Luni,
01.03.2021
Ploi Scurte
Acum
3°C

Colegiul „Gheorghe Lazăr” pe locul 8 într-un top național cu aproape 6.000 de școli

Colegiul „Gheorghe Lazăr” pe locul 8 într-un top național cu aproape 6.000 de școli

Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu apare pe locul 8 într-un top național făcut de cei de la didactic.ro. Topul a fost realizat calculându-se media aritmetică pentru mediile de la Evaluarea Naţională ale tuturor elevilor din şcolile generale din România și a fost întocmit înainte de afișarea rezultatelor finale ale evaluării.

Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu se află pe locul 8 într-un top al școlilor generale din România pe anul 2020 întocmit de cei de la didactic.ro. S-a ajuns la această ierarhizare prin calcularea mediei aritmetice pentru mediile de la Evaluarea Naţională ale tuturor elevilor din şcolile generale din România. Astfel, media colegiului „Gheorghe Lazăr” este 9,56. În top sunt 5.949 de școli generale din țară, ale căror medie a fost calculată. Chiar dacă a fost realizat înainte de publicarea rezultatelor finale, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu spun că acestea nu pot schimba pozițiile din top. Pe primul loc se află Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov, cu media 9,72.

Următoarea poziție pe care se găsește Sibiul este 184, loc deținut de Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”, cu media 8,51 urmat de Școala Gimnazială „Regina Maria”, cu media 8,40 aflată pe poziția 212 și Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”, pe locul 220, cu media 8,37. Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu se află pe locul 316, media școlii la Evaluare Națională fiind de 8.10.

Rezultatele finale la Evaluarea Națională vor fi afișate mâine, 27 iunie. 

Topul poate fi consultat pe admitereliceu.ro

Sursa foto: Arhiva TS

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus