Vineri,
07.10.2022
Cer Senin
Acum
4°C

FOTO - Cealaltă față a Mărginimii Sibiului: Gropi de gunoi pe marginea drumului

FOTO - Cealaltă față a Mărginimii Sibiului: Gropi de gunoi pe marginea drumului

Vestită pentru frumusețea naturală și cultura orientată către creșterea ovinelor, Mărginimea Sibiului atrage anual un număr însemnat de turiști, fiind o carte de vizită a Sibiului și parte din strategia de dezvoltare a județului.

În aceste condiții, turiștii s-ar aștepta să găsească drumuri în condiții bune și peisaje superbe. În schimb, de multe ori peisajele naturale sunt urâțite de mizerii, despre care nici autoritățile nu știu nimic.

Cel mai bun exemplu îl reprezintă drumul Dobârca – Poiana Sibiului. Chiar la ieșire din Dobârca, pe partea stângă, un întreg câmp este acoperit de deșeuri. Pet-uri amestecat cu gunoi de grajd, jucării rupte peste plastice de tot felul și inclusiv obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte îi așteaptă pe turiști.

Reporterul Turnul Sfatului a semnalat situația Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Sibiu, care anunță că urmează controale în zonă.

”Aspectele semnalate de dumneavoastră urmează a fi analizate în perioada imediat următoare, acestea fac obiectul controlului tematic planificat pentru verificarea stadiului de realizare a măsurilor prioritare de guvernanță privind gestionarea deșeurilor municipale și a stării de salubrizare a localităților, control dispus de Garda Națională de Mediu – Comisariatul General”. Altfel spus, de la București i-au anunțat deja că trebuie să facă mai multe controale pe la primării.

Mai departe, același drum 106G urcă șerpuit spre Poiana Sibiului, traversând păduri și luminișuri ce deschid imagini panoramice către între podișul Transilvaniei. Bineînțeles, mărginit de gunoaie.

La intrare în Poiana Sibiu primăria a amenajat de câțiva ani un fel de groapă de gunoi pentru deșeurile care provin din construcții. Motiv pentru localnici să arunce acolo absolut tot ce găsesc, inclusiv deșeuri menajere. Rezultă un aspect apocaliptic, unde molozul este presărat cu resturi fumegânde, într-un decor verde crud.

Garda de Mediu Sibiu recunoaște într-un răspuns oferit Turnul Sfatului că n-a mai trecut pe acolo de mai bine de un an, iar primăria, deși a montat camere de filmat în vecinătate, nu poate face față celor care aruncă ce nimeresc.

”Ultimul control efectuat în zonă având ca tematică starea de salubrizare a teritoriului administrat de UAT Poiana Sibiului s-a desfășurat la finalul lunii martie 2019, ocazie cu care au fost dispuse măsuri cu privire la igienizarea zonelor intravilane și extravilane unde au fost identificate depozitări necontrolate de deșeuri, aflate pe raza comunei”, explică comisarul șef al Gărzii de Mediu Sibiu, Anghel Daniela, în răspunsul transmis redacției.

Cu toate acestea, Mărginimea Sibiului este un loc frumos, cu oameni mândri și harnici, dornici să atragă turiști pe care să-i impresioneze cu tradițiile și obiceiurile locale.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 2065

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Sava V

Acum 2 ani

Cum era? Omu' sfinteste locul? Spune cam totul despre "marginime"
Raspunde

Rodica Guguștiucă

Acum 2 ani

Se vede ca dragii nostri margineni au refuzat sa fie cuceriti de habsburgi!
Raspunde

Pop Cristi

Acum 2 ani

Astfel de gunoie gasesti peste tot pe marginea drumului in toata marginimea. Acesti oamani asa au fost invatati....sa spele lana in ape de munte ca ei orcum nu folosesc apa aia. Sa-si faca baie si bucatarie iar canalizarea sa o scoata in santul din drum sau rau. Si asta pentru ca ei pot......cum ziceau PSD-ul. Au bani si sfideaza tot ce e in jurul lor. Apropo Garda de mediu ce rol are un tara asta?
Raspunde

Aurel Vasile

Acum 2 ani

Intre Poiana Sibiului si Jina, este o padure minunata in care gasesti tot felul de gunoaie aruncate de alte gunoaie ..... voluntarii de la "Let's Do It, Romania" au curatat-o acum cativa ani ..... dar in cateva saptamani mizeria a fost la loc .... Intreb si eu, Garda de Mediu, Jandarmeria, Politia, nu se implica in combaterea acestui flagel? Primarii celor doua localitati nu se sesiseaza?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus