Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
8°C

Își merită banii o bicicletă electrică în Sibiu? Interviu cu Mihai Căliman și Victor Mureșan de la BikeShow.ro

Își merită banii o bicicletă electrică în Sibiu? Interviu cu Mihai Căliman și Victor Mureșan de la BikeShow.ro

După o perioadă lungă în care am stat cu toții în case și înaintea unei perioade în care concediile noastre cel mai probabil vor fi aproape de casă, mulți dintre noi se îndreaptă spre deplasarea cu bicicletă, atât că mijloc de transport cât și că mijloc de agrement. În acest sens am stat de vorba cu Mihai Căliman și Victor Mureșan, reprezentanții firmei sibiene BikeShow.ro, firma importatoare de biciclete, care ne-au spus tot ce ar trebui să știm despre bicicletele electrice.

Bicicletele electrice sunt tot mai la modă în Sibiu. Cum funcționează ele de fapt și de ce au ajuns atât de atrăgătoare? 

Bicicleta electrică, denumită și eBike sau Pedelec, este o bicicletă cu pedalarea asistată de un motor electric alimentat la o baterie. Nu este un Scooter, trebuie să pedalezi, altfel se oprește. În schimb, amplifică forța de pedalare între 0 și 400%, permițând ciclistului să parcurgă aproape orice traseu cu doar atâta efort cât vrea sau cât poate să depună.

Cât de utile sunt ele și cui i se adresează bicicletele electrice?

Ca și bicicletele clasice, bicicletele electrice sunt de diferite categorii în funcție de traseul pe care sunt folosite.

Bicicleta electrică de oraș sau trekking te poate transporta la locul de muncă mai rapid decât mașina și în orice caz mai economic și ecologic. Și acum poți merge și în ținută office pentru că depui doar atâta efort cât vrei.

Bicicleta electrică de munte, fie că este hardtail sau full suspension, te duce mai departe sau mai sus și aduce cu ține la plimbare și prietenii care până acum nu puteau ține ritmul.

În fapt, acestea sunt cele mai mari beneficii identificate de noi după o experiență de trei ani în vânzarea și mai nou, în închirierea bicicletelor electrice: deplasarea prin oraș, zilnic la serviciu sau în week-end la plimbare și deplasarea la munte a cicliștilor mai puțin antrenați sau mai puțin tineri, pe trasee accesibile până acum doar sportivilor bine pregătiți.

Ce oferă BikeShow.ro în domeniul bicicletelor electrice?

BikeShow.ro este un brand 100% sibian și suntem importatorii unici ai mărcilor italiene de mare tradiție ATALA, WHISTLE și Umberto Dei. Și spun tradiție pentru că ATALA, de exemplu, a început să producă biciclete din anul 1907, în 1909 câștigând prima ediție a Turului Ciclist al Italiei și produce biciclete electrice de peste zece ani, ajungând în anul 2017 să își dezvolte chiar propriul motor, pe lângă motoarele consacrate folosite, adică Bosch, Yamaha, Shimano, EcoLogic.

Noi credem în viitorul acestui mijloc de deplasare, fie el pentru utilitate sau pentru agrement. Avem un showroom în Sibiu, pe str. Mărăști la nr 9, vindem online pe site-ul www.BikeShow.ro și prin parteneri în toată țară.

Site-ul este în așa fel gândit încât clientul poate caută ceea ce i se potrivește, după diverse caracteristici și poate vedea care biciclete sunt pe stoc și care se aduc la comandă. Avem de asemenea o secțiune de blog în care prezentăm noutăți despre biciclete electrice.

Ne place domeniul, îl studiem mult, putem consilia orice client înaintea achiziției unui bun care nu este tocmai ieftin și care trebuie să îi aducă un plus în viață de zi cu zi. Și mai mult, avem biciclete de DriveTest cu diferite motoare pe care clienții pot să le probeze înainte de a lua decizia de cumpărare.

În acest moment de exemplu, avem pe stoc 13 modele diferite de biciclete electrice iar pentru DriveTest avem disponibile biciclete cu 3 tipuri diferite de motoare.

Cine închiriază biciclete electrice. Cui se adresează acest serviciu?

Serviciul de închirieri de biciclete electrice este unul inedit, gândit în special pentru grupuri, tabere, ture montane, teambuilding-uri în jurul unui oraș turistic cum este Sibiul.

Fiind vorba de agrement, clientul trebuie să se relaxeze, să se distreze. De restul ne ocupăm noi.

Avem 21 de biciclete electrice cu motoare centrale, majoritatea Bosch, cu baterii între 400Wh și 625 WH.

Avem o remorcă specializată cu care le putem deplasa unde are clientul nevoie și de asemenea putem să oferim și ghid turistic.

Și bineînțeles, rezervarea se poate face și online pe site-ul www.eBikeRental.ro.

Sunt bicicletele electrice scumpe? În general există această părere. 

E discutabil, depinde cât plus îți aduce în viață, în activitatea zilnică sau în vacanță.

Dacă stă în garaj, e scumpă.

Dacă mergi zilnic la serviciu cu ea în loc să mergi cu mașina, nu plătești combustibil, nu plătești asigurare, nu plătești parcare, găsești loc de parcare oriunde. De multe ori ajungi mai repede și nu poluezi. Nu transpiri, dar totuși faci mișcare. Faci efort doar cât vrei sau cât poți.

Dacă mergi în weekend sau în concediu la munte poți descoperi locuri în care nu ai fi ajuns nici cu bicicletă musculară pentru că nu poți pedala atât, dar nici cu mașina pentru că nu ai drumuri până acolo.

Totuși, cam despre ce prețuri vorbim?

La biciclete electrice de oraș discutăm despre prețuri începând cu aproximativ 3.500 Lei. La cele de munte, prețurile încep de la aproximativ 7.300 lei, adică 1500 de euro, Avem biciclete de munte la 1500 de euro, cu motor central și baterie de 500Wh în cadru.

La închirieri prețul pornește de la 150 lei/zi/bicicletă electrică.

Vindeți și biciclete normale, musculare, sau doar electrice?

Vindem toate tipurile de biciclete musculare, de oraș, de șosea, de munte. Mai mult de atât, avem biciclete pliabile, biciclete retro, biciclete tandem și biciclete cargo, cu două roți în spate. Avem pe stoc sau la comandă direct de la producător, peste 100 de modele de biciclete, peste 80 de modele de biciclete electrice și o gama foarte mare de accesorii. Pe toate le găsiți pe www.BikeShow.ro

Va așteptăm cu drag în showroom-ul nostru din Sibiu, str Mărăști nr 9, pe www.BikeShow.ro și pe www.eBikeRental.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus