Vineri,
14.05.2021
Cer Senin
Acum
12°C

Provocarea unei profesoare de română pentru elevii ei a dus la realizarea unei cărți de 70 de pagini

Provocarea unei profesoare de română pentru elevii ei a dus la realizarea unei cărți de 70 de pagini

În ultimele trei luni, învățământul online a pus la încercare imaginația multor cadre didactice. Așa s-a întâmplat și cu prof. Luminița Radu, profesoară de Limba și literatura română la o școală gimnazială din Sibiu, care spune că această perioadă a fost o provocare pentru toată lumea.

„Perioada predării – învățării - evaluării online a constituit o provocare pentru toți beneficiarii actului educațional: elevi, dascăli, părinți. Cu toții au dobândit peste noapte competențe digitale necesare continuării demersului didactic, accesând zoom, google classroom, whatsapp, facebook și alte resurse. Eu sunt profesoară de română și am utilizat numeroase strategii atractive, menite a-i mobiliza pe elevii de gimnaziu, de la lecții digitale 3D prin mozaweb, analiză morfosintactică pe versurile unor melodii celebre, recapitulări și consolidări prin kahoot sau alte chestionare online și până la fișe editabile puse la dispoziție de anumite edituri, toate fiind gratuite”, spune profesoara.

Așa și-a amintit de aplicația story jumper prin intermediul căreia a creat, alături de elevii ei, cartea digitală „Tărâmul basmelor”. Cartea poate fi descoperită accesând gratuit link-ul.  

Prof. Luminița Radu spune că orice copil, indiferent de vârstă își poate crea propria carte digitală pe story jumper sau pot face un proiect în echipă, la diferite materii, iar activitatea este o adevărată aventură.

„Pot insera propriile desene sau grafice. Se poate folosi story jumper și google classroom pentru o întreagă clasă. Posibilitățile sunt nelimitate. Produsul creat este accesibil, gratuit, în mediul online. Costurile intervin doar în momentul în care cineva dorește printarea acestuia. Cartea creată alături de elevii mei a fost o surpriză pe care le-am făcut-o de 1 iunie”, mai spune Luminița Radu.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus