Miercuri,
12.08.2020
Parțial Noros
Acum
16°C

The Wok. Restaurantul la care am mâncat cea mai românească supă Tom Yum Goong

12 Iulie 2020 17:56

The Wok. Restaurantul la care am mâncat cea mai românească supă Tom Yum Goong

De aproximativ o lună, vizavi de Carul cu flori de pe str. Luptei, s-a mai deschis un restaurant care promite sibienilor arome asiatice. 

The Wok, așa cum a fost botezat locul, l-am descoperit datorită reclamelor cu livrări la domiciliu. După atâtea luni de izolare și restricții, am zis că-i musai să testăm noul restaurant la el și nu la noi acasă. Așa aveam să descoperim, într-o după-amiază cu soare, că masa încadrată de două canapele aflată pe prispa de la intrarea în restaurant este, de fapt, singura masă de pe terasa noului restaurant. Iar de nimerești ca noi, după-amiaza, ghinion: te bate binișor soarele. Lucru pentru care gazdele ni s-au tot scuzat, dar n-avea a face, căci pentru noi experiența n-a intrat în registrul celor neplăcute.

Mai apoi, oamenii locului spun că în scurt timp vor amenaja mai multe locuri pe terasa-prispă de câțiva metri pătrați, aflată la intrarea în restaurant. Iar când restricțiile pandemiei vor fi mai reduse, vor pune în valoare și spațiul interior, generos și cu lumină naturală, din ceea ce am văzut din ușă. Dar cu actuala configurație, cei care ocupă masa de la intrare, sunt practic singurii clienți ai restaurantului.

La prima lectură, meniul celor de la The Wok este plin de bun simț. În sensul că nu se ”aruncă” la zeci de preparate, din care la final să nu mai înțelegi nimic. Între cele vreo 20 de preparate, cu variațiuni date, găsești mai multe colțuri de Asie: supe cu rețete din Thailanda, pui gătit după metode din Malayezia sau din Hong Kong, orez din Indonezia ori tăiței cu arome din Singapore.

Din fusion-ul propus, pentru început am căzut în ”păcatul” supei prin care Thailanda și-a făcut celebră bucătăria în întreaga lume: tom yum, în varianta goong, adică cea cu creveți. A fost cea mai românească supă thailandeză gustată în mulți ani de când vânez preparatul acesta fie la noi, fie prin alte colțuri ale lumii și chiar și la el acasă: nu fierbinte, uleioasă din plin pe deasupra și gătită cu păstăi de fasole verde. Nema galangal (sau batăr ceva felii de ghimbir), canci lemon grass și puțin picantă, chiar dacă am spus clar că dacă bucătarul va exagera cu iuțenia, nu m-oi supăra deloc. Cu toate acestea, supa (vezi foto principală) a fost delicioasă, fiind o variantă adaptată perfect celor mai puțin inițiați în bucătăria asiaticilor sau o alternativă ”intersantă” pentru cei care caută astfel de bucate.

Red curry cu vită, la The Wok

Deși mult mai îmbălsămat de arome asiatice decât supa, red curry-ul cu vită pe care l-am comandat la The Wok părea la fel de reținut în a îngrămădi în farfurie o serie de ingrediente specifice. Am văzut doar ceva felii de bambus, câteva frunze de coriandru verde și am simțit laptele de cocos. La fel ca și supa, pentru mine red curry-ul ar fi meritat să fie mai picant, dar a nu aduce farfurii care să îți dea foc papilelor gustative îmi pare o decizie luată prin mai toate restaurantele din România care oferă și preparate asiatice.

La fel ca și în cazul supei, chiar dacă red curry-ul avea o rețetă adaptată, totul a fost cât se poate de prezentabil. Nu doar că farfuria arăta bine, dar avea și gust. Iar faptul că – după cum scrie în meniu – carnea de vită este din producție locală este de asemenea de apreciat.

Nasi Goreng, în varianta nepicantă, pentru copii, la The Wok

Am mai descoperit o treabă: chiar dacă nasi goreng-ul în mai multe variante nu mi-a fost deloc pe plac când l-am încercat la el acasă, chiar dacă prin mai multe locuri bananele prăjite în fel și chip pentru a deveni inclusiv desert nu m-au convins, la The Wok mi s-au părut gătite într-un stil mult mai apreciabil. Pentru ”coconut banana fritter”, singurul desert din meniu, dacă ar fi să comentez la ceva ar fi la înghețata de vanilie de alături, o leacă prea dulce pentru gustul meu.

Coconut banana fritter, la The Wok

Cu porții generoase (au și variante pentru copii), cei de la The Wok au prețuri mai mult decât decente, care cam lasă în urmă tot ceea ce înseamnă concurență la Sibiu pe această zonă. Toată experiența descrisă parțial mai sus a costat 90 de lei: 16,5 lei pentru supa tom yum oong, 29,5 lei pentru red curry, 24 de lei pentru două porții de nasi goreng în versiunea pentru copii, 11 lei pentru banana prăjită pentru desert și alți nouă lei pentru două sticle cu apă plată.

Ghiță San

Vizualizari: 3024

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus