Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
12°C

Topul celor mai des întâlnite reclamații la Tursib: Lipsa măștilor în autobuz a intrat direct pe locul doi

Topul celor mai des întâlnite reclamații la Tursib: Lipsa măștilor în autobuz a intrat direct pe locul doi

Reclamarea unui călător că nu poartă mască în timp ce merge cu autobuzul a devenit direct una dintre cele mai des întâlnite sesizări primite de Tursib. Conducerea societății de transport în comun a Sibiului încurajează călătorii nu doar să poarte mască, pentru a preveni îmbolnăvirile și a respecta legea, ci și să facă o sesizare ori de câte ori este nevoie, întrucât toate sunt tratate cu seriozitate.

În această perioadă cea mai des întâlnită sesizare la Turisb se referă la funcționarea aerului condiționat în autobuze. Sunt atât călători care spun că este prea cald, cât și călători care spun că este prea rece.

”Referitor la reclamațiile cu privire la sistemele de aer condiționat, acestea sunt de două tipuri și anume: cele făcute de călători nemulțumiți de faptul că în unele autobuze este prea cald; cea de-a doua categorie de reclamații pe această temă fac referire la nemulțumirea altor călători referitoare la faptul că în autobuz este prea rece”, a explicat pentru Turnul Sfatului Raluca Racz, purtătorul de cuvânt al Tursib.

Procedurile interne ale Tursib referitoare la utilizarea sistemelor de aer condiționat de către șoferii de autobuze prevăd ca aceștia să pornească instalația de climatizare atunci când temperatura din autobuz depășește 24 de grade Celsius. ”Toți șoferii Tursib sunt instruiți ca atare și au obligația de a respecta aceste proceduri”, mai spun reprezentanții companiei.

Revenind la purtarea măștilor în autobuze, acest tip de sesizări se află pe poziția a doua în clasamentul celor mai des întâlnite nemulțumiri ale călătorilor. Conducerea societății spune că a făcut tot ce ține legal de ea, însă aplicarea sancțiunilor revine doar anumitor instituțiile ale statului.

”Cu privire la informațiile referitoare la călătorii care nu poartă măști de protecție, Tursib s-a conformat dispozițiilor legale și a aplicat pe autobuze și în interiorul acestora, mesaje privind obligativitatea purtării măștii de protecție în timpul călătoriei cu mijloacele de transport. Conform legislației actuale, constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor persoanelor care nu poartă mască se află în sarcina agenților și ofițerilor de poliție, a jandarmilor și polițiștilor locali. Ca atare, au fost constituite echipe mixte de control formate din angajați ai Tursib și ai Poliției Locale, care să poată sancționa neregularitățile găsite în trafic. Cu toate acestea, nu pot fi identificate toate cazurile de nerespectare a regulilor. Apelăm, în acest sens și la călători să înțeleagă faptul că respectarea regulilor impuse de autorități îi protejează în primul rând pe ei înșiși și apoi de cei din jur”, detaliază reprezentanții Tursib la solicitarea reporterului Turnul Sfatului.

Pe locul trei în topul celor mai des întâlnite sesizări la Tursib se află nemulțumiri ale călătorilor legate de șoferi. Fie că sunt neatenți, fie că vorbesc la telefon, fie că au manevre bruște, sibienii nu ezită să-i reclame dacă este cazul.

”Despre reclamațiile referitoare la activitatea și comportamentul șoferilor de autobuze facem următoarele precizări: toți șoferii Tursib sunt periodic instruiți cu privire la obligativitatea de a respecta întocmai toate procedurile interne, precum și atribuțiile din fișa postului și codul de etică”, spun reprezentanții Tursib.

În concluzie, conducerea societății de transport în comun a Sibiului încurajează călătorii să semnaleze orice nemulțumire sau problemă apărută, doar în felul acesta calitatea serviciilor putând să crească.

”Toate reclamațiile primite de Tursib, indiferent de subiect, sunt înregistrate și intră în fluxul intern de verificare. În urma verificărilor, dacă petițiile clienților se confirmă, se iau măsurile necesare pentru remedierea situației neconforme. În cazul în care reclamația face referire la activitatea unuia dintre angajații companiei, procedurile interne presupun, atunci când este cazul, luarea de măsuri punitive gradual, în funcție de gravitatea faptei și de numărul de abateri anterioare ale angajatului respectiv. Sancțiunile aplicate sunt întotdeauna conforme cu legislația în vigoare. Vă asigurăm de faptul că acordăm o atenție deosebită oricărei sesizări venite din partea clienților, deoarece ne ajută să ne îmbunătățim calitatea serviciilor noastre și le mulțumim de fiecare dată când ne reclamă o neregularitate pentru că doar așa putem identifica și corecta”, concluzionează Raluca Racz, purtător de cuvânt al Tursib.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 2551

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus