Joi,
23.03.2023
Cer Senin
Acum
2°C

Sibiul are Zonă Metropolitană. Sibienii din 23 de localități se pot deplasa fără adeverințe

Sibiul are Zonă Metropolitană. Sibienii din 23 de localități se pot deplasa fără adeverințe

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu a stabilit astăzi, în Hotărârea 23/15.05.2020, privind declararea Zonei Metropolitane Sibiu că localitățile Sibiu, Avrig, Cisnădie, Ocna Sibiului, Săliște, Tălmaciu, Cristian, Gura Râului, Orlat, Poplaca, Rășinari, Roșia, Șelimbăr, Șura Mare, Șura Mică, Sadu, Râu Sadului, Loamneș, Slimnic, Vurpăr, Racovița, Turnu Roșu și Boița fac parte din Zona Metropolitană Sibiu. În felul acesta, cetățenii din aceste localități se pot deplasa în interiorul Zonei Metropolitane, fără a avea nevoie de o adeverință.

Prefectul Mircea Crețu a anunțat în această dimineață că se intenționează adoptarea unei hotărâri care să permită sibienilor accesul între localitățile din jurul municipiului Sibiu, fără adeverințe justificative. ”O să facem o hotărâre de comitet județean astăzi, pe această temă și o să spunem care sunt localitățile care se încadrează în limita aceasta de 30 de kilometri, pentru a face parte din Zona Metropolitană. Acum vom face abstracție că nu există chiar o noțiune juridică, însă sunt asocieri pe diferite domenii: apă, salubritate… În plus, forța de muncă în Sibiu vine din toată zona aceasta și atunci vom da o hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pe tema asta cu ce localități vor face parte din această zonă”, a declarat în această dimineață prefectul Mircea Crețu pentru Turnul Sfatului.

Informația a fost primită cu entuziasm de primari. ”Locuitorii comunei Șelimbăr se vor putea deplasa în municipiul Sibiu fără a fi nevoie de completarea acestei adeverințe. Nu avem încă o zonă metropolitană, așa cum se detaliază în lege, însă autoritățile au înțeles sensul legii. E absurd să le ceri cetățenilor din Șelimbăr să completeze o hârtie pentru a se duce la serviciu. Cu toate acestea, sunt sigur că oamenii vor înțelege că aceste norme sunt făcute pentru propria lor protecție. Trebuie să avem în vedere în continuare faptul că protejându-ne pe noi, protejăm întreaga comunitate”, a declarat primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

39 comentarii

Ioo

Acum 2 ani

Ahahaaha! Daca nu o fost de voie e acum de nevoie !!
Raspunde

oigo

Acum 2 ani

Haha, o trebuit sa vina covidu
Raspunde

Dan

Acum 2 ani

Ce se întâmplă un locuitorii din localitățile mai mici ce se afla în aria desenata pentru zona metropolitana si nu au fost enumerate printre cele 23 de localitati. Spre exemplu de comuna Selimbar aparțin si localitățile Vestem, Mohu si Bungard. Locuitorii din aceste localitati pot circula fără declaratie?
Raspunde

kokos

Acum 2 ani

Bineinteles ca si locuitorii din satele aparținătoare pot circula fără declaratie.
Raspunde

Oigo

Acum 2 ani

@dan Normal ca sunt incluse si ele. Granite, limite administrative, exista doar intre comune, iar comuna selimbar, de exemplu, include satele selimbar, vestem, mohu si bungard. Hotararea nu se refera la localitati (termen informal), ci la "unitati administrativ teritoriale", care sunt in Romania comunele si orasele. Si daca nu stiati, era ridicol sa credeti ca intre talmaciu si sibiu se circula fara declaratie, iar intre bungard si sibiu cu declaratie. Sau , mai ridicol, ca intre satele aceleasi comune, de exemplu intre porumbacu de sus si cel de jos, ti-ar trebui declaratie. E pacat si ca foarte multi nu inteleg ca comuna e un judet in miniatura, ca nu satul de resedinta e comuna ci gruparea lui si a altora formeaza comuna. De aici vine si denumirea, de la ceva comun. Si da, sunt si comune care se intampla sa fie formate dintr-un sat, ca poplaca, cristian, orlat etc.
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 2 ani

No,da' simplu o fost s-avem zona metropolitana!Bine o zis Murphy: ''Inteligenta e constanta iar populatia in continua crestere !''
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Calin

Acum 2 ani

Pai si cum ... aia care vin de acolo incoace nu le trebe declaratii .. dar eu daca plec din Sibiu in zonele alea trebuie sa`mi fac ?
Raspunde

Oigo

Acum 2 ani

doamne, ce intrebari stupide
Raspunde

mihai

Acum 2 ani

Ce filme cu regie proasta. Nu "reușesc" de atatia ani sa se înțeleagă și peste noapte au reușit. Ca doar vin alegerile. Sper ca sibienii (cei din județ) sa nu pună botul la porcăriile astea și sa ii taxeze pe primari la viitoarele alegeri.
Raspunde

Erlkonig

Acum 2 ani

pesedache, tot nu alege de la voi :)
Raspunde

Erlkonig

Acum 2 ani

dobi, a fost definită o zonă metropolitană in sensul reglementării stării de alertă, nicecum administrativ. cât despre primari, n-avea grijă, îi dăm jos și pe ăia, puținii, roșii
Raspunde

sigur este si

Acum 2 ani

Cisnadioara?
Raspunde

Oigo

Acum 2 ani

normal, tine de unitatea administrativ teritoriala cisnadie Si la paltinis poti merge, tine de sibiu. Si faca tinea de rasinari , tot aia era
Raspunde

kokos

Acum 2 ani

E vorba de adeverinta sau de declaratie pe propria raspundere?
Raspunde

Placinta cu prune

Acum 2 ani

Oh, in sfarsit traiesc intr-o metropola. Pasul urmator: megalopolis si oras-stat
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Erlkonig

Acum 2 ani

de unde-i vent tu, în ce trăiai?
Raspunde

Alin

Acum 2 ani

Ce tare, acuma sunt toti super zen si incantati ca e zona metropolitana, dar cand e vorba de investitii care necesita sa declarati aceasta zona metropolitana: nu vrea nici primaria din Cisnadie din Selimbar, Cristian...Avem o administratie super, la mai mare.
Raspunde

Eu

Acum 2 ani

Pe Mediafax , este publicat azi un articol prin care se precizeaza ca Romania avea 22 de zone metropolitane, pana ieri..Atasat este si un link care merita citit in urma declararii zonei metropolitane Sibiu. Raportul intocmit de Banca Mondiala a fost prezentat in septembrie 2019 "Prezentul raport a fost elaborat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare/ Banca Mondială. Constatările, interpretările și concluziile exprimate în acest document nu reflectă neapărat punctele de vedere ale directorilor executivi ai Băncii Mondiale, ale Comisiei Europene sau ale Guvernului României. Banca Mondială nu garantează acuratețea datelor cuprinse în această lucrare. Prezentul raport a fost prezentat în luna septembrie 2019, în temeiul Acordului administrativ nr. 2019CE160AT020 (în cadrul TF073325) privind Programul de finanțare multi-jurisdicțional pentru România, semnat între Comisia Europeană și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Raportul corespunde Livrabilului 3 din cadrul acordului sus-menționat. "
Raspunde

Muc the little, reloaded

Acum 2 ani

Un fel de Greater Manchester dar in interpretare mioriticā.... V-am spart, nu ?
Raspunde

Vlad Ovidiu

Acum 2 ani

De exemplu dacă locuiesc în satul Amnas care aparține de orașul Săliște, am nevoie de adeverință sa merg în Sibiu?
Raspunde

kokos

Acum 2 ani

Nu
Raspunde

Oigo

Acum 2 ani

Normal ca nu
Raspunde

dan

Acum 2 ani

Adeverinta era pt cei care merg la servici, dar cu o hartie in care sa declaram ca ne ducem acolo sa facem aia, adica declaratia aia facuta doar pt a da amenzi cu valoare de harte igienca mai e necesara?
Raspunde

Tudor

Acum 2 ani

Cam așa ar trebui sa arate o UAT eficientă, acestea coordonate de aproximativ 8 regiuni, optim pentru a progresa administrativ.
Raspunde

Oigo

Acum 2 ani

nu, trebuie si judete. In germania sunt landuri, districte si abia apoi orase si comune. Bine, unele orase mari au statut de district, cum e si la noi bucuresti. Dar da, ar trebui oficializate si zonele metropolitane. Inclusiv la orase mai mici, ca medias.
Raspunde

Cititescu

Acum 2 ani

Sibiul are nevoie de o zona metropolitana REALA, asa cum s-a prevazut de mult timp, dar nu s-a realizat. Acum ar fi o buna ocazie de a se realiza, chiar daca anumit capete intunecate politic se opun.
Raspunde

Alzara 1918

Acum 2 ani

Ultimii din țară la acest capitol ; e de neînțeles .
Raspunde

Alzara 1918

Acum 2 ani

Obs : sunt enumerate UAT-urile , deci se includ toate localitățile componente !
Raspunde

Aristotel

Acum 2 ani

suna bine - zona metropolitana Sibiu - (wow) ....dar Sibiul tot provincie ramane - cu madame Fodor in frunte !
Raspunde

B.Utoru

Acum 2 ani

Habarniștii de la CJA! Atenție! Localități nu este totuna cu UAT (municipiu/oraș/comună). Dacă e vorba de localități, atunci ar trebui prevăzute nominal toate (orașe, comune, sate) din zona metropolitană. Cred însă că în listă sunt nominalizate doar UAT (orașe și comune), fiind de la sine înțeles că satele aparținătoare acestora fac și ele parte din zona metropolitană.
Raspunde

Albu Maria

Acum 2 ani

Pentru navetiști cu trenul de Sibiu -Miercurea, trebuie Adeverința ?
Raspunde

kokos

Acum 2 ani

Miercurea Sibiului nu face parte din zona metropolitana , deci e nevoie de adeverinta/declaratie.
Raspunde

Toma

Acum 2 ani

E concurs "Cine bate campii"si noi nu stim?De mult n-am vazut atatea ineptii la un loc!
Raspunde

Erlkonig

Acum 2 ani

E concurs, da știm :)
Raspunde

Asaniciodata

Acum 2 ani

Deci județul.devine zona mitropolitană...MARE I GRADINA DOMNULUI SI ce periculosi pot deveni analfabetii puși de partid în funcții publice... !!
Raspunde

Chibrit

Acum 2 ani

"ce periculosi pot deveni analfabetii puși de partid în funcții publice… !!" psdisti nu mai prea sunt
Raspunde

Metropolitanul

Acum 2 ani

Nu vă agitati că nu durează mult, această zonă este doar cât există Starea de Alertă. După ce nu mai există STAREA va veni din nou imprastierea. O să vedeți că nu durează după!
Raspunde

trei

Acum 2 ani

No, chiar daca selimbarul (prin reprezentantii lui de vaza, elite culturale si politice) s-a opus infiintarii acestei zone metropolitane, uite, ca in situatie de alerta, nu mai comenteaza nimeni! Cata durere e acum in selimbar, pierd ei autonomia! Dupa ce au distrus un oras, prin dezvoltarea lor haotica, acum cedeaza si autonomia! Vai vai ...
Raspunde

Stoica

Acum 2 ani

.atinci Harta de mai sus nu corespunde...ex Șeica Mare,Șeica Mica,etc
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus