Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
5°C

Alegeri locale: în 27 septembrie sau 4 octombrie

Alegeri locale: în 27 septembrie sau 4 octombrie

Premierul Ludovic Orban a anunțat astăzi că o dată potrivită pentru alegerile locale este 27 septembrie sau 4 octombrie. "În urma deciziei Curţii Constituţionale, este clar că e nevoie de o lege pentru prelungirea mandatelor. Problema este legată de data alegerilor. În ceea ce ne priveşte pe noi, ca Guvern, noi am anunţat public de două luni, că noi considerăm o dată potrivită sfârşitul lui septembrie, începutul lui octombrie pentru desfăşurarea alegerilor, pentru că e după perioada de concedii, e înaintea unei eventuale reveniri a epidemiei, care este estimată, să spun, după 1 octombrie, după 15 octombrie, şi e o perioadă în care se poate face campanie, astfel încât oamenii să-şi aleagă primarii, consilierii locali, preşedinţii de Consilii judeţene şi consilierii judeţeni în deplină cunoştinţă de cauză, cunoscând programele candidaţilor", a explicat Orban, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă 27 septembrie este o dată pe care o preferă pentru scrutinul de la locale, prim-ministrul a spus: "27 septembrie sau 4 octombrie, astea sunt cele două date".

Social-democrații agreează data de 27 septembrie

Liderul PSD Arad, senatorul Mihai Fifor, a declarat vineri la Antena 3, legat de organizarea de alegeri locale pe 27 septembrie, varianta discutată în PNL, că și social-democrații vor să se desfășoare alegeri locale cât mai repede. ”În partid la noi se discută de sfârșitul lunii septembrie, este cea mai bună perioadă pentru organizarea alegerilor locale, poate chiar ultima duminică din septembrie”, a spus Mihai Fifor.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1114

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus