Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Peste 770 de persoane din sistemul sanitar sibian vor primi stimulent de risc în valoare totală de 1,9 milioane de lei

Peste 770 de persoane din sistemul sanitar sibian vor primi stimulent de risc în valoare totală de 1,9 milioane de lei

Ministerul Sănătății a anunțat ieri, 18 mai, printr-un comunicat de presă că a finalizat documentația pentru acordarea stimulentului de risc de care beneficiază personalul implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților infectați cu COVID- 19, conform OUG 43/2020. Banii alocați urmează să fie recuperați în cadrul unor proiecte cu finanțare europeană. Sibiul are peste 770 de persoane care se încadrează pentru primirea acestui stimulet. Este vorba despre angajați ai Spitalului Județean, Spitalului de Pediatrie, angajați ai Inspectoratului pentru Situații de urgență și ai Serviciului Județean de Ambulanță. 

În Sibiu sunt 771 de persoane care urmează să primească acest stimulent, suma totală fiind de 1.928.000 lei. Astfel, potrivit informațiilor obținute de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, la Spitalul Clinic Județean Sibiu sunt 547 de persoane care vor beneficia de acest stimulent, suma totală alocată fiind de 1.367.500 lei, iar la Spitalul de Pediatrie sunt 77 de persoane, suma fiind de 192.500 lei. De asemenea, 50 de persoane din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu se încadrează la acest stimulent, suma totală ce urmează a fi primită fiind de 125.500 lei, transmit reprezentanții ISU.

Conducerea SAJ a propus 148 de persoane dar vor primi stimulent doar 97

Și Serviciul Județean de Ambulanță a întocmit lista cu personalul instituției care se încadrează din punct de vedere legal în criteriile pentru a beneficia de stimulentul COVID-19. Astfel, sunt 97 de angajași care beneficiază de acest stimulent, spun reprezentanții ambulanței. Instituția ar urma să primească suma de 242.500 lei. Costin Popescu spune că a propus mai mulți angajați pentru a primi acest stimulent, dar este nevoie de o actualizare a legislației pentru ca acest lucru să fie posibil. „Până în acest moment nu au fost făcute plăți către angajați, dar sunt promisiuni că banii vor fi virați în viitorul apropiat. Personalul SAJ asigură cetățenii județului Sibiu ca vor fi în continuare în linia întâi, făcându-și datoria ca întotdeauna. Lista propusă pentru acest stimulent a fost mai mare, pentru că noi am considerat că mai mulți dintre colegii noștri, care se expun zilnic, ar merita acest stimulent, însă, doar 97 dintre cei 148 propuși, se încadrează. Așteptăm o actualizare a legislației care să permită tuturor celor din operativ să beneficieze de acești bani”, spune Costin Popescu, manager SAJ.

Situația la nivel național

La nivel național, Ministerul Sănătății anunță că, pentru luna aprilie 2020, un număr de 14.355 persoane din cadrul unităților de primiri urgențe, serviciilor de ambulanță, direcțiilor de sănătate publică, dar și rezidenți vor beneficia de o suplimentare a veniturilor cu 2.500 lei brut. Astfel, sumele, în valoare de 33.053.000 lei, vor fi alocate de la bugetul de stat pentru ca unitățile să poată efectua cât mai rapid plățile. Sumele vor fi recuperate, mai apoi, în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene. De asemenea, în cadrul sistemului sanitar, alte 29 719 persoane din spitale, centre de dializă, laboratoare, unități sanitare de urgență și de transport sanitar aflate în contract direct cu casele de asigurări de sănătate vor primi stimulentul de risc aferent lunii aprilie din Fondul Unic de Asigurări Sociale de Sănătate. Și sumele alocate de către CNAS sunt în valoare de peste 74.000.000 lei și vor fi recuperate în cadrul proiectului cu finanțare europeană. „Ministerul Sănătății a primit ultimele liste finale cu personalul din linia întâi care beneficiază de acest stimulent inclusiv vineri, în 15 mai. Ne-am confruntat cu multe reveniri sau, în unele cazuri, într-o primă fază chiar cu reticența managementului unităților de asumare a acestor liste. Eu sper ca acum lucrurile să fie clare și fondurile pentru luna mai să poată ajunge mai repede la oamenii care au muncit din greu perioada aceasta și care merită din plin această recunoaștere a efortului depus în beneficiul pacienților. Am cerut ca plățile să fie realizate cât mai rapid, în următoarea perioadă” a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

fane

Acum 3 ani

Dar ei, din salariile de peste 4000 euro net per luna, cat au donat statului roman pt covid-ul acesta ? Cu ce au ajutat, cu ce au participat ei efectiv ? Va spun eu, CU NICI UN LEU donat pentru echipamente, aparatura etc Ei au doar mana de luat, atat! Doctori sudisti, parveniti la sibiu, carora sibiul le-a oferit totul (scoala, pozitie sociala, casa, masa, etc), dr care nu deveneau nicaieri dr (nici in romania, nici in afara), multi dintre ei adusi cu pile si presiuni la sibiu, isi arata adevaratul caracter! ZERO DONATII din partea doctorilor/rezidentilor sibieni! Astia sunt !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus