Joi,
06.08.2020
Parțial Noros
Acum
29°C

Firma care îngrijește gazonul Arenei Naționale va întreține și terenul Stadionului municipal Sibiu

03 Iulie 2020 14:43

Firma care îngrijește gazonul Arenei Naționale va întreține și terenul Stadionului municipal Sibiu

2.500 de lei pe zi va plăti Primăria Sibiu firmei Sports Fields SRL pentru a întreține noul gazon al Stadionului municipal.

770.918 lei, la care se adaugă TVA, este valoarea contractului semnat la începutul lunii iunie între Primăria Sibiu și societatea bucureșteană Sports Fields SRL. Contractul a fost atribuit în urma unei proceduri de achiziție lansată în aprilie și la care Sports Fields a fost singura firmă care a depus ofertă. Sports Fields SRL este și firma care asigură de mai mulți ani întreținerea gazonului celui mai mare stadion din țara noastră, Arena Națională, valoarea ultimului contract anual cu acest obiect fiind de 1,9 milioane de lei, fără TVA.

La Sibiu, acesta este primul contract de întreținere a noii suprafețe de joc, investiție realizată la finele anului trecut pentru suma de un milion de euro. 

Tuns o dată la două-trei zile

Potrivit caietului de sarcini, vor trebui întreținute terenul principal (suprafața de joc și cea de siguranță, cu o suprafață de 8.460 de lei) și zonele semicirculare din spatele porților (cu o suprafață de 1.630 de mp). ”Prin serviciile ce se vor presta se va urmări în principal refacerea și menținerea densității și omogenității gazonului, eliminarea materialului vegetal vătămat sau mort, combaterea eficientă a dăunătorilor, asigurarea necesarului de substanțe nutritive specifice gazonului, menținerea unei bune stări de sănătate și a unui proces vegetativ corect, menținerea caracteristicilor estetice și funcționale. De asemenea, este necesară menținerea unei temperaturi pozitive în stratul suport și la nivelul ierbii, peste limita de îngheț, în sezonul rece”, se arată în documentul respectiv.

Angajații Sports Fields SRL trebuie să asigure tunderea gazonului o dată la două – trei zile, perierea acestuia, irigarea în funcție de umiditate, dar și ”verti-drenare” (găurirea suprafeței de joc cu 60 – 280 de găuri/mp pentru decompactare și aerisire). Totodată, mai este cerută acțiunea de supra-însămânțare, fertilizarea, dar și ”nisiparea” terenului de cinci ori pe an, tratamente fitosanitare sau lucrări de scarificare.

Înaintea fiecărui meci, dar și după încheierea competițiilor sportive, cei de la Sports Fields vor trebui să asigure montarea/demontarea porților și steagurilor. Iarna trebuie să acopere gazonul cu folie, iar pe parcursul anului de derulare a contractului se estimează că vor trebui înlocuiți 500 de mp de gazon deteriorat.

O poveste cu Gigi Becali

Numele societății bucureștene a fost amintit într-un subiect de presă lansat la finele anului 2017. Gazeta Sporturilor arăta că întreținerea gazonului Arenei Naționale era realizată în cadrul unui protocol încheiat între Primăria București și clubul de fotbal al lui Gigi Becali, pentru suma de 30.000 de euro pe lună. Cei care realizau efectiv lucrările, însă, erau reprezentanții Sports Fields, pe care Gigi Becali îi plătea cu sume mai mici (de exemplu, factura aferentă lunii noiembrie 2017 era de 17.600 de euro). Ulterior, subiectul a devenit interesant și pentru procurori. Detalii despre acest subiect puteți citi aici

Vizualizari: 1987

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Tudor B

Acum 1 lună

Cu ceva ani in urma ati avut o pagina de web chiar buna. Ati stricat-o luind ceva fonduri pe care le-ati dat unora mai putin priceputi: era inceata, dar suportabila. Ultima schimbare este o insulta adusa cititorilor vostri. Captcha in engleza?
Raspunde

Mc D

Acum 1 lună

S.I.F.O.N.A.R.E....e clar? Nu ne-am lamurit deja cu starea proasta gazonului de pe Arena Nationala, care nu a fost niciodata ok de cand s-a inaugurat arena...chiar nu mai sunt in tara asta firme sau oameni sa faca lucruri bune si cinstite pana la capat?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus