Sâmbătă,
24.09.2022
Partial Noros
Acum
14°C

Eliberăm de mașini o nouă zonă din Piața Mică!

Eliberăm de mașini o nouă zonă din Piața Mică!

În ședința Consiliului Local Sibiu din data de 25 iunie, primarul Astrid Fodor va propune spre aprobare eliberarea de mașini a unei noi zone a Pieței Mici. Locurile de parcare dintre zidul cetății care mărginește strada Ocnei (Podul Minciunilor) și Muzeul Franz Binder vor fi desființate. De asemenea, vor fi dezafectate locurile de parcare din centrul acestei părți a Pieței Mici. În total încă 18 locuri de parcare vor fi desființate, în Piața Mică rămânând 48 de locuri de parcare, din care 8 sunt rezervate participanților la cununiile civile oficiate la Casa Căsătoriilor din Piața Mică nr. 22, doar în intervalul orar în care se oficiază.   

“Centrul istoric trebuie protejat de efectul traficului excesiv și trebuie să continuăm să facem pași concreți pentru a scădea nivelul de poluare generat de autovehicule. Măsura este justificată de încă un motiv: eliberând aceste locuri de parcare, sibienii și turiștii se vor putea bucura de terase și vor putea trece mai ușor din Piața Mică spre Piața Huet, prin pasajul pietonal.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Dacă acest proiect de hotărâre va fi aprobat de Consiliul Local, Direcția Tehnică și Serviciul de Administrare a Domeniului Public se vor ocupa în următoarele zile de ștergerea marcajelor și de instalarea pilonilor de piatră care să protejeze noua zonă pietonală. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

5 comentarii

Se poate! .

Acum 2 ani

Felicitari! Daca mutati si tomberoanele de gunoi amplasate langa Turnul Sfatului si care strica imaginea acestuia, ne apropiem de o normalitate.
Raspunde

Cezar Cezar

Acum 2 ani

OK, toate bune și frumoase. Dar dacă vin cu treabă la Primărie, și am în mașină o persoană cu dizabilități (în scaun cu rotile) și am și ecusonul respectiv pe mașină și nu am unde parca, ce fac? Las mașina pe la Piața Cibin și vin cu persoana în cărucior până la Primărie? Noaptea minții.

Raspunde

Gheorghe Radu

Acum 2 ani

Cele 8 locuri sunt degeaba. Să-mi spună și mie dna primar cum ajungi la cele 8 locuri când ai in fata 10 mașini și parcarea este plina (adică indica x). Nu te lasă nimeni în fața (pe bună dreptate as spune toți vor sa intre), cei de la poliția locală au zis sa sun la domeniul public sau la stare civilă. Așa că degeaba am stat 35 de minute la coada, până la urmă am parcat unde am putut și am cărat ce era de cărat pe scări :))

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Darius Alex

Acum 2 ani

Foarte corect si frumos, dar au fost create alte locuri de parcare in apropierea centrului? Pentru Madam Fodor e simplu, parcheaza in Piata Mare, dar cei care locuiesc in zona ce vor face?
Raspunde

Prenume SiNume

Acum 2 ani

Fac la fel ca ceilalti. Merg pe jos boss.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus