Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Date surprinzătoare de la AJOFM. Șomajul scade ușor la Sibiu

Date surprinzătoare de la AJOFM. Șomajul scade ușor la Sibiu

În ciuda problemelor economie provocate de pandemia de coronavirus, datele făcute publice de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu arată că în luna mai șomajul în județul Sibiu chiar a scăzut foarte puțin în comparație cu luna aprilie.

Conform sursei citate, la sfârșitul lunii mai 2020 erau înregistrați 4.065 șomeri în Sibiu, rata șomajului fiind de 2,06%, mai mică  cu 0,01 puncte procentuale decât valoarea înregistrată în luna aprilie 2020.

”Din totalul de 4.065 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Sibiu 1.754 erau beneficiare de indemnizţie de şomaj, iar 2.311 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 2.478 șomeri provin din mediul rural și 1.587 sunt din mediul urban”, arată conducerea AJOFM într-un comunicat de presă remis joi.

Reprezentanții instituției au explicat în trecut că rata șomajului nu include numărul angajaților trimiși în șomaj tehnic în perioada stării de urgență întrucât aceștia nu s-au aflat practic în rândul șomerilor indemnizați, contractele lor fiind suspendate temporar.

Șomerii cu studii gimnaziale şi profesionale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Sibiu  (39,26%), urmat de cei cu studii primare sau fără studii (32,07%), 20% au absolvit studii liceale şi postliceale iar cei cu studii superioare sunt 8,65% din totalul șomerilor înregistrați.

În același timp, la nivelul judeţului Sibiu sunt disponibile 435 locuri de muncă vacante oferite de 52 angajatori.

Din totalul locurilor de muncă, două posturi - asistent medical generalist, reprezentant comercial, se adresează persoanelor cu studii superioare, în timp ce 433 sunt pentru persoane fără studii superioare.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1373

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus