Sâmbătă,
01.10.2022
Cer Senin
Acum
25°C

Se depun cererile pentru primirea copiilor în grădinițe și creșe pe perioada verii. Redeschiderea se va face în condiții stricte

Se depun cererile pentru primirea copiilor în grădinițe și creșe pe perioada verii. Redeschiderea se va face în condiții stricte

Într-o informare trimisă de către Ministerul Educației către Inspectoratele Școlare se transmite că începând din 16 iunie grădinițele și creșele de stat pot primi cererile părinților care au avut copii înscriși în anul școlar 2019-2020 și care doresc să beneficieze de aceste servicii de educație și îngrijire pe perioada vacanței de vară.

Aceste cereri pot fi trimise fie on line, letric sau chiar personal prin depunere la unitatea de învățământ pe care copilul a frecventat-o. Programul de depunere a cererilor va fi stabilit de grădinițe sau creșe și va fi afișat la aviziere sau pe site-ul unității de învățământ.

Cererile pot fi transmise până vineri, 19 iunie, ora 14.00, iar în decurs de o oră, conducerea fiecărei unități de învățământ preșcolar de stat va transmite centralizat situația cererilor părinților către Inspectoratul Școlar Județean unde ce vor fi centralizate până la ora 17.00 și vor fi transmise autorităților publice locale. În acel moment se va decide, prin consultare, asupra listei de unități de învățământ preșcolar care vor organiza activități recreative cu copiii în perioada vacanței de vară. În deciziile deschiderii grădinițelor și creșelor vor conta numărul de cereri pe unitatea de învățământ, capacitatea unității de învățământ în condițiile impuse de prevederile legale în vigoare și respectarea prevederilor legale în vigoare privind efectuarea concediului de odihnă anual al cadrelor didactice.

Lista cu unitățile de învățământ preșcolar care se vor deschide în perioada verii va fi afișată la avizierul IȘJ sau pe site-ul instituției.

„Autoritățile publice locale și inspectoratele școlare județene vor sprijini toate unitățile de învățământ preșcolar în demersurile pe care acestea le vor face pentru îndeplinirea cerințelor menționate în Ordinului comun nr. 4518/12.06.2020, în vederea pregătirii începerii anului școlar 2020-2021”, se arată în informarea trimisă de reprezentanții ministerului.

În cazul în care vor exista solicitări ulterior datei de 19 iunie, acestea se vor depune la unitatea de învățământ preșcolar care organizează activități recreative în perioada vacanței de vară și pentru care optează părintele. Cererile vor fi soluționate În limita locurilor disponibile de către unitatea primitoare cu respectarea condițiilor de prevenire și combatere a îmbolnăvirii cu SARS-COV-2.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus