Duminică,
20.09.2020
Parțial Noros
Acum
12°C

Prima săptămână de pregătire a elevilor: „Nu stăm la distanță unii de ceilalți. Eu am stat cu un coleg în bancă”

08 Iunie 2020 13:35

Prima săptămână de pregătire a elevilor: „Nu stăm la distanță unii de ceilalți. Eu am stat cu un coleg în bancă”

O parte dintre elevii din ani terminali nu sunt foarte încântați de pregătirea pe care au avut-o în prima săptămână de școală. Spun că orele nu sunt suficiente pentru a parcurge materia, măștile nu-i lasă să respire cum trebuie, profesorii le-au fost schimbați și nu sunt obișnuiți cu cei noi, iar în unele clase nu se respectă regulile de distanțare socială. Pe de altă parte, sunt foarte aproape de examenele naționale și după prima săptămână de pregătire spun că nu-și imaginează cum ar putea sta cu masca pe față timp de trei ore, durata unei probe din cadrul examenelor naționale.

Dan Ucenic este elev în clasa a VIII-a la Colegiul Național Sammuel von Brukenthal. Pentru el școala nu mai pare atât de interesantă, pe cum era înainte de pandemia de COVID-19.

„Păi a fost mai puțin interesant decât era școala înainte de virus, pentru că doar am făcut exerciții și am plecat acasă. Pe perioada orelor am purtat mască. Respiri mai greu cu masca și nu e așa plăcut, dar sunt numai două ore. Ni se ia temperatura, și ne dezinfectăm și când venim și când plecăm. Dacă mergem la baie avem voie doar câte trei elevi deodată în baie”, spune Dan.

Cristina Șchiopu este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Pedagogic „Andrei Șaguna”, din Sibiu. Ea spune că mers la școală pentru a-și revedea colegii. Pentru că o parte dintre profesori i-au fost schimbați Cristina spune că-i este greu să se acomodeze cu alt stil. Totodată, în clasa ei nu se prea respectă distanțarea socială.

„M-am dus numai ca să-mi văd colegii, sincer. Pregătirea de la școală nu este cum scriu toți că se face. Profesorii își dau interesul, dar nu este ca și când ar fi normal. Normele de protecție sunt bune, numai că miroase foarte tare a clor în școală. Ne este foarte greu să stăm cu măștile în clasă la ore. Am stat două ore cu masca și a fost foarte greu, este cald și respiri foarte greu. Nu știu ce o să ne facem la BAC. În ceea ce privește pregătirea, nu ne vin toți profesorii de la școală. I-au înlocuit cu alți profesori, iar când ești obișnuit să lucrezi cu un profesor trei ani de zile, apoi când îl schimbi cu o săptămână înainte de bacalaureat, nu este așa ușor. Nu stăm la distanță unii de ceilalți. Eu am stat cu un coleg în bancă. Ne lasă mai lejer. Adică sunt bănci, dar noi stăm câte doi și nu ne spun nimic”,

Cristina se simte pregătită pentru examenul de bacalaureat și spune că pandemia nu i-a afectat capacitatea de învățare.

Roberta Mutulescu este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Pedagogic „Andrei Șaguna”, din Sibiu. Fata crede că sunt benefice orele de pregătire, dar s-ar putea face mai multe în timpul lor.

„A fost destul de interesant, am învățat destule lucruri pe care nu le știam, mai ales la română, dar consider că puteam face mai multe. Băncile sunt aranjate, nu stăm apropiați și este distanță socială, chiar dacă nu ne place. Socializez cu colegii mei după ore, vă dați seama. În clasă stăm cu măștile, dar nu cred că aș rezista trei ore în continuu cu masca pe față. În clasă este cald și este foarte greu să respir”, spune fata.

Și Roberta se simte pregătită pentru examenul de bacalaureat, are doar puține emoții la română.

Săptămâna trecută peste 3.000 de elevi din clasele a VIII-a și a XII-a au fost la școală pentru a se pregăti în vederea susținerii examenelor naționale. Patru dintre aceștia nu au fost primiți la cursuri pentru că aveau o temperatură a corpului ce depășea 37,3 grade. Aceștia erau elevi la Școala Gimnazială Curciu, Școala Gimnazială Nr.13 din Sibiu, Liceul de Artă din Sibiu și Școala Gimnazială „Regele Ferdinad”.

Sursa Foto: Arhivă

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Ura Si la gara

Acum 3 luni

Samuel...Samuel...Samuel... scrieti de 100 de ori pana invatati sa scrieti corect.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus