Vineri,
12.08.2022
Ploi Scurte
Acum
13°C

2,5 mil. euro. Stațiunea Bazna intră în modernizare: de la străzi noi la grădini senzoriale cu plante aromatice

2,5 mil. euro. Stațiunea Bazna intră în modernizare: de la străzi noi la grădini senzoriale cu plante aromatice

Peste 11,8 milioane de lei a alocat administrația comunei Bazna pentru un amplu contract de reabilitare a stațiunii: modernizări de drumuri, amenajări de piste de biciclete și trotuare, crearea a două locuri de joacă și a unui parc, amenajarea de sistem de iluminat public și sistem de supraveghere video.

Procedurile de atribuire a unui contract ce are în vedere una din cele mai mari lucrări de reabilitare a infrastructurii unei localități au fost lansate la începutul acestei săptămâni de către Primăria din Bazna. Lucrările sunt finanțate din fonduri europene, accesate de către administrația locală la începutul lui 2019.

Acum, lucrările scoase la licitație au în vedere modernizarea a șase străzi (Bisericii, Avram Iancu, Livezii, Luncii, Aleea Băilor și Dres), cu o lungime totală de 2,5 km. Lucrările de modernizare au în vedere atât refacerea infrastructurii carosabile, a trotuarelor, sistemului pentru ape pluviale, cât și a iluminatului public. Contractul scos la licitație are în vedere amenajarea unui sens giratoriu pe str. Avram Iancu și a unei parcări destinate autocarelor, lângă centrul Cultural din sat (trei locuri de parcare). Pe trei dintre străzile care urmează a fi modernizate (Bisericii, Avram Iancu și Luncii) vor fi amenajate și piste pentru biciclete, cu o lățime de 1,5 – 2 m.

Locuri de joacă cu grădini tematice

Proiectul de modernizare a stațiunii Bazna are în vedere și realizarea a două locuri de joacă: unul între străzile Tudor Vladimirescu și Dres, iar cel de-al doilea, între străzile Avram Iancu și Livezii. Fiecare loc de joacă va avea trei zone: una dedicată echipamentelor de fitness urban (trei biciclete, aparate pentru abdomen, mușchii picioarelor și cei ai brațelor), una pentru echipamentele de joacă dedicate celor mici (carusel, trenuleț, leagăne, balansoare) și una dedicată grădinilor tematice. Este vorba de o grădină alpină, una senzorială cu plante aromatice și una cu ierburi decorative. Între străzile Tudor Vladimirescu și Avram Iancu urmează să fie reamenajat parcul al cărui alee – ce urmează de asemenea a fi refăcută – are o lungime de peste 300 de m. În parc vor fi realizate diferite ”compoziții vegetale”.

În locurile de joacă și în parc urmează să fie amplasate și câteva zeci de bănci, sisteme de iluminat public, dar și cișmele. Lucrările din contractul scos la licitație au în vedere și amplasarea unui sistem de supraveghere video.

Termen de execuție: zece luni

Pentru contractul care are alocat un buget de 11,88 de milioane de lei fără TVA, firmele interesate pot depune oferte până cel mai târziu 2 iunie 2020. Criteriile de departajare a ofertelor sunt prețul cel mai scăzut (care contează în proporție de 85%) și termenul de garanție pentru lucrări (care contează în proporție de 15%, în contextul în care termenul minim solicitat este de cinci ani). De altfel, termenul de execuție a lucrărilor solicitat prin contract este de zece luni de la emiterea ordinului de începere.

Sursa foto: Primăria Bazna

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus