Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

FOTO Minori fotografiați bând bere într-un parc din Sibiu. Nu vor fi sancționați

FOTO Minori fotografiați bând bere într-un parc din Sibiu. Nu vor fi sancționați

Câțiva minori au fost fotografiați de un sibian, în timp ce consumau băuturi alcoolice într-un parc din Sibiu, în mijlocul zilei. Contactați de reporterul Turnul Sfatului, reprezentanții Primăriei Sibiu spun că persoanele care consumă alcool în public riscă amenzi de până la 500 de lei. Tinerii din fotografii însă nu vor păți nimic.

Întrucât fotografiile realizate de un om de rând nu pot fi luate în considerare pentru aplicarea de sancțiuni, minorii care consumau bere în plină zi, în parcul de lângă panta Cristianului, nu vor fi pedepsiți, explică Primăria. „Poliția Locală nu poate aplica sancțiuni în baza unor fotografii realizate de terțe persoane. Constatarea contravenției trebuie făcută cu respectarea procedurilor legale, de către un agent de Poliție Locală corespunzător mandatat, care întocmește procesul verbal în baza constatărilor proprii din teren”, transmite Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Sibiu.

Dacă aceștia ar fi fost prinși în fapt de un polițist local, ar fi primit cel mai probabil o amendă. Pentru minori, amenda este jumătate față de cuantumul stabilit pentru adulții care consumă băuturi alcoolice în locuri publice.

„În ceea ce privește consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public de către minori, Legea 61/1991, articolul 2, punctul 23 interzice consumul de băuturi alcoolice în următoarele locuri publice: drumuri publice, parcuri, stadioane şi terenuri sportive, instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţi economice, toate mijloacele de transport în comun, autogări, gări şi aeroporturi, de stat şi private, fiind exceptate spațiile special amenajate (restaurante, terase, baruri, etc.) Amenda prevăzută este de la 100 la 500 de lei, iar în cazul minorilor cu vârsta între 14 și 18 ani, cuantumul amenzii se reduce la jumătate”, explică sursa citată.

minori bere2 minori bere1

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

dancp2

Acum 3 ani

deci spiritul civic e dat la o parte primarie primarie
Raspunde

Manu -un sibian

Acum 3 ani

Intreb și eu pentru un prieten: de unde știe "fotograful" că sunt minori? Le-a verificat el actele? Sau.... , că nu înțeleg! Și dacă eu sun la Poliția Rutieră și spun că m-au depășit 3,4,5 autoturisme în timp ce eu mă deplasăm cu viteza maximă legală, îi amendează? Eu cred că NU , deci este o știre de
Raspunde

Sibian

Acum 3 ani

Raspuns pentru un prieten: indiferent daca erau minori sau nu, nu aveau voie sa consume bauturi alcoolice in spatii publice si mai ales intr-un loc de joaca, unde sunt copii mici. Mai mult, acum in starea de urgenta, acestea nici nu sint deschise, adică nu ai voie sa intri. M-am saturat pana peste cap de atitudinea ,, dar ce nu am voie sa beau o bere daca mi-e sete". Raspuns: nu, nu ai voie decat la tine acasa pentru ca aproape intodeauna dupa o bere , urmeaza alta si alta ca doar nu iti potolesti setea doar cu una iar apoi limbajul colorat si bataile de rigoare.
Raspunde

Luca

Acum 3 ani

Bine ca avem cel mai performant sistem video ( montat cu ocazia Summit ului UE ) si nu il folosim ! 135 de camere ultraperformante , nu ?! Curtea de Conturi nu are nimic de spus , ca s-au cheltuit zeci de milioane de euro degeaba ?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cetateanul turmentat si amendat

Acum 3 ani

Mafiotii din Primarie au tot elul de circiumi si ar vrea lumea sa bea doar acolo, chiar daca e pe terasa in strada. Si cine se racoreste dintrßo doya sau sticla de bere de 0,5 l trebuie neaparat amendat, ca nu aduce profit capitalistilor! Dictatura circiumarilor si propreitarilor de hoteluri, asta e administratia din Sibiu!
Raspunde

///

Acum 3 ani

Lasati-i sa mai bea! Si asa HORECA e in pierdere...
Raspunde

Mihai

Acum 3 ani

În loc sa ne civilizam și sa intram încet încet în rând cu lumea occidentala, avem încă sibieni cu apucături de securiști senili și panicarzi care îi fotografiază pe alții de după perdele. Și-au luat câțiva copii o bere, vorba vine copii, că din calitatea performanta a pozelor (făcute probabil cu Nokia 1100) nu e deloc elocvent acest lucru și gata, sărim ca maimuțele că unde e poliția și autoritățile. Țara arde și baba se piaptănă, pentru unii dintre aceștia s-a inventat proverbul.
Raspunde

Carcotel

Acum 3 ani

In sfarsit, comentariul pe care il asteptam! Am venit aici ca sa scriu cam acelasi lucru pe care l-ai scris si tu Se pare ca toti ex-securistii si "turnatorii" ce au pus mana pe telefoane mobile cu camera (adica pe oricare telefon mobil din ziua de azi) se pare ca si-au amintit de obiceiurile "vechi" de a turna si "a da cu pâra" la autoritati. Sa fim seriosi, cine nu a batut bere la doza in parcuri, in "tinerete"?! Sau poate e un parinte dinasta "modern", gen anti-vaxer, ce pune poze pe FB de fiecare data cand plodul merge la olita si se teme ca "infractorii" din imagine influenteaza negativ odrasla lor ce isi pierde mintile jucandu-se pe tableta primita la aniversarea de 3 ani :)
Raspunde

Sibian

Acum 3 ani

Civilizatie occidentala inseamna sa respecti si nevoile celorlalti, adica sa nu arunci gunoaie si chistoace pe jos, sa nu asculti muzica la nivel maxim, sa nu bei unde iti vine, mai ales intr-un loc de joaca PENTRU COPII NU PENTRU BETIVI. Si inca ceva draga domnule: intr-o tara occidentala, asa cum ai pretentia sa devenim, acei domni, minori sau nu, ori ar fi avut catusele la maini ori ar fi platit o amenda de doua ori mai mare decat ajutorul social pe care banuiesc ca-l primesc. Asta inseamna civilizatie! Mai mult , intr-o tara civilizata ca Germania, de exemplu, cetateanul deranjat suna direct la politie, nu face poze de frica ca daca cheama politia va avea probleme dupa aceea cu personajele din imagine
Raspunde

Chibrit

Acum 3 ani

"Sa fim seriosi, cine nu a batut bere la doza in parcuri, in “tinerete”?!" Eu, Bere la doza nu era,numai la sticla bere nu era, si daca era pe undeva in oras fugea tot sibiul acolo, si tot nu put-ai so bei cat de scarboasa era..... Se numea bere trei insi nu trei stejari
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus