Vineri,
26.04.2024
Innorat
Acum
6°C

Max și-a schimbat locația, dar mâncarea ba

Max și-a schimbat locația, dar mâncarea ba

În continuarea periplului culinar pe la terasele restaurantelor din Sibiu, am ajuns săptămâna aceasta la noua locație Max, în spatele Teatrului GONG, în căutarea unui prânz care să ne țină de foame pentru încă câteva ore de muncă. Pentru că am fost într-un grup de trei, am decis să alegem preparate diferite fiecare, dintre care unul vegetarian.

Nu de puține ori s-a întâmplat ca atunci când eram în oraș cu prieteni vegetarieni, aceștia să nu reușească să găsească măcar două preparate într-un meniu, care să îi satisfacă din punct de vedere culinar. Acesta a fost și gândul cu care m-am așezat la masă – voi căuta preparatele vegetariene și voi vedea dacă reușesc să mă satur dintr-o astfel de comandă. Nu mică mi-a fost mirarea să găsesc o ofertă îndestulătoare. La capitolul supe/ciorbe am ales o ciorbă de legume, iar pentru felul al doilea am găsit o porție de paste cu ulei de măsline, pătrunjel, usturoi și ardei iute, care suna interesant. Inițial m-am gândit că aș putea să aleg și un desert la final, dar aveam să aflu curând că ciorba era atât de sățioasă încât abia am reușit să mănânc și al doilea preparat, darămite un al treilea.

Comanda a venit destul de repede, iar ciorba a fost servită la o temperatură potrivită pentru a fi mâncată pe loc. Dacă aș mai fi stat la povești câteva minute, ar fi trebuit reîncălzită, însă trebuie să recunosc, atât a fost de bună de nici nu mi-a mai venit să scot vreo vorbă până n-am terminat. Faptul că avea multe legume, așa cum veți descoperi și din poza de mai jos, a transformat-o într-un preparat foarte sățios și mi-ar fi putut ține de foame.

Pastele cu ulei de măsline au fost de asemenea gustoase, dar nu m-au încântat atât de tare pe cât aș fi crezut atunci când am citit ingredientele. Colorate, picante exact cât trebuia, mă așteptam însă ca usturoiul să joace un rol mai important în preparat, să fi fost mai intens în sos, să se distingă pe alocuri de gustul ardeiului iute. În schimb, pentru că bucățile de usturoi erau mari, o mare parte au rămas în farfurie, la final. 

Din obișnuință, am adăugat piper, deși nu avea nevoie. 

Colegii au comandat fiecare câte o supă cremă, una de ardei gras în două culori și cealaltă de roșii, iar la felul al doilea au ales de asemenea paste – o porție carbonara și a doua cu somon. Toate preparatele au primit recenzii bune din partea colegilor, dar supa cremă de ardei gras a fost preferata tuturor, în unanimitate de voturi.

Cu o sticlă mare de apă plată și un Pepsi la 0,33, ne-a costat pe fiecare undeva la puțin peste 50 de lei. Nu spun că aș mânca în fiecare zi un astfel de meniu, dar la cât de sățioasă a fost inclusiv mâncarea vegetariană, m-aș vedea trecând măcar odată pe săptămână pe la Max, pentru a testa și alte preparate de-ale lor. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 5491

Comentarii

1 comentarii

EDEI Andrei

Acum 3 ani

vegetarian si mananca paste cu somon. Pai ori esti vegetarian, ori nu esti? :))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus