Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Apel către comunitate, pentru o fetiță de 14 ani, premiantă la Brukenthal. Are două tumori pe creier

Apel către comunitate, pentru o fetiță de 14 ani, premiantă la Brukenthal. Are două tumori pe creier

Maria Cîndea are doar 14 ani și deja de câteva luni se luptă să supraviețuiască. Micuței i-au fost descoperite două tumori pe creier, care au fost operate la Cluj, însă fără succes. Maria are acum nevoie de ajutorul comunității, pentru a putea beneficia de un tratament în Turcia, care ar putea să o salveze.

Elevă de excepție la Colegiul Național Brukenthal, șefă de promoție, Maria trebuia să dea anul acesta Evaluarea Națională, pentru ca de la anul să fi mers la liceu. Din păcate acest lucru nu a mai fost posibil, întrucât medicii i-au descoperit, în urmă cu câteva luni, două tumori pe creier. Fetița de 14 ani a fost operată de cinci ori de medicii din Cluj, pentru extirparea celor două tumori, însă între timp alte două i-au apărut tot pe creier, de data aceasta fiind inoperabile. Așa că a fost trimisă la Sibiu.

Maria este acum internată la hospice-ul Carl Wolff, cu părinții ei, în așteptarea unui miracol. Tot ce ar mai putea să îi dea o șansă la supraviețuire în acest moment este un tratament în valoare de 100.000 de euro, care ar putea fi făcut de medicii de la o clinică din Turcia.

„E o tragedie să aștepți să-ți moară singurul copil, care până acum nu a avut nici o problemă de sănătate. Poate unii dintre dumneavoastră cunosc această familie, Doina și Lucian Cîndea, sunt niște oameni minunați, iar Maria este o fată excepțională, e prima în clasa la Brukenthal, ar fi trebuit să dea examenul, dar asta nu mai contează, important e să se facă bine”, spune o apropiată a familiei.

Crucea Roșie - Filiala Sibiu a lansat un apel către comunitate, pentru ca fondurile necesare să fie adunate cât mai curând. Astfel, își pune la dispoziție conturile asociației, în care sibienii pot face donații.

RO21RNCB0227036062930001 (RON)

RO91RNCB0227036062930002 (EURO)

cu mențiunea: “pentru Maria Cristina Cindea”.

Cauzei Mariei se alătură și Colegiul Național Brukenthal, care lansează de asemenea o strângere de fonduri pentru fetiță.„Eleva noastră Cîndea Maria Cristina din clasa a VIII-a D a fost diagnosticată cu tumoră malignă a lobului temporal al creierului și carcinomatoză leptomeningeală, afecțiune extrem de gravă care necesită un tratament deosebit de costisitor ce poate fi efectuat la o clinică specializată din Turcia. Dorim să venim în sprijinul părinților printr-o acțiune de strângere de fonduri pentru această cauză”, spun reprezentanții școlii.

Cei care doresc să o ajute pe Maria să ajungă la tratament pot face acest lucru donând, folosindu-se de informațiile de mai jos:

 

Titular: LUCIAN CINDEA

IBAN: RO23RZBR0000060004202601

Valuta: Lei

Nume banca: Raiffeisen Bank

Cod swift: RZBRROBU

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Rotar Claudiu

Acum 3 ani

Incercati sa faceți posibilă și o variantă de donare/ajutor online! Genul de SMS,5-10-20 euro!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus