețe și sibianul Marius Mitea, într-o postare care a strâns 175 de distribuiri, peste 500 de reacții și numeroase mesaje de condoleanțe către familia lui Don Titi.

don titi

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Eu, sibianul de 55 de ani

Acum 2 ani

A murit un simbol al Sibiului boem de după 90. Dumnezeu să îl aibă în pază.
Raspunde

///

Acum 2 ani

O, nu se poate! Dumnezeu sa-l odihneasca!
Raspunde

Marius

Acum 2 ani

Va ramane mereu in sufletele noastre. S-a mai inchis un capitol din istoria urbana a Sibiului.
Raspunde

fost student

Acum 2 ani

Exact! Ce vremuri in Crama! Ce discutii, ce atmosfera! Ce stiu studentii de azi...
Raspunde

Ovi

Acum 2 ani

Știe cineva câți ani a avut ?
Raspunde

Ombladon 420

Acum 2 ani

69
Raspunde

Erlkonig

Acum 2 ani

de două lucruri îmi pare rău că nu le vor putea trăi copii mei: Vama nemanelizată, de la începutul anilor '90, și Crama
Raspunde

Dan

Acum 2 ani

Dumnezeu să-l odihnească!
Raspunde

dancp2

Acum 2 ani

condoleante familiei un om bun ca o pita calda
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus