Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Locuitorii unei străzi din Sibiu se plâng că la fiecare ploaie mai puternică ies dejecțiile pe trotuar

Locuitorii unei străzi din Sibiu se plâng că la fiecare ploaie mai puternică ies dejecțiile pe trotuar

Sibienii care locuiesc pe strada Vasile Pârvan din cartierul Gușterița spun că de fiecare dată când plouă puțin mai puternic sistemul de canalizare nu face față și dejecțiile ajung pe stradă, trotuare și în curți.

”Strada se acoperă cu un strat de fecale, resturi de hârtie igienică și alte dejecții. Nu va pot descrie mirosul respingător care se imprimă în asfalt și pe zidurile caselor, dejecțiile sunt proiectate de mașinile care trec”, spune Liviu Stanciu, locatar al străzii.

Situația nu este nouă și a fost semnalizată autorităților de câțiva ani. În zonă, primăria Sibiu are în desfășurare lucrări de modernizare a unor străzi, inclusiv a sistemului de canalizare. Oamenii se tem că situația de pe strada lor s-ar putea replica la o scară mai mare.

”Din păcate, acum ne aflăm la finalizarea a doua proiecte mari de infrastructură care trebuiau să asigure mulți ani o funcționare perfectă a rețelei. Aceste proiecte au costat comunitatea milioane de euro. Cred că publicarea acestei situații ar impulsiona autoritățile să caute o rezolvare de durată pentru că în acest moment toate soluțiile se dovedesc simple simulacre. După nenumărate sesizări telefonice și scrise la SC Apă Canal SA lucrurile par să se miște, dar tot cu soluții provizorii”, mai spun locatarii zonei străzii Vasile Pârvan.

Contactați de reporterul Turnul Sfatului, reprezentanții societății Apă Canal Sibiu spun că problemele apar în principal din cauza populației, care aruncă obiecte nepotrivite în sistemul de canalizare, iar scocurile caselor sunt racordate direct în sistemul de canalizare.

”Am fost informați despre blocarea canalizării în zona Vasile Pârvan iar echipajele de intervenție au constatat că aceasta era blocată în principal cu șervețele umede și mici articole de vestimentație. De asemenea, mai multe locuințe au scocurile racordate direct în rețeaua de canalizare ceea ce a dus la acumularea de cantități mari de apă în timp foarte scurt, pe fondul precipitațiilor abundente. Din nou ne adresam clienților cu rugămintea de a nu confunda canalizarea cu coșul de gunoi precum și respectarea normelor privind descărcarea apelor pluviale”, a declarat Thomas Roth, purtătorul de cuvânt al Apă Canal.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3869

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Iza Olteanu

Acum 3 ani

Ziceti merci, va cresc rosiile cat capul! ;) Juma' de Gusterita / Hammersdorf au WC in fundul curtii si ei se plang, ha!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus