Miercuri,
12.08.2020
Innorat
Acum
16°C

Proteste de stradă în Serbia, după ce guvernul a anunțat reintroducerea restricțiilor din cauza coronavirusului

08 Iulie 2020 08:23

Proteste de stradă în Serbia, după ce guvernul a anunțat reintroducerea restricțiilor din cauza coronavirusului

Mii de oameni s-au adunat marţi seară în centrul Belgradului pentru a protesta faţă de intenţia preşedintelui Alexander Vucic de a institui restricţii de circulaţie la sfârşitul săptămânii, din cauza numărului mare de cazuri de COVID - 19. Mai mulţi protestatari au intrat în clădirea Parlamentului, dar au fost evacuaţi, prezenţa poliţiştilor în zonă fiind semnificativă, conform Balkan Insight, citat de news.ro.

Preşedintele Vucic a declarat marţi că adunările vor fi limitate la cinci persoane începând chiar de miercuri şi că pentru weekend este în plan instituirea restricţiilor de circulaţie.

”Pregătiţi-vă pentru restricţii de circulaţie începând din 10 iulie, probabil ora 6 p.m. până în 13 iulie, ora 5 a.m.”, a declarat Vucic într-o conferinţă de presă spunând că şi-ar dori ca restricţiile să vizeze întreaga Serbie, dar că depinde şi de prim-ministrul Ana Brnabic.

El a precizat că va fi creată posibilitatea ca proprietarii de animale să poată ieşi din casă la  anumite ore, la fel şi ”mamele cu copii”, totodată fiind insituite ore speciale pentru ca vârstnicii să poată ieşi din casă, informează news.ro.

Vucic a mai afirmat că toate măsurile vor fi anunţate după o reuniune a Comitetului de urgenţă, în 8 iulie.

Serbia a înregistrat 16.719 cazuri de COVID - 19 şi 330 dedecese provocate de coronavirus.

Foto: Balkan Insight

Vizualizari: 1337

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus