Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Siguranța din spatele unui zâmbet sănătos. Standardele de protecție și sterilizare din clinicile DENT ESTET

Siguranța din spatele unui zâmbet sănătos. Standardele de protecție și sterilizare din clinicile DENT ESTET

  • De ce este important controlul infecțiilor în cabinetul stomatologic
  • DE360Safety - protocoale de sterilizare și dezinfecție în clinicile DENT ESTET
  • Măsuri suplimentare de protecție: testarea personalului medical și a pacienților cu tratamente complexe pentru depistarea Covid-19
Indiferent de motivul vizitei la medicul dentist, pentru un control de rutină, tratarea cariilor dentare sau o procedură complexă cu implant sau fațete dentare, pacienții trebuie să aibă încrederea că beneficiază de un mediu sigur de tratament.

Controlul infecției reprezintă un aspect vital pentru realizarea unui tratament eficient în cabinetul dentar. Protocoalele de protecție și sterilizare reprezintă un standard al excelenței în stomatologie și unul dintre criteriile principale după care pacienții aleg cabinetul stomatologic.

De aceea, încă de la inaugurarea primei clinici stomatologice DENT ESTET, în anul 1999, am implementat protocoale stricte de sterilizare și dezinfecție, constant îmbunătățite și adaptate conform reglementărilor legale.

La fel ca orice altă procedură medicală, și stomatologia impune respectarea cu strictețe a unor măsuri de siguranță pentru evitarea și limitarea răspândirii oricăror tipuri de infecții sau virusuri:

“Măsurile de siguranță implementate în toate clinicile noastre din București și Sibiu se bazează pe reglementările Colegiului Medicilor Dentiști din România și ale Direcției de Sănătate Publică. Acum, mai mult ca oricând, avem un sistem de triaj selectiv și complex, alături de protocoale stricte de igienă, sterilizare și protecție specială cu echipament omologat internațional. Astfel, ne asigurăm că le oferim pacienților un act medical ireproșabil în condiții de maximă siguranță”, ne spune dr. Cristina Păcurar, medic stomatolog specializat în Estetică dentară la DENT ESTET Sibiu.

Iar astăzi, în condițiile pandemiei de coronavirus, am adoptat măsuri suplimentare care asigură atât protecția pacienților, cât și a personalului clinicii.

format 2063x1080 v1 ea

Medici sănătoși. Pacienți sănătoși. Tratamente sigure.

Întotdeauna am privit cu responsabilitate siguranța personalului medical și a pacienților. De aceea, în prezent, pentru evitarea răspândirii noului coronavirus, testăm periodic medicii, asistenții medicali și personalul non-medical din clinică ce intră în contact cu pacienții pentru determinarea prezenței virusului SarS-CoV-2.

De asemenea, vor fi testați și pacienții cu tratamente stomatologice complexe, fără costuri suplimentare, prin metoda moleculară RT- PCR, considerată gold standard pentru identificarea virusului SARS CoV2. Testarea se va realiza cu cel puțin 48 de ore înainte de intervenție cu sprijinul Polisano și MedLife, grup din care DENT ESTET face parte din 2016.

De ce este importantă sterilizarea în stomatologie

Fiecare vizită la cabinetul dentar, la fel ca în orice cabinet medical, chiar și pentru o igienizare profesională periodică, poate implica risc de expunere la diferite bacterii sau virusuri, întrucât câmpul de lucru îl reprezintă cavitatea bucală a pacientului.

În plus, instrumentele stomatologice intră în contact cu țesuturile moi din gură, chiar și la o simplă consultație. Iar pentru că majoritatea pacienților nu știu că sunt purtători sau că sunt contagioși până în momentul în care prezintă simptomele specifice afecțiunii, lipsa unor proceduri de sterilizare sau dezinfecție adecvate pot expune pacienții, medicii, personalul din clinică și comunitatea la riscul infectării.

DE360Safety –  Protocolul de dezinfecție și sterilizare în clinicile DENT ESTET

DE360Safety reprezintă un ghid complex de reguli aplicate personalizat în fiecare arie din clinică, astfel încât să avem control asupra răspândirii infecției pe toate nivelurile:

  • Screening-ul și triajul epidemiologic zilnic al personalului medical și non-medical
  • Triajul epidemiologic al pacienților
  • Măsuri de limitare a contactului dintre persoane
  • Protocoale de dezinfecție a spațiilor comune
  • Echipament personal de protecție
  • Protocoale de dezinfecție a cabinetelor
  • Protocoale de sterilizare a instrumentarului medical
  • Control deșeurilor nocive pentru limitarea contaminării cu agenți patogeni din sânge
  • Controlul radiațiilor – centre de radiologie digitală izolate și dotate cu tehnologii de ultimă generație cu expunere minimă a pacienților la radiații
  • Măsuri de protecție și igienă personală
DENT ESTET este singura clinică dentară din Sibiu care testează personalul medical împotriva COVID-19. În plus, respectăm protocoale stricte de igienă și siguranță pentru tratamentele dentare. Alege excelența în stomatologie. Alege DENT ESTET!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus