Marţi,
18.01.2022
Innorat
Acum
0°C

Sibiu: Primul caz de coronavirus transmis de la mamă la nou-născut

Sibiu: Primul caz de coronavirus transmis de la mamă la nou-născut

În Sibiu s-a înregistrat primul caz de infectare cu noul coronavirus la o femeie însărcinată care a născut la maternitatea de la Spitalul Clinic Județean Sibiu. Atât mama cât și copilul au primit rezultate pozitive la prima testare anunță reprezentanții Prefecturii Sibiu. În acest moment proaspăta mămică se află internată la Secția de Boli Infecțioase, iar bebelușul este internat în cadrul secției de Neonatologie.  

„În cazul persoanei care a născut la maternitatea SCJU Sibiu în 11 iunie, atât mama cât și copilul au primit rezultate pozitive la prima testare. În prezent copilul este internat în cadrul secției de Neonatologie, izolat și sub supraveghere și îngrijire corespunzătoare, iar mama este internată în cadrul secției Boli Infecțioase, sub supraveghere și tratament specific. Pentru externare este nevoie de două teste negative în interval de minim 24 ore. În prezent ambii pacienți au o stare generala bună, așteptând rezultatele testelor”, spune Andrea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii.

Potrivit unor surse neoficiale, bebelușul este asimptomatic, iar cel de-al doilea test a ieșit negativ. În ceea ce o privește pe mămica lui, aceleași surse spun că se simte bine și așteaptă rezultatele celui de-al doilea test.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus